Šta je novo?

KP Prevare

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pontiac

Poštovan
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poena
70
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Verovatno je vec bila ova fora na forumu, ali posto nisam nasao dedicated KP thread evo ga ovde.

Cena je nerealno niska - A pare naravno trazi unapred. Fantasticna stvar, mozda ce neko i pristati i eto ciste love.

1648569996097.png

Istina, mada nisam siguran da ce jedan report uraditi posao pa zato i kacim ovde.

Evo kratak google search za drugi oglas iste osobe

Mozda gresim, mozda nije prevara - Samo mi sve deluje :poop:

Deluje kao prevara. Prijavi svoju sumnju KP-u pa neka ide na njihovu dušu. Usput neka mu provere i te tri ocene i ocenjivače. Tj njihove prepiske, kako je došlo do ocene.

Ja nikad pare ne dajem unapred, tako da se ne brinem za takve vrste prevare

Hajde da razgovramo o tome. Po čemu je zaštita da ne plaća unapred ? Plaćanje unapred se odnosi na uplatu na račun. Svaki račun ima Ime i prezime. Sve prevare preko 5.000,00 dinara se gone po službenoj dužnosti.

Druže, ne razumeš, druže ovo, druže ono, drug. A kako napisa, čini uslugu, nije mu do zarade, dobar neki čovek. :) Nalog star 2 dana, već ima 3 ocene a u Mađarskoj je. Znači prevara.

Realno mnogo je prevara na KP. Npr, neko kupi kod madjara konfiguraciju gde nisu lompatibilni ram i mb, random bsod.. Ti kupis, ono sve radi par dana pa krene pakao. Ima puno primera, ovo mi je prvo palo na pamet. Zato i kad kad kupujem samo vakum sto bi rekli, u suprotnom ne preuzimam paket. U sustini ako covek razmislja, tesko moze da se *****e..

Ovo što piše @vladat1 neplaćanem unapred ništa se ne dobija, niti je sigurnije, jer svakako moraš platiti kuriru pre preuzimanja paketa (one priče otvoriću paket pre plaćanja zaboravite jer to niti jedna kurirska služba ne dozvoljava)...

Dakle ako je prevara, na isto mu dođe platio unapred ili ne...

Edit: @nidzakv kad pišeš "samo vakum" na šta misliš? Neko prozirno pakovanje kroz koje se vido sadržina pošiljke?

Realno mnogo je prevara na KP. Npr, neko kupi kod madjara konfiguraciju gde nisu lompatibilni ram i mb, random bsod.. Ti kupis, ono sve radi par dana pa krene pakao. Ima puno primera, ovo mi je prvo palo na pamet. Zato i kad kad kupujem samo vakum sto bi rekli, u suprotnom ne preuzimam paket. U sustini ako covek razmislja, tesko moze da se *****e..
Ma da bre, nikad nista polovno. Suludo razmisljanje

Hajde da razgovramo o tome. Po čemu je zaštita da ne plaća unapred ? Plaćanje unapred se odnosi na uplatu na račun. Svaki račun ima Ime i prezime. Sve prevare preko 5.000,00 dinara se gone po službenoj dužnosti.
Pa sta ja imam od toga sto ce da ga gone po sluzbenoj duznosti ? Nemam nista ni od toga ako zaglavi na robiju a nece jer u Srbiji ubijes coveka pa dobijes nanogicu. On ako nema para da se naplatis....a i ako ima...dok to prodje na sudu...

Lično preuzimanje i plaćanje, u suprotnom ti se više isplati da kupiš u prodavnici, platiš malo više ali dobiješ koliko-toliko garanciju. Bolje i to nego da izgubiš sav novac.

@Čika_Kure Mislim na nekorisceno. Ne vakum blister bukvalno.

Moje pravilo je ne kupujem mačku u dzaku što se tiče tehnologije. A to da se ganjam za prijave i tužbe za prevaru niti imam vremena niti živaca. A svi vrlo dobro znamo da se na KP može kupovati tehnologija samo od prodavaca sa preko 1000 pozitivnih ocena i po mogućstvu lično preuzimanje ili baš ako je neka sitnica do 50 evra onda može i poštom ako ima preko 1000 pozitivnih ocena i onda je sve ok i tako nećeš da budeš prevaren

Vidite ovako, brat ima na prodaju klimu koja kosta 500-600e i javio se kupac zainteresovan je da uzme.
Da bi brat uzeo uredjaj iz firme treba mu neka sigurnost da kupac nece posle 5 sati reci odustao sam, dakle jedini nacin da se zastiti jeste neki avans.
Jer moze da se desi da odustane i sta cemo sad? :) zarobi sebi 500e.
Dakle, ne mora svako placanje unapred da bude prevara, treba svako da proceni situaciju.
Ja sam uzeo auto sa nasih oglasa, auto je u Nemackoj bio i morao sam da uplatim 500e kako bi prodavac video da sam ozbiljan i da moze da odjavi auto kako bi moj komsija dosao sa prikolicom po njega.
Ali pre toga sam imao sliku njegovog pasos, adresu u Srbiji, kontakt njegovog brata kome sam uplatio pare na dinarski racun itd

Sto se tice ovog momka sto je otisao da kupi majice pa usput postavio oglas za graficku, malo je verovatno da je prisao Madjarskoj granici.

Poslednja izmena:
Sa tim stvarima nekad imas srece nekad ne, ti si imao takvu srecu da to nije normalno, bas je skoro admin sa foruma pisao kako su njegovog kolegu nasankali u Nemackoj za 5k, 6k evra za auto i da je to tamo cesta pojava.....u Srbiji su pre 2 godine navatali lika koji je jedan isti auto prodavao 10 puta ako ne i vise, trazio avans unapred da mu posalju i nikad im se vise nije javio .... a slucajeva je na hiljade .....

Vidite ovako, brat ima na prodaju klimu koja kosta 500-600e i javio se kupac zainteresovan je da uzme.
Da bi brat uzeo uredjaj iz firme treba mu neka sigurnost da kupac nece posle 5 sati reci odustao sam, dakle jedini nacin da se zastiti jeste neki avans.
Jer moze da se desi da odustane i sta cemo sad? :) zarobi sebi 500e.
Dakle, ne mora svako placanje unapred da bude prevara, treba svako da proceni situaciju.
Ja sam uzeo auto sa nasih oglasa, auto je u Nemackoj bio i morao sam da uplatim 500e kako bi prodavac video da sam ozbiljan i da moze da odjavi auto kako bi moj komsija dosao sa prikolicom po njega.
Ali pre toga sam imao sliku njegovog pasos, adresu u Srbiji, kontakt njegovog brata kome sam uplatio pare na dinarski racun itd

Sto se tice ovog momka sto je otisao da kupi majice pa usput postavio oglas za graficku, malo je verovatno da je prisao Madjarskoj granici.
Ovaj deo za auto tako lici na ovu situaciju da je to neverovatno

Pa da, ja sam se cuo sa covekom pricali par dana na viber.. mogla je lako biti prevara, stim da sam uplatio pare coveku koji ima transportnu firmu u Srbiji, pa mi je negde bio izlaz ako me zezne da odem do njega i resim problem. U najmanju ruku razbijem mu soferku i dva fara na novom kamionu da namirim dusu :D

Pritom mi je covek iz Srb slikao svoje podatke, kartice iz banke itd

Nisam hteo da uplatim pare van Srb.

Ja baš pozitivna iskustva imam. Nekima sam uplatio unapred, a jedan mi je poslao NAS i 2 diska od 4 TB bez para, da probam kako radi, pa da vratim ako ne. Diskove sam uzeo, NAS ipak nije radio. Uplatio mu na tekući naknadno.

Nekako odmah vidiš kad imaš posla sa normalnim svetom.

Kada kupujem nove stvari od većih i poznatih dilera meni je zgodnije pa platim preko računa i insistiram da on plati dostavu a meni uračuna u cenu. To naravno podrazumeva uplatu unapred ali mi je glupo da držim puno keša kada ionako plaćam platnom karticom 99% ili da idem u banku po keš.
Polovne stvari slabo kupujem sa KP ili takvih sajtova a samo ako mogu lično da uzmem. Pouzećem a pogotovo unapred nikako!
Izuzetak su Benč članovi sa kojima sam imao odlične kupovine/zamene.
PS. Anegdota.
Kupio sam nešto prilično vredno od jednog člana koji je insistirao da mu uplatim na račun tek kada predmet stigne i probam ispravnost i da li mi odgovara što sam i učinio odmah.

Trenutno prodajem ploče na KP, imam ukupno 169 pozitivnih, nula negativnih ocena, sve su realne kupovine/prodaje i sve su lične stvari.
Mnogi ljudi me sami pitaju da li može unapred na račun i ja im šaljem, čak dobiju i free slanje, ako je malo značajnija cifra.
Niti me je bilo ko smarao sa nekim glupim pitanjima, niti sam ja tražio plaćanje unapred, pa tek onda slanje.
Do sada mi niko nije tražio da mu dokazujem da ću sigurno da pošaljem, a ja sam se potrudio da kupac uvek bude uveren da će ono što je platio dobiti najbrže što može.
Stvar je procene čoveka sa kojim imaš posla, nema te preventive koja će da te spasi ako se na tebe namerio profi prevarant.

Ljudi šta vam je. Ja sam prvu polovnu kupovinu obavio davne 2007 godine, beše to originalni Nintendo DS koji sam našao u štampanim oglasima u nekim novinama. Od tad na stotine kupovina i prodaja, što KP, što Limundo, što Kupindo, što Benchmark i ostali forumi. Jednom me je neko zavrnuo za 15 godina. Razumem da neko ima traumu od polovnog, ali pričati o tome kao da je to nekakav bauk ne samo da nema smisla nego je i glupo.

Kad priđem nekoj devojci odmah posle rukovanja šaljem link ka KP profilu, da vidi kakva sam ljudina i da nikog nisam zavrnuo od 21.10.2010.

Toliko sam novca uštedeo na tehnici tokon godina da to nije normalno, a pritom i upoznao gomilu ljudi, ispao car bezbroj puta kao i drugi prema meni. A ko pristane da mu čovek sa tri pozitivne šalje laptop na slepo tom svakako nema pomoći.

Isto tako postoji neki nepisani zakoni. Polovna tastatura neće, po pravilu, biti očišćena, a miš svakako stiže prekriven slojevima masti i mrtvog tkiva. Ali i na to se čovek spremi pa reaguje kako treba.

Priča sa "zarobljavanjem" para je priča za malu decu. Neko bi hteo da trguje i to još sa tuđim parama, ma nemoj....
Ne verujem nikome, više puta sam doživeo od članova Limunda i sa KP sa par stotina ocena ponašanje koje nije vredno ni najgoreg buvljaklije.
Otvoriti četvore oči. I čitati komentare na ocenama, naročito ako ima negativnih, a nekad i među pozitivnim se može svašta pročitati.
Najbolje kupovati lično.

Koliko je bitno šta kupuješ, toliko je bitno i od koga kupuješ.
Pogledaš ocene, vidiš neku istoriju čoveka koji to šta želiš prodaje, vidiš da li je firma i koja je firma,…
Iskreno, mene je do sada pokušao 1 (slovima: jedan) amerikanac da zezne preko ebaya (kupovao sam apple time capsule 2tb, poslao prepakovan sa 500gb hard diskom), ali sam snimio otvaranje paketa, priključivanje uređaja, gde se vidi da je 500gb i na kraju otvaranje uređaja sa dokazom da je stvarno 500gb hard) i ebay je presudio u moju korist, čak su mi vratili full novac, a ja sam njemu onda uplatio najnižu cifru po kojoj se tada prodavao taj model na ebayu.
A imam preko 1000 transakcija na ebayu.

Posle koliko je obicno vidljiva negativna ocena na Kp? Juce sam dodelio jednu i vidim jos nije na tom profilu...

Ovo što piše @vladat1 neplaćanem unapred ništa se ne dobija, niti je sigurnije, jer svakako moraš platiti kuriru pre preuzimanja paketa (one priče otvoriću paket pre plaćanja zaboravite jer to niti jedna kurirska služba ne dozvoljava)...

Dakle ako je prevara, na isto mu dođe platio unapred ili ne...

Imao sam davno slučaj: preuzmem paket bez otvaranja, platio i snimim otvaranje paketa - unutra razbijena stvar.
Odmah nazovem call centar kurirske službe i rešimo stvar. Stopirali su nalog za transfer novca ka prodavcu a kuri došao da preuzme pošiljku dal taj dan ili sutra ni ne sećam se.
Bilo tamo 2018. ili 2019. nešto preko KP.

Moguće da sam samo naišao na razumne ljude, kurira i call centar podršku.

Posle koliko je obicno vidljiva negativna ocena na Kp? Juce sam dodelio jednu i vidim jos nije na tom profilu...
Mozda je neces ni videti, zavisi kome si je dao, a znaju i da obrisu posle nekog vremena.

S druge strane ja sam dobio negativnu od coveka sa kojim ni jednu poruku nisam razmenio, a posvadjali smo se preko telefona.

Brzo, do jedan dan rekao bih, max. Možda su procenili da je neopravdana pa je nisu odobrili. Ili su je odobrili pa se druga strana žalila i bilo je uvaženo.

Mozda je neces ni videti, zavisi kome si je dao, a znaju i da obrisu posle nekog vremena.

S druge strane ja sam dobio negativnu od coveka sa kojim ni jednu poruku nisam razmenio, a posvadjali smo se preko telefona.
Ne možete da se ocenite ako niste razmenili nijednu KP poruku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno