Šta je novo?

Koristi neko Amazon Echo Dot?

Amazon ukinuo stari radio browser, uspešno sam uključio novi skill i on funkcioniše ali ne mogu da editujem stanice. Na pitanje "Alexa ask radio browser for password" dobijam odgovor da skill nije dostupan..
Untitled.png

Bas sam hteo da pitam da li je i kod vas ukinut radio browser...
Znaci izbacili su novi skill

alexa mi poceo ici na zivce, google je za njega institucija

I dalje znači ne radi. Neki dan sam se drndao oko toga i u besu ga oteram u PM. Momentalno je zaćutao. 😅

Zvučnik stvarno ima dobar zvuk ali nije baš pametan kako sam mislio🤭

Je l' vam proradio skill? Na sajtu stoji da skill radi, ali meni i dalje prijavljuje da skill vise nije dostupan kad mu trazim password. Pokusavao sam sa instalacijom, reinstalacijom skilla, ali nista.

Radi novi skill, ali password još nisam probao da tražim koristim ga ovako

Ako imas vise uredjaja na razlicitim serverima (Kina i EU), moras da ih povezes 2x. Npr. Kina server da bude u xiaomi app na telefonu kada dodajes skill u Alexa app. A zatim promenis server na EU u xiaomi app, u alexi ides disable, pa enable mi skill i onda ce ti dodati uredjaje sa oba servera.
Znam da je tema za echo dot, moje pitanje je semi relevantno,

Imam xiaomi heater s i air purifier compact 4.

Purifier mogu da povezem kad u mi home tutnem server Singapur, ali heater nema trika, nikako da ga alexa prepozna.

A svakako bi mi vise znacilo da mogu glasovni da palim grejalicu od preciscivaca

Znam da je tema za echo dot, moje pitanje je semi relevantno,

Imam xiaomi heater s i air purifier compact 4.

Purifier mogu da povezem kad u mi home tutnem server Singapur, ali heater nema trika, nikako da ga alexa prepozna.

A svakako bi mi vise znacilo da mogu glasovni da palim grejalicu od preciscivaca
Da li su oba uredjaja vidljiva u Mi aplikaciji i da li su na istom serveru?

Ukoliko jesu, trebalo bi da budu oba vidljiva u Alexa app. Ukoliko su na razlicitim serverima, u alexa app dodaj Mi skill i dodace se uredjaj koji je u tom trenutku u Mi app, zatim disable-uj skill u alexa app, zameni server u Mi app, pa opet enable skill u Alexa app. Trebalo bi sada da doda i drugi uredjaj.

Nekad ne uspe iz prve, hoce da pravi problem i ako je Alexa uredjaj na jednoj mrezi, a Mi uredjaji na drugoj (2.4GHz ili 5GHz wifi mreza)

Jel realno da mi Amazon echo traži spotify premijum da bi prebacio zvuk na zvučnik?

Jel moze to da se zaobiđe nekako?

Sve radi sa free spotify osim echo

Screenshot_2024-11-05-20-35-57-72_0438eb925998df20b3482ec25499d226.jpg

Dajte i neki savet za spotify...?
Verujem da neko koristi

Zdravo,

Imam u stanu nekoliko pametnih uređaja i resio sam da idem u pravcu smart home.

Čitao sam dosta o Alexi ali osećam da sam još uvek "nepismen" po tom pitanju. Pa mi treba par saveta.

Razmisljao sam dot 5 za dnevnu, i neku stariju verziju npr 3 za spavaću sobu . Nasao sam i veliki Dot 4 koji ima Zigbee hub (koliko je ovo bitno?). Racunam da je razlika izmedju dot-a i spot-a u kvalitetnu zvuka.

Da li neko moze da mi pojasni i da neku preporuku sa čime bi mogao da počnem.

I echo dot 5 ima zigbee ali nisam siguran da li radi sa svim zigbee uređajima drugih proizvođača na primer kineskim

Po ovome echo dot 5 ima zigbee ali samo prva serija iz 2022 godine.

Da li svi placate 2 dolara mesecno za Radio browser i odusevljeni ste skillom? Meni je ograniceno na 3 stanice bez placanja.

Ne placam nista. Prvi put cujem da se placa. Meni u listi stoji nekih 10ak stanica. Nikakav problem.

"The free version offers the option of using 3 radio stations.Unlimited station list can be subscribed to.You can order an unlimited station list by saying: "Alexa, ask radio browser what can I buy"." link

Upravo sam provrteo celu listu stanica sa "Alexa next" glasovnom komandom. Sve bez problema pustio. Nikakva upozorenja o limitu i placanju.

Odlican skill ako je free, ovako je limitiran.
Unlimited verziju niko nije kupio koliko vidim budući da nema ocena tako da mi nije jasno da li je ograničenje na 3 u listi stvarno.
Kod mene kao i kod kolege nije ograničeno na 3.
Untitled.png

Mozda je kod mene ograniceno zato sto sam na Xiaomi smart speakeru light?Nemam pojma, nagadjam. Uglavnom napravim listu od 12 radio stanica ali su mi samo prve tri dostupne. Ako hocu da predjem na 4-tu krene da mi prica o uslovima Unlimited verzije.

Mozda je kod mene ograniceno zato sto sam na Xiaomi smart speakeru light?
Nije do toga jer ovaj detalj nije ranije postojao ali šta se tačno dešava videćemo, lako je moguće da je skill ostao unlimited za nas koji ga od ranije koristimo.
Untitled.png

Mozda je samo do google okruzenja?
ipak se u ovoj temi prica o amazon echo modelu, ne mora da bude isto

Kako "narucujete" domace izvodjace/pesme na alexi? Imam deezer, i za strane izvodjace/pesme odlicno radi, ali domace nikako ne moze da potrefi?

Nazad
Vrh Dno