Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

U Cupriji od jutros gotovo svi HD kanali u okviru Velikog Kucnog Paketa ne rade,konstantno stoji sadrzaj kodiran. Znaci bukvalno nijedan HD kanal ne radi,a od sinoc se za vreme Lige Sampiona jednostavno izgubio RTS HD,nestao. Preskenirao kanale danas ponovo i ustanovio da ne radi nijedan.

Planiram da predjem na kopernikus net i tv u Sremskoj Mitrovici, jer trenutno previse placam za adsl, telefon i d3i. Kakva su vasa iskustva?

Vrati se 20ak stranica unazad i citaj lepo forum i znaces sve. Pisano je o SM ovde na forumu. Ako nesto zelite da znate, a vec ste na ovom forumu, onda ga i pratite kako treba.A a ne samo na gotovo i posle se ovde jedne iste stvari ponavljaju 10x

Odgovori coveku umesto sto pametujes. Ako neces da pomognes, cuti.
Kod mene u SV radi ok, retki su prekidi i obicno je to kada je neki veci kvar na optici kada stane i ADSL.
Pitanje, imam ove Telenet SSID-ove:

Huawei je ADSL, Servis Alf Duki je moj Wifi. Kad ugasim CBN, samo Huawei ostaje. O cemu se tu radi?

Ako si u wifi podešavanjima dodao Guest Network,ništa drugo mi ne pada na pamet.

Komso tako je i kod mene bilo kad sam uzeo taj novi CBN. Onda sam ga resetovao,vratio na fabricka podesavanja i taj telenet se izgubio,ostao je samo ovaj moji koji sam kreirao...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

I kod nas stigao EPG.Nema ga još uvek na Sport Klubovima i Eurosportu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala svima, resio, stavio sam za sve Guest na Hide i nema ih vise. Cudno da se vide a nisu cekirani na Enabled desno skroz. Tako sam ga dobio, nista tu nisam podesavao, samo otvorio portove u DMZ i setovao ime mreze.

Hm, jutros se opet pojavili ovi Telenet, opet ih sakrio i sad ih nema. Kako da ih obrisem iz liste trajno?

Resetuj modem na fabricka podesavanja. Pozadi imas malu rupicu, uzmes cackalicu i polako je guras dok ne osetis "klik", zadrzis pritisnut taster 15 sekundi. Ako taster ne drzis svo vreme neces resetovati modem. Kad se modem poveze, uloguj se na njega i podesi wi-fi i to ti je to ;)
reset-71420.jpg

Poslednja izmena:
nemoj reset na fabricka, zeznuces modem! Isto se i meni desilo i tehnicari rekose a i iz podrske su potvrdili da moze da napravi problem, ako je CBN u pitanju. Zar ne mozes da udjes na 192.168.0.1 i pogasis guest network mreze ? Ostavis samo svoju

Trebalo bi da puste uskoro fw update koji ce ovo da resava, ne bi bilo lose da ih pozoves i prijavis problem, ako mogu preko remota da ti to srede

Poslednja izmena:
Znam kako se resetuje, to cu i da odradim ako se pojave opet. Ne znam zasto je to uopste i ukljuceno. Taster za ukljucivanje je sheban, mora da se drzi prst da bi se ukljucio, morao da zaglavim nesto da bi radio. Uzas sta nam daju od opreme. I kod sestre je isto i jos na jednom mestu, dakle cela serija ima taj problem sa tasterom.

@kidu_moc
Ne moze da se ugasi, moze samo da se uradi Hide mreze.

Poslednja izmena:
Ja sam odradio hard reset iz drugih razloga i nakon toga nisam mogao da pristupim interfejsu, net je radio ali nikakva konfiguracija rutera nije bila moguca. Jedino resenje je bilo da mi zamene modem za isti, sto je i uradjeno, ovaj radi normalno

Realno su smece, rodjaku prvi crkao za mesec dana, drugi sad kao radi sem problema sa power tasterom.
Edit: opet se vratili Telenet, nisam resetovao i ne bih sad za vikend pa da budem bez neta do ponedeljka.
Samo ovo imam od opcija, guest mreze nisu Enabled niti im je setovano ime:

Poslednja izmena:
Sad gledam, identicno kao kod mene, na oba uredjaja tj sadasnjem i ovom koji se zeznuo.
Pazi, meni je prethodni cbn radio godinu dana okruglo i za to vreme nijedan problem uzrokovan CBN-om nisam imao. Da li je tebi zapao los uredjaj ili sta vec, nisam siguran ali ja bas imam suprotno iskustvo. Mada ko ce ga znati ...
Dobra stvar je sto mi zamenise modem jer nisam mogao svoj ruter iza njega da nakacim, net je radio ali samo preko uredjaja koji su direktno nakaceni na cbn. Bar za mene, dobro se zavrsilo...

http://prntscr.com/ipa2h5

evo opcija kod mene ...

Poslednja izmena:
Tebi je aktivan i 5GHz opseg. Gde ti pise Band mode imas 2.4 i 5 GHz selekciju, udji i promeni sta ti smeta

@kidu_moc
Pa on radi dobro nema tu problema nego ove mreze me bune mada i ne smetaju. Kod tebe isto kao kod mene vidim sem sto sam stavio kanal na Auto da menja mada nije neka guzva kod mene, udaljen sam od svih i van centra grada.

@CokaRS
Mislis na Concurrent Mode? Jeste ukljucen, tako je dosao. Sad cu da stavim samo na 2.4 pa cu da vidim da li ima razlike.
Edit: u pravu si, kada sam stavio samo na 2.4GHz nestali, svaka cast. To sam mislio da probam, moguce i da je to zezalo na Nexus 5 kod supruge posto on ima 5GHz band, ne znam da li je tu nesto pravilo problem. Mada i Xiaomi MI4c koji ja imam ima oba band-a a on radio ok.

Poslednja izmena:
Pazi, kod mene je uConcurrent modu, a evo koje su razlike izmedju u brzini prenosa na 2.4 i 5GHz
802.11b - 11 Mbps (2.4GHz)
802.11a - 54 Mbps (5 GHz)
802.11g - 54 Mbps (2.4GHz)
802.11n - 02.11b - 11 Mbps (2.4GHz)
802.11a - 54 Mbps (5 GHz)
802.11g - 54 Mbps (2.4GHz)
802.11n - 600 Mbps (2.4GHz and 5 GHz) - 150Mbps typical for network adapters, 300Mbps, 450Mbps, and 600Mbps speeds when bonding channels with some routers
802.11ac - 1300+Mbps (5 GHz) - newer standard that uses wider channels, QAM and spatial streams for higher throughput

Ja sam imao 2 CBN-a i nisam imao problema ni sa jednim. Ovaj prvi je zamenjen samo da vidimo da li će se rešiti problem (nije bilo do njega). Koristim 2,4GHz na laptopu, 5GHz na telefonu i sve radi ok. A ovo za resetovanje... resetovao sam beskonačno puta ranije i nikakvih problema nije bilo. :D

A imam pitanja za digitalnu kablovsku... pre mesec dana sam potpisao ugovor, radi relativno ok sve. Desilo se 2-3 puta da mi nestane pola kanala i moram da skeniram sam ponovo (odmah se vrate nakon skeniranja), pa me zanima da li se i drugima to dešava i da li je normalno da se to dešava?
Drugo pitanje je vezano za neki boot upgrade ili šta već. Prošle nedelje je u tačno 03:00 došlo do prekida, nestanu kanali, restartuje se STB, pokušava neki update da odradi, ne uspeva i tako vrti 5-10 minuta... i onda se sve vratilo u normalu. Može li to da se ugasi negde?

Pozdrav svima. Registrovao sam se na ovom forumu zato sto sam postao i ja korisnik kopernikus kablovske televizije i interneta. Koristim standardni kucni paket i internet 30/3. Prvi utisci su pozitivni internet i tv super rade za sad nista ne koci. Jedina zamerka nema mtv vh1 idj ali meni omiljena balkanika koju sam imao na iptv telekoma. Nadam se da ce u buduce ubaciti te muzicke kanale. A za podesavanje kablovskog modema nisam imao problem kada sam napravio svoju wifi mrezu i povezao dodatan dlink wireles ruter.pozdrav svim clanovima i drago mi je da ova tema otvorena.

Drugo pitanje je vezano za neki boot upgrade ili šta već. Prošle nedelje je u tačno 03:00 došlo do prekida, nestanu kanali, restartuje se STB, pokušava neki update da odradi, ne uspeva i tako vrti 5-10 minuta... i onda se sve vratilo u normalu. Može li to da se ugasi negde?

Prosle nedelje su menjali softwer kod njih pa se zbog toga to desavalo, ja imam paket 35/3 Mbs a posle toga je bio 10/1 mbs
pa sam ih zvao i sad je 35/2.5 mbs .

Prosle nedelje su menjali softwer kod njih pa se zbog toga to desavalo, ja imam paket 35/3 Mbs a posle toga je bio 10/1 mbs
pa sam ih zvao i sad je 35/2.5 mbs .
I kod mene se sada desio pad brzine sa 35/3 na 15/1 Mb/s. Upravo sam im poslao mail pa ću videti da li će to da srede.
Evo dokaza:
7129673775.png

Takođe i kod mene je pala brzina

Poslato sa HUAWEI WAS-LX1 pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno