Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Novi info kanal "Kopernikusa"
Kod:
#EXTINF:0,1 (HD) KCN Info kanal
http://212.200.102.3:5000/udp/239.99.99.200:65432
 (za VLC plejer)

Gde nalazite ove linkove? Ima li toga još, ovaj info kanal imamo i ovako...

Dobio sam jutros (?!) CBN modem, CISCO 3208 mi otkazao adapter (juče uveče prijavio). Kada sam momku koji je došao na reklamaciju ukazao da se ljudi na forumu žale na isti, dobio sam odgovor da stvarno ima problema sa tim modemom po pitanju softvera koji je u njemu. Koliko sam shvatio, dobavljač modema je isporučio modeme koji nisu imali softver kakav su očekivali (po def. da sve funkcije budu omogućene), i da ovaj modem ima novi softver i da se očekuje da će u dogledno vreme svi modemi dobiti upgrade. Tako nešto... Probao sam port forward, wifi na 2.4 i 5Ghz, FTP server sa nekim škjl usb-om... Sve radi bez najmanje greške. Da me uveri da je modem stvarno ok, dobio sam na par sati (mislim da mi reče do 11h) neki paket kojim testiraju mrežu:

http://www.speedtest.net/my-result/5794374042

Screenshot at 2016-11-13 10:32:58.png

šteta što neće potrajati... Ali def prijatno iznenađenje. Samo da potraje, ovo sa cenom što su podigli, a ništa još uvek od EPG i telefonije mi se već ne sviđa...

Poslednja izmena:
Lepo, znaci, moze i 20-25 mbit upload.
Vidi kod sebe na 192.168.100.1 u Help/Cable modem kakvi su podaci, evo mojih:
Modem Name:
CH6541E
Vendor Name:
CBN Inc.
Firmware Version:
CH6541-3.5.1.7-SH
Boot Version:
PSPU-Boot(BBU) 1.0.12.18m5-CBN03
Hardware Version:
1.0
Serial Number:****
Firmware Build Time:
2014-01-27 14:32:11
WiFi Driver Version:
v2.5.12.11

Modem Name:
CH6541E
Vendor Name:
CBN Inc.
Firmware Version:
CH6541-3.6.0.3-SH
Boot Version:
PSPU-Boot(BBU) 1.0.12.18m5-CBN03
Hardware Version:
1.0
Serial Number:****
Firmware Build Time:
2016-11-04 15:56:40
WiFi Driver Version:
v2.5.12.17

Upload moze koliko im je volja u neku ruku. Dok sam ziveo u centru grada imao sam 100/100 na probu u SBB-u, zatim naravno upload 6mbita je bila najveca ponuda.

Btw prazna prica za opremu tj upgrade. Ako je tako onda i mene lazu generalno iz Bg-a i Le-a da cekaju na novu opremu i modeme koji su naruceni od telekoma i stizu do kraja meseca.. Tako da obe strane lupaju. Radnici koji donose modeme su generalno totalno neupuceni u situaciju, pitanje je slicno i za sefove. Ajde da vidimo kako ce biti sa novom administracijom tj "gazdama".

Lupaju ili ne, ali covek stvarno uz isti HW ima noviji FW na modemu, i to od 4 novembra ove godine.

Poslednja izmena:
Upload moze koliko im je volja u neku ruku. Dok sam ziveo u centru grada imao sam 100/100 na probu u SBB-u, zatim naravno upload 6mbita je bila najveca ponuda.

Btw prazna prica za opremu tj upgrade. Ako je tako onda i mene lazu generalno iz Bg-a i Le-a da cekaju na novu opremu i modeme koji su naruceni od telekoma i stizu do kraja meseca.. Tako da obe strane lupaju. Radnici koji donose modeme su generalno totalno neupuceni u situaciju, pitanje je slicno i za sefove. Ajde da vidimo kako ce biti sa novom administracijom tj "gazdama".

Izvini molim te, ali ja nikada nisam imao problema niti praznih priča od strane radnika ovde u Rumi. Ali nikada, više puta sam pričao ovde na forumu.

Koja bre crna oprema od TELEKOMA??? Pa kakve veze, logično gledajući, Telekom ima sa bilo kojim KABLOVSKIM operatorom? Niđe veze, Telekom i kablovski operateri totalno drugačije tehnologije - ali totalno... Ko je tebi šta rekao i šta si ti razumeo...

Izvini molim te, ali ja nikada nisam imao problema niti praznih priča od strane radnika ovde u Rumi. Ali nikada, više puta sam pričao ovde na forumu.

Koja bre crna oprema od TELEKOMA??? Pa kakve veze, logično gledajući, Telekom ima sa bilo kojim KABLOVSKIM operatorom? Niđe veze, Telekom i kablovski operateri totalno drugačije tehnologije - ali totalno... Ko je tebi šta rekao i šta si ti razumeo...

Ne diskutuj kad ne znas sta pricas. U kontaktu sam sa preko 30 ljudi po Srbiji, regularnih korisnika koji imaju kopernikus internet. Znam sta se meni govori a sta njima, znam kakva je situacija,a znam i sta muljaju. To sto sam rekao, rekao sam i stoji da se tako laze narod ili barem pokusava pa ako prodje prodje, pogotovo po manjim mestima gde drugi provajderi ne zele da ulazu. "Izvini molim te" i ja sam imao opticki kabl od centrale do zgrade na sbb-u i furao 150/6 bez ijednog dropa na brzinama a 80% ostalih se zali i prijavljuje reklamacije, jel sam trebao u tom periodu da ih branim ? Individualac si, pogledaj iz sire perspektive pa onda biraj stranu. Nisam ja rekao da KABLOVSKI operator mora da uzima opremu od Telekoma vec sef u Leskovcu, GLAVNI sef koji ne zna da izmeri signale, ne zna GDE JA to gledam downstream signale pa se zalim kada padnu 4 od 8 a pritom dl brzina ode na 2-3mbita umesto 30 iz ugovora.

Ima noviji FW, a ti nemas. Poenta ? Ponovo se vracamo na starom, kome zalome zalome.

Cinjenica je da svaki terenac zna samo ono sto mu se kaze, sef zna ono sto mu se kaze iz administracije i tu je kraj price. Kako sa ADSL-om, tako sa SBB-om tako i sa Kopernikusom. To sto ti je rekao ne mora da znaci da je istina, poverovaces 100% samo ako ti ne treba nesto hitno, ili u tom trenutku nemas problema sa njima. Dobar prijatelj je bio "kolega" u SBB-u i znam kako to funkcionise, sada imam poznanika u Kopernikusu koji je popio kaznene poene samo zato sto je rekao da me poznaje i izasao u susret da mi zameni RUTER za MODEM, jer sam i sam trazio modem. Ne sme covek da mi da ime sefa kako bih ga prijavio u Bg-u.

Kao sto rekoh, otvori oci, prosiri pogled na sve to i stupi u kontakt sa vecim brojem ljudi pa ces shvatiti kakva je situacija. I meni je pustano 100/100 na probu pa ne znaci da trebam da kazem hvala jer cuvaju sve u rukavu i cekaju na konkurenciju pa jos malo da ogule korisnike, a pritom mi obicni korisnici u neku ruku ispustamo sanse jer nam daju takve pakete.

U svemu ovome jedina "nada" ostaje da se vidi kako ce nova administracija da odradi posao. U komsiluju postoje ruteri koje je ista firma dodelila, neki mrezasti, netis ili nekako se zovu, niko cuo ni video niti ih nalazim po netu, meni dali prvo CBN pa onda Cisco, vama dvojici nesto cetvrto.. I onda su dobili nesto sto "nisu ocekivali".. Oprema se dobija sa ugovorom tako da nema tu "ocekivanja".

P.S Eto i ja cekam zamenu kompletne opreme na teritoriji Leskovca i mole me da se strpim, a pojacivac na cosku ulice pravi problem, utvrdjeno kako sa moje strane tako i sa njihove, pogodi sta se desava ? Ne zele da srede to. Zamolio komsinicu da ne plati racun i da je iskljuce a da joj ja platim (penzioner), kako su dosli i iskljucili je iz kutije tj pojacivaca ja 7 dana nisam imao ni jednog problema. Uplatio racun, dosli prikljucili katastrofa. Sve dokumentovano, na papiru i na snimcima od signala do samih radnika. Niko nista ni po prijavi ratela sa kompletnim detaljima. Tako da je tu kraj price sto se mene tice. Skrecem paznju da se OTVORE OCI, i ako neko koristi internet radi surfovanja NE znaci da radi perfektno samo zato sto vam nije pukla konekcija ili nemate "crveni krstic" u donjem desnom uglu.

Moram da dodam da su mi stavili i neke skretnice na spratu za 2 televizora i modem, posle prvih par reklamacija dosao sef da glumi ludilo i da ustanovi da su "kineske", i ispred supruge i deteta me ubedjuje da sam ih JA stavio, a radnik sa kojim je dosao prilikom potpisivanje ugovora je postavljao dok je on trazio ljude koji seku drva da obezbedi za sutradan jer covek mora to da uradi tokom svoje smene. Mozda su se kod tebe zalomili malo bolji ljudi tj radnici ali nisu oni koji mogu da urade bilo sta povodom vecih problema.

Poslednja izmena:
Vidi, počeo sam da čitam i odustao posle par rečenica. Vidi se da si njuška, pametna za sve, tako da nema svrhe da sa tobom bilo šta raspravljam.

Uživaj u sebi ;)

Pozz

Crko CBN :laugh:

Nisam bio kuci kad su menjali modem, dobio sam neki Cisco 2320. Tata bio kuci (a on nema blage veze o ovome :D ) , koliko sam skapirao nemaju vise docsis3 modema i sad treba da cekam :wall: a ovaj ne moze da izvuce vise od 20/2.7 protoka :crash:

U Svrljigu novi kanali:
Prva Plus
Al Jazeera Balkans HD, konacno i makar jedan hd kanal.
Info kanal
I 2 radio stanice

Poslednja izmena:
Ima da se usrećite....

Kopernikus je inače kupio lokalni Panel iz Ritopeka i sad drži nekoliko sela u opštini Grocka uključujući i moje selo .Kakva je slika ne znam,ali oni pokušavaju da konkurišu Gronet-u ali nema šanse.Gronet ima oko 150 kanala od toga nekih 7 kanala u HD ( RTSHD,N1,SK1,SK2,SK3,Hayat,Al jazeera),ima još par kanala ali za njih treba doplata (oko 300 din) A ceo sportski paket sve Arene i Sk za 350din..

A Kopernikus sve Arene i sve sport klubove za dz... Na koliko god televizora hoces...

Kad dobijes javi bas sta su ti dali. Koji uredjaj.

CBN opet... I opet nije hteo da radi iz prve, testiraju nesto sa tim CBN modemima (morali su ovi iz BG-a da vracaju ta podesavanja neka, jer zbog tog novog sistema nije hteo da se konkektuje)....

edit:

haha evo sad me zvali i kazu javili im iz Bg-a da cu imati problema nestajace mi internet, jer je kod njih tamo neki problem :crash:

Poslednja izmena:
Ima samo RTV Stara Pazova u analognoj, ide porukad da resavaju problem i trebalo bi da bude zavrseno u toku veceri.

Ljudi, ovo se jos nikad nije dogodilo da ovoliko dugo nema signala... Mora da im je neka veca havarija...

Добио сам писмо заједно са рачунима за новембар и децембар, у коме се у другој половини децембра најављује подела set top box-ова или CI модула (ко шта жели), због, како кажу, скорог енкодирања дигиталних канала.

Poslednja izmena:
Добио сам писмо заједно са рачунима за новембар и децембар, у коме се у другој половини децембра најављује подела set top box-ова или CI модула (ко шта жели), због, како кажу, скорог енкодирања дигиталних канала.

Da li u pismu ima ponuda koji to kanali ili paketi

Nazad
Vrh Dno