Šta je novo?

korumpirani .chm fajlovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam nešto knjiga u .chm formatu, i neki dam potražim jednu, otvorim, kad ono: prozor prazan: tu je sadržaj, ali u glavnom prozoru IE se javlja da ne može da nađe traženu stranicu!?!?!

Ima li ovome leka, ili da jurim po netu da ponovo tražim ove knjige?

I mene ovo interesuje, posto sam u poslednjih par dana skinuo dvije knjige i isti je problem kao kod prethodnika, a knjige imaju tezinu. koja je orginalna za taj fajl, recimo 4MB-a. Imam neke knjige koje sam ranije skidao i kod njih je sve ok.

glisoni je napisao(la):
Imam nešto knjiga u .chm formatu, i neki dam potražim jednu, otvorim, kad ono: prozor prazan: tu je sadržaj, ali u glavnom prozoru IE se javlja da ne može da nađe traženu stranicu!?!?!

Ima li ovome leka, ili da jurim po netu da ponovo tražim ove knjige?

I na osnovu ovoga gore sto si naveo mozemo da zakljucimo da su fajlovi "korumpirani"???

Pitam se pitam, ko li je upste njima ponudio mito pa su korumpirani???

Da li Vi cujete sebe sta govorite, posto ocigledno NE VIDITE sta ste napisali???

Ako u skoli to nije moglo na casu srpskog jezika i kulture izrazavanja mislite da je bas ovde mesto gde moze "da se kaze" bas ono sto ste mislisi???

Zoran Milosevic je napisao(la):
I na osnovu ovoga gore sto si naveo mozemo da zakljucimo da su fajlovi "korumpirani"???

Da li Vi cujete sebe sta govorite, posto ocigledno NE VIDITE sta ste napisali???

Ako u skoli to nije moglo na casu srpskog jezika i kulture izrazavanja mislite da je bas ovde mesto gde moze "da se kaze" bas ono sto ste mislisi???
Sto se obracas u mnozini ???
Kod mene nije bio problem "korumpiranost" fajla (sto nisam niti rekao), nego problemi druge vrste koji su otklonjeni.

Zorane, ako imas sta pametno da napises, a ti napisi, posto ovo definitivno nije cas srpskog jezika i knjizevnosti! :S:

Covek je malo slobodnije preveo "corrupted", pa sta... :)

p.s. Ako mislis da ides od thread-a do thread-a na forumu i da filosofiras, onda da ga je*em... :wall:

Povod zbog koga nisam mogao da odolim da napisem neku recenicu je bio provociranje omladine da bar malo (samo jedan trenutak), pre brzog klika na desni taster misa razmisle o tome sta treba da predstavlja tekst zbog koga su ovde.

U ostalom olaksali bi i sebi i drugima kad bi se razumeli!!!

Delija je napisao(la):
p.s. Ako mislis da ides od thread-a do thread-a na forumu i da filosofiras, onda da ga je*em... :wall:

Uostalom kaze se FILOZOFIRAS ! :eyebrows:

E ja tvrdim da se ne kaze! ;)
Da te samo cuje moj profa filoSofije! :)

p.s. To sto se u nasem jeziku sve vremenom iskvari je posebna prica...

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
E ja tvrdim da se ne kaze! ;)
Da te samo cuje moj profa filoSofije! :)

p.s. To sto se u nasem jeziku sve vremenom iskvari je posebna prica...

Mogao bi da svratis do neke knjizare i profesora za rukav, pa pogledajte malo na policama bi trebalo da se nalaze knjige kao sto su:
"Istorija filozofije" "Filozofija" i druge.

Nisam cuo da se u jeziku sve vremenom kvari, mozda si "opet" mislio na nesto kao "ljudi izvrcu pojmove" :eyebrows:

Poslednja izmena:
to je isto kao sto si ti rekao klik na desni taster
sto je definitivno nepravilno receno
pritisak na desni taster da ali klik ne
i sad dosta *****nja vec odgovorite ljudima ako znate
ako ne znate prodjite dalje

... a mozda je decko u shali preveo corrupted za korumpirani...

poenta je da ste se rasprichali, a smorili ste najgore, poshto nisam saznao ni jedan koristan info u ovom threadu.

Zoran Milosevic je napisao(la):

Prijatelju, ovo je tehnički forum, a na takvom mestu uobičajeno je da se koriste strani izrazi da bi se lakše objasnio problem. Da sam napisao "oštećeni" niko ne bi znao na čega tačno mislim.

Reč korumpiran ovde nema svoje političko značenje već shodno mestu upotrebe, tehničko (to se isto uči na časovima srpskog jezika) - ako pogledaš u neki kvalitetniji rečnik engleskog jezika, naći ćeš još po koje značenje.

I na kraju, u razgovoru sa nepoznatim ljudima, i pored toga što imaš tu pogodnost da možeš ovde na kažeš (napišeš) bilo šta i prođeš bez posledica, važe osnovna pravila kulture i lepog ponašanja, koja si ti očigledno davno zapostavio.

P.S. Ova "omladina" je malo starija od tebe, tako da ona napomena o "desnom kliku" ide i na tvoj račun.

Poslednja izmena:
Ocigledna je pojava novih termina. Posto pre deset i kusur godina, kad se sve radilo uglavnom preko tastature, pojava "klika" je bila nesto sasvim novo pa se niko nije pitao zasto se akcija inicirana od strane korisnika ne zove "pritisak na desni/levi taster". Mozete da zamislite na sta ce da lici recnik ili ti fond reci kojima raspolaze prosecan korisnik racunara (mozda i on treba da dobije svoje novo ime Cora,Cvikeras,Coroskop,...). Ako smo do toga dosli da ostecene datoteke, kako ih zovete fajlovi, budu poistovecivani sa "korumpiranim" svaka cast!!! Pre bi te razumeo i onaj koji je ucio turski u skoli, jer bi skapirao da je rec stranog porekla pa u istom tom recniku koga spominjete bi donekle i mogao da procita i nauci sta znaci TA rec.
Uzalud je onda i pokusaj da se izvrsi lokalizacija!!!

Zamisli da sutradan kao odgovor na neko tvoje pitanje cujes:
"Mozes da mi pljunes pod vindovs!!! :D

pazi
kao onaj ko brine o cistoti srpskog jezika povedi racuna o svojim recima
ako je corrupted->korumpiran i popljuvano s tvoje strane
onda i tvoj slobodan prevod click->klik treba da bude isto tako popljuvan
jer ni jedan ni drugi nisu u skladu s tvojim normama
ili jedan jeste a drugi nije sto znaci da imas dvostruke norme
jedne za sebe koje naravno koristis i smatras da si najpametniji(jer ne bi ni pocinjao raspravu o totalno pogresnoj temi) i druge za ostatak foruma(koji ti ipak nije ni prici po inteligenciji/znanju ili cemu vec)
za kraj procitaj jos jednom sta je glisoni rekao
i mislim da nema potrebe da vise pricamo
hvala i dovidjenja

glisoni je napisao(la):
I na kraju, u razgovoru sa nepoznatim ljudima, i pored toga što imaš tu pogodnost da možeš ovde na kažeš (napišeš) bilo šta i prođeš bez posledica, važe osnovna pravila kulture i lepog ponašanja, koja si ti očigledno davno zapostavio.

Osnovna pravila kulture u svakodnevnom zivotu i "na internetu" nisu ekvivalenta. Osim ako iz celog izlaganja izuzmem persiranje "Vi", davne '96. procitah negde da se prilikom pisanja poruka u ovom vidu ta osobina izostavlja, tj. predstavlja "visak", zamolicu te da mi konkretno ukazes sta te vredja u cilju kulturnijeg izrazavanja mog kao i ostalih clanova. U slucaju da si kompleksas, pa si se prepoznao (ti ili bilo ko drugi) u prici ne bih dugovao izvinjenje.

p.s. Kao posledica svega, pa i "demokratije" (u smislu da mozes sta hoces i gde hoces da "*****s" kako rece neko gore) na forumima, pretpostavljam da u komsiluku imate nekog klinca koji konstantno za kopiranje koristi izraz "krekovanje", sta god da je on uradio da bi igrica proradila. zar to nikome ne bode usi? sta je "krek" ? moze li to da znaci droga, vutra, gandza, dop ili sta?

Poslednja izmena:
Zorane, stvarno nema smisla da se sad svaka tema pretvori u prepucavanje o jezickim normama. Umesto da ides od poruke do poruke, otvori lepo jedan nov topik u nekom drugom podforumu (npr. "bench clubbing" ) i tamo pokreni jezicke teme.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno