Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Telenor DNS Primarni: 217.65.192.1
Sekundarni: 217.65.192.52
Javi kako rade.
Koje ti DNS-ove daje njihov DHCP 178.79.6.3 i 178.79.20.3?
Pazi na racunarima rucno unosenje DNS servera reseva problem,ali sta sa telefonima,tabletima...gde je DHCP server presudan? Njihov CBN ruter u podesavanjima za lan i dhcp ne dozvoljava nigde rucno unosenje DNS-a da se posle prosledi mrezi,sto svaki najobicniji ADSL modem kod svakog provajdera u Srbiji dozvoljava.

Kod nas zaključani svi digitalni kanali, a od analognih je ostalo 15 kanala, a to su:

RTS1, RTS2, TV Prva, O2, Happy TV,
KCN 1, KCN 2, KCN 3, Palma+, TV Duga+,
TV Leskovac, TV Vlasotince, K1, TV Vranje, Info Puls (lokalni).

Ja u Staroj Pazovi u kući malo problema, ali na poslu u Ćirila I Metodija malo malo pa problemi i prekidi sa internetom što mi pravi velike probleme u poslu kojim se bavim, tako da sam ozbiljno popi zdeo. I to u sred jbnog radnog dana.

Hawaii Mate 10 Pro

Ja u Staroj Pazovi u kući malo problema, ali na poslu u Ćirila I Metodija malo malo pa problemi i prekidi sa internetom što mi pravi velike probleme u poslu kojim se bavim, tako da sam ozbiljno popi zdeo. I to u sred jbnog radnog dana.

Hawaii Mate 10 Pro

Kada sam se zalio na prekide interneta dobio sam odgovor od korisnickog servisa " pa gospodine i mi imamo prekide interneta sto nam zavisi posao,ne samo vi"
Zamisli odgovor provajdera koji pruza uslugu internet provajdinga.
Sta nas treba da bude briga sto oni imaju prekide interneta,zbog toga postoje backup linkovi,mi placamo uslugu da imamo flat rate i konstantan pristup internetu. Oni ako su ozbiljan provajder ne bi smeli da dozvole ovakve odgovore i takve propuste.

Izgleda da sam ja jedan od redjih kome internet radi besprekorno.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Telenor DNS Primarni: 217.65.192.1
Sekundarni: 217.65.192.52
Javi kako rade.
Koje ti DNS-ove daje njihov DHCP 178.79.6.3 i 178.79.20.3?
Pazi na racunarima rucno unosenje DNS servera reseva problem,ali sta sa telefonima,tabletima...gde je DHCP server presudan? Njihov CBN ruter u podesavanjima za lan i dhcp ne dozvoljava nigde rucno unosenje DNS-a da se posle prosledi mrezi,sto svaki najobicniji ADSL modem kod svakog provajdera u Srbiji dozvoljava.

Na iOS može da se namesti DNS, a verujem da može i na Androidu, negde u advanced (napredna podešavanja) WiFi.

Ukoliko koristiš njihove DNS servere nemoguće je da radi besprekorno. :)

I u Cupriji je TOP situacija. Koristim njihov NET vec 6 meseci i do sad nikakvih primedbi nemam. Cak i Ruter lepo baca Wi Fi po celoj kuci i ako je na spratu. Brzina neta je uvek kao u ugovoru. Sto se tice televizije i signala, jacina signala je od 92 do 95 , kvalitet 100%, nikad smetnji ni prekida.

Ni ne znam sta su DNS serveri.

DNS serveri pretvaraju imena sajtova u IP adrese. Kada napišeš kopernikus.rs DNS server to pretvori u 178.79.57.4 (IP adresa njihovog sajta). A ono kako ne rade se vidi kad god se ode na neki sajt - prvo malo "pukne" veza pa se posle 0,1s ponovo učita stranica. Ne svaki put, ali veoma često. Tako je bar meni, mojim prijateljima i učenicima. Nekim prijateljima je pre 2-3 meseca toliko loše radilo da nisu mogli normalno da učitaju stranice. Menjanje DNS servera odmah rešilo problem. Ja koristim OpenDNS, ponekad i Google DNS.

Poslednja izmena:
Da, klasicni dodeljuje u modemu 178.79.6.3 i 178.79.20.3 s tim da ja ovaj zadnji stavljam kao primarni jer ima brzi odziv od njihovog primarnog 6.3. Google DNS 8.8.8.8 i 8.8.4.4 rade lose isto kad i njihovi zezaju. Kad veceras krene da zeza probacu ove Telenor da vidim da li je bolje.
Sto se tice telefona i Android i iOS odavno mogu rucno da se podese parametri i to razliciti za svaku mrezu da pamti, sto glupi Windows ne moze.

Poslednja izmena:
Da li se, za prelazak na veliki paket, potpisuje novi ugovor ili samo nastavlja sa starim?

Da, klasicni dodeljuje u modemu 178.79.6.3 i 178.79.20.3 s tim da ja ovaj zadnji stavljam kao primarni jer ima brzi odziv od njihovog primarnog 6.3. Google DNS 8.8.8.8 i 8.8.4.4 rade lose isto kad i njihovi zezaju. Kad veceras krene da zeza probacu ove Telenor da vidim da li je bolje.
Sto se tice telefona i Android i iOS odavno mogu rucno da se podese parametri i to razliciti za svaku mrezu da pamti, sto glupi Windows ne moze.

Ja sa OpenDNS nisam do sada imao problema. 208.67.222.222 i 208.67.220.220

Sad za inat radi dobro, probacu kad bude zezalo i ove OpenDNS.

Sad pokrenuo dns jumper da vidim sta ima iz dns. Najbrzi kod mene je Cloudflare 1.0.0.1 i 1.1.1.1 . I telenor takodje.
dns.jpg

Poslednja izmena:
Da li ima ovde još nekog iz Paraćina. Od pola četiri nema interneta i još uvek ga nema u celom gradu. Da nezna neko o čemu se radi?

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Vidim kace svuda reklame. Izgleda da sk/arene nece nidje jos neko vreme.
b8ee033bc77ed88b8a6dc375fc2f1ce9.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

A koji su im to najbolji i najduzi gratis periodi? Kod ostalih se zna, kod njih je sve pod velom neke tajne. Kaze 150 digitalnih i hd kanala, od tih 150 hd je jedva 10. Kakva je ovo oznaka mgb/s? To ne postoji. Pazite padez sada - poziv na cekanje? Ne vređam nikoga ali zaista je mogla neka profi slika da se odradi a ne ovaj jad u paintu, cak nisu ni sliku na laptopu nisu prekrili lepo nego sece ivice. Ovo + kombinacija sajta koji ne sluzi nicemu osim da se kaze da imaju sajt sve vise lici na lokalnu firmu.

Ma nema njima pomoći!

Svako veče ista priča, a dođe 20h internet ne upotrebljiv!

Ljudi koriste net uglavnom u večermjim časovima, a linkovi su im slabi i prave se ludi i neće da povećaju.

Jedva čekam da neko drugi ponudi nešto ozbiljnije, pa da im slatko otkažem sve usluge!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 72
  • 2.jpg
    2.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 68
  • 3.jpg
    3.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 67
  • 4.jpg
    4.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 70
  • 5.jpg
    5.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Za nove korisnike kopenikusa koji se odluce za internet prva godina ugovora za internet je besplatna.

Od pola 4 u Jagodini nema interneta.
Da li ima neko bilo kakvu informaciju?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Tv ima mesta za CI slot, ali sam ipak uzeo dvb-c risiver. Razlog će možda nekome biti glup, ali to sam uradio da bih povezao zemaljsku antenu na tv :)

Nego što se risivera tiče, nekako mi deluje baš jeftino. Već treći put mi se dešava da u toku gledanja izbaci : Kartica nije ubačena. Moram da ga restartujem da bih rešio problem.

Послато са VIVAX_Fly_V550 уз помоћ Тапатока

Tv ima mesta za CI slot, ali sam ipak uzeo dvb-c risiver. Razlog će možda nekome biti glup, ali to sam uradio da bih povezao zemaljsku antenu na tv :)

Nego što se risivera tiče, nekako mi deluje baš jeftino. Već treći put mi se dešava da u toku gledanja izbaci : Kartica nije ubačena. Moram da ga restartujem da bih rešio problem.

Potpuno isti problem sam imao sa jednim risiverom. Na ove (novo)kodirane kanale je izbacivao poruku da kartica nije ubacena (iako jeste), drugi problem je bio da povremeno slika i SVE funkcije risivera blokiraju, onda jedino pomaze izvlacenje iz struje. Vrati u poslovnicu i trazi novi, moraju da ti zamene.

Mislim da bi trebalo nabaviti neki kvalitetniji risiver, ovaj je baš jadan nekako.

Bude li i dalje pravio problema tražiću zamenu.

U Boru isto nema ni interneta ni kablovskih kanala.
P.S.
Rade samo nacionalni i regionalni kanali.

Зајечар, такође нема ни канала, ни интернета...

Kod nas stigao net pre 20akminuta. Kanali nisu ni nestajali.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno