Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Sreo sam jednog momka u Rumi koji radi u Kopernikusu, i pitao ga za kanale i pakete, kaže da još čekaju da se formiraju paketi ali da će uskoro i to, ali ono što mi je još rekao, kada sam ga pitao za ovo 120 kanala, a sada imamo više, kaže da je to minimalni broj kanala koji će biti u tim paketima, ne ukupan. Znači, imaćemo 120 + kanala, samo u tom paketu nikada neće biti manje od 120. Što mi ima smisla.

Ok, sajt je sada super, info kanal ok, usluga kod mene uvek više nego ok, ovi novi modemi ok sve radi, najavljuju neki tv za poneti - super... Ajmo momci i devojke, još epg, i što se mene tiče brišem vam i te manje zamerke koje sam imao.

E onda je to ok prica.
Dodao bih da sam i ja pricao u Cupriji sa ljudima iz Kopernikusa i rekli su da ce ceo ovaj proces trajati do Septembra

Ma kome je potrebno 200 kanala,dok okrenes krug prodje sat vremena a i vecina kanala su bezveze. Da moze ja bih izabrao 30 i puna kapa.

Imam ovaj ruter,wifi signal je slab,moze biti zadovoljan samo onaj ko ima pregradne zidove u stanu.
Druže, ja živim u kući koja je od cigala, blokova, izmalterisana i ima izolaciju i fasadu.
Kada sam stao na kraj dvorišta, a odatle do modema me dele 4 zida, sa ovim novim modemom signal mi je isti kao i sa netisom. Znači ni procenat nije slabiji.
Pozz

Ko je u mogućnosti neka isprati kanal KCN S (Sever) jer se na njemu vrti novi spot KDS-a gde se spominje 200+ kanala...pa ako ga neko uhvati neka ga snimi i aplouduje negde. Pozz

:D
150+ na digitalnoj i 60+ na analognoj..
To je znači 200+ :D

Poslednja izmena:
Druže, ja živim u kući koja je od cigala, blokova, izmalterisana i ima izolaciju i fasadu.
Kada sam stao na kraj dvorišta, a odatle do modema me dele 4 zida, sa ovim novim modemom signal mi je isti kao i sa netisom. Znači ni procenat nije slabiji.
Pozz
Netis nisam imao(planiram da ga kupim) imao sam mts-ov huawei hg532e sa kojim sam imao signal u 2 kuce. Ja ne izmisljam,pitam se da li cu dobiti nesto Netis-om.Sef montera mi je rekao da Cbn ima slab signal.Kroz 3 zid skoro i da nema signala kod mene.

Meni su monteri isto rekli da CBN ima slabiji signal ali kada sam obisao celu kucu i dvoriste iznenadio sam se kad videh da je isti kao kod netisa.

Ja sam imao Tp link 740N , neki dlink i sad CBN, kod svih je domet bio isti nema razlike....

Pogledajte prilog 226480 Dobih juče ovaj CBN ruter i modem u jednom uredjaju jer je prethodna kombinacija Cisco modem i Netis ruter nešto zezala.
Negde sam čuo da je wifi signal dobar samo u toj prostoriji gde se nalazi sam uredjaj. Meni je dobar signal u celoj kući kao i kod Netis-a. Za sada sve radi ok.
@macrobuu koja je tacno oznaka tog CBN modema sto si dobio, jel CH6541?
Jer na njihovom sajtu pise da se dobija model CG6640E koji cini mi se nema 5 GHz, dok CH6541E ima 2,4 GHz i 5 GHz!

Poslednja izmena:
Ja sam dobio CH6541E pre 10-ak dana i nisam primetio da je wifi manji domet nego što je imao Huawei ADSL ruter.
Inače blinka li vama lampica broj 1 od telefona na ruteru?

A jel vam oni sami menjali one stare cisko modeme za ovo ili ste vi trazili zamenu?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav, vidio sam da je ovo jedino mesto gde korisnici Kopernikusa mogu da se normalno informišu i urade nešto, pa sam se registrovao. :D
Počeo sam da koristim Kopernikus internet pre 2 meseca i dobio sam CH6541E. Zadovoljan sam dometom (veći od prošlog ADSL rutera) i da, trepće prva telefonska lampica.

Nego, mene zanima na koji način možemo da promenimo IP adresu? Znam da nemaju previše zakupljenih i da je dosta nas iza NAT rutera... 2 dana imam problema sa poslednjom dinamičkom adresom koju sam dobio (nalazi se na nekim spam listama/blacklisted) i imam problema sa pristupom mnogim sajtovima. Nekoliko puta restartovao ruter, bio ugašen 10 sati preksinoć, 12 sati sinoć... ništa nije pomoglo da dobijem novu dinamičku. Čitao sam da je najbolje slati mejl beogradskom servisu... da li je bgdservis[at]kopernikus.rs njihova mejl adresa? Ili ima neka još bolja za rešavanje problema? :)

Pozdrav

do sada je delovalo da kada se iskljuci modem preko noci server sam promeni ip adresu,bar meni tako radi,probaj da ugasis veceras modem iz struje(mislim na kabl od modema) i vrati ga sutradan i morace da promeni ip,sigurno.

Pisao sam mejl, a probaću i da (opet) ugasim. Hvala.
A što se tiče tehničke podrške, to je onaj telefon korisničkog centra? Ili zovemo lokalne servise u gradu gde se nalazimo, koji imaju fenomenalno radno vreme? :D

Poslednja izmena:
Ok. Hvala. Jel ti dali i one stb?

jel se zna kada tacno uvode svima taj nov fazon? i kada gase analognu tv?

@McGligor, zovi ili salji mail korisnickom u Bg. Lokalce zaobidji - malo se oni pitaju.

Ok to sam hteo. Iz kog si mesta ako nije tajna?

Piše ispod nicka,Veliki Crljeni kod Lazarevca.

Pozdrav, vidio sam da je ovo jedino mesto gde korisnici Kopernikusa mogu da se normalno informišu i urade nešto, pa sam se registrovao. :D
Počeo sam da koristim Kopernikus internet pre 2 meseca i dobio sam CH6541E. Zadovoljan sam dometom (veći od prošlog ADSL rutera) i da, trepće prva telefonska lampica.

Nego, mene zanima na koji način možemo da promenimo IP adresu? Znam da nemaju previše zakupljenih i da je dosta nas iza NAT rutera... 2 dana imam problema sa poslednjom dinamičkom adresom koju sam dobio (nalazi se na nekim spam listama/blacklisted) i imam problema sa pristupom mnogim sajtovima. Nekoliko puta restartovao ruter, bio ugašen 10 sati preksinoć, 12 sati sinoć... ništa nije pomoglo da dobijem novu dinamičku. Čitao sam da je najbolje slati mejl beogradskom servisu... da li je bgdservis[at]kopernikus.rs njihova mejl adresa? Ili ima neka još bolja za rešavanje problema? :)

Pozdrav

Kod kablovskog neta teze ide promena ip jer je obicno lease time duzi, kod telekoma tj adsl-a je lease obicno 0 sto mu dodje do prve diskonekcije pa zato i funkcionise restart rutera.
Ovde moze da pomogne clear modema sa cmts-a ali ako si iza nat-a a deluje da jesi, onda im pisi mail i naznaci da imas problem sa pristupom odredjenim stranicama, ili ce te prebaciti u drugu grupu ili ce te skinuti sa nata

Svakako, javi sta si uradio

U Smederevo stigli Hajatovi kanali....a nigde ni na vidiku Russia Today....

Poslednja izmena:
Pa de si stavio sve to? Da nemas PiP na jednom TV-u pa na pola TV-a ti gledas fudbal a na drugoj zena seriju, dok dete na miru gleda na drugom crtani :)

Stoji u kesi neraspakovano,kažu ljudi da mi sleduje...;)

Kod kablovskog neta teze ide promena ip jer je obicno lease time duzi, kod telekoma tj adsl-a je lease obicno 0 sto mu dodje do prve diskonekcije pa zato i funkcionise restart rutera.
Ovde moze da pomogne clear modema sa cmts-a ali ako si iza nat-a a deluje da jesi, onda im pisi mail i naznaci da imas problem sa pristupom odredjenim stranicama, ili ce te prebaciti u drugu grupu ili ce te skinuti sa nata

Svakako, javi sta si uradio

U podešavanjima rutera mi je WAN lease time remaining uvek manji od 1h, pa sam se nadao da će ono gašenje od nekoliko sati pomoći. Primetio sam i da je default DHCP lease kod ovog CBN rutera namešten na 1h, što je verovatno nepotrebno (neće se nagomilati adrese pa da mora da se oslobodi kod običnog korisnika), ali dobro, znam da nije do toga.

A poslao sam mejl, videću da li će sutra nešto odgovoriti.

Jel ima neko informaciju da li će moći da se biraju kombinacije uredjaja, tipa hoću dve CI kartice i jedan STB ili šta ti daju?

To i mene interesuje posto imam dva tv na koja moze cl kartica a na treci bi morao stb

Nazad
Vrh Dno