Šta je novo?

Konflikt Ga-M56S-S3 i ATI graficka kartica?

chemist

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
309
Hteo bih da cujem iskustva vezana za ploce sa Nforce chip setom i ATI grafickim karticama. Inace, pocev od stare Gigabajtove ploce Ga 7N400-L, pa i sada ove nove Ga-M56S-S3 imam skoro identicne probleme u igricama i to sa Atijevim karticama. Na staroj ploci i kartici Saphhire 9600xt, a evo sada i Asus 3650top na novoj ploci, pokazuju konflikt koji nikako ne mogu da prevazidjem.Dobar broj igrica blokira, zamrzne sliku, restartuje se i sl. Sa Nvidiom 5200, 7600gs nikada nisam imao ovakvih problema. Pokusao sam sa najnovijim drajverima, novim dx, novim napajanjem, novim WnXP, nista nije pomoglo...nema ni pregrevanja vezanih za graficku i procesor.Imam Athlon-a 1620le, GA-M56S-S3, Asus 3650top, 1 GB memorije.Ima li uopste resenja, osim promene graficke za Nvidiu (ili mozda ploce)?

Poslednja izmena:
Ostaje mi jos i to da probam...poslednja verzija je f4e, moja je f3.

Dugo sam imao identicnu kombinaciju cipseta i grafike kao ti (prvo NF2 + 9600XT, sada NF4 + X1650Pro) i ni jednog jedinog problema za sve ove godine. Sta je problem kod tebe nemam pojma, ali ne moze se generalizovati da ATI kartice ne rade na plocama sa NVidia cipsetom.

Napajanje je novo cak je i jace od mog prethodnog. Instalirao sam novi bios...nema nekih poboljsanja. Nista...idem dalje...naredna nadgradnja ce biti definitivno Nvidia.

Imam tu 560 ploču i ATI grafiku ASUS3850TOP i ni jedan jedini put nisam imao problema sa njom. A, i CPU i grafićka su nasvirani do kraja. 8,4 drajveri su meni pravili probleme sa ASUS 3XXX kartama na zadnja 2-3 kompa koja sam "propustio kroz šake" :D. Stavi 8.3 i ostavi tu F3 reviziju BIOS-a.

Samo ti vozi te kante od Gigashita. Kupi nešto kršteno pa nećeš imati problema. Biostar na primer, ili DFI još bolje. A ta tvoja bivša Ga 7N400-L je teeeeško đubre, jednu takvu sam spalio, zamisli, digneš fsb na 200MHz (default za NF2) i ona rikne, na dan isteka garancije :D
PS
Ili si stvarno baksuz. Na toj Ga 7N400-L je bio Ati 9200 shit edition, i kao radilo je, mada je to bilo na poslu, pa nisam igrao igre, a kući sam imao NF2 EpoxRDA3+ sa 9600Pro, i sve je ferceralo.

Poslednja izmena:
Kakve veze imaju ploce od pre 5 godina sa ovom pricom?

Samo ti vozi te kante od Gigashita..........

"Gigashit" nije ****** ploča, a čak i da jeste nema svako kintu da "vozi" DFI, jer da čovek ima para za DFI, sigurno ne bi kupovao neku 36xx karticu ;)
EDIT: A da ne yaboravim, pre nego što se baciš na promenu loče i grafičke, promeni memoriju. Meni su lično AM1 memorije (bez gold hladnjaka) pravile strašne probleme sa pločom i ATI grafikama. Možda i tebi pomogne, uostalom, lakše je zameniti memoriju nego ploču. Jes' da ploča malo zeza sa PIOnirom ;), ali ima lep OC potencijal.
pozz

Poslednja izmena:
Od kako sam zamenio svoju ddr2 memoriju od 1GB za dve uparene od po 1GB (sada ima m 2GB u dual channelu) sve se radi kako treba, nema vise blokiranja u igricama.:) Ispada da je memorija bila u pitanju i ako je na testu "Gold memory" bila ok. Malo cudno, ali istinito...tako da i moja pretpostavka o sukobu izmedju Nforce ploca i ati kartica otpada.

Poslednja izmena:
Ja imam Ga-M56S-S3 plochu i saphire 3650 graficku i ne pravi mi nikakav problem super sljaka

Vrh Dno