Šta je novo?

Konfiguracije za 30 000 dinara

weasel

E4
Super Moderator
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
1,285
Za drugara. Ne igra igrice ( barem ne nove). Redalert 3 , Generals i Fifa serijal bi mozdra igrao i to je to.(nemam pojma dal bi to radilo na integrisanoj grafici)

Ssd obavezeno.

KOmp ce vecinom sluziti za surf, filmove, muzika...

Moze i par hiljada vise od 30 000 nij fixno, ali za ovako nesto da nevidim potrebe za neke prevelike sume

Red alert 3, Fifa i generals lete na HD 4600 od haswella ilo na 9600GT, a tih ima polovnih kakavih i koliko hoćeš, tako da bilo koji apu ili intel integrisana ce moci da potera to i naravno filmove, net, itd.

Intel i3 6100 - 100e
neka H110 DDR4 ploca, npr MSI H110m PRO-D - 55e
memorija 2x4GB 2133MHz Kingston Fury Black - 45e

Za preostalih ~50e nek uzme neko jeftino kinesko kuciste sa napajenjem tipa Rhino, SSD od 120gb ILI HDD od 500gb u zavisnosti da li mu je potreban veci proctor ili veca brzina.

To, baš tu kombinaciju sam i ja hteo da predložim samo sa izuzetkom memorije, ima Crucial 4GB DDR4 2133mhz za 2000din po modulu.

Intel i3 6100 - 12.500din (mađar)
MSI H110m PRO-D - 6.600din
2x Crucial 4GB DDR4 2133mhz - 4000din
SSD 120gb - 5000din ili ako može da se nategne za 240gb, to je još 3000.
Neko MS Industrial kućište sa napajanjem za ostatak para.

Taman dođe 30k sa 120gb ssdom.

Neka skroz budžet varijanta bi bila H81 ploča (4600-5000din), Celeron G1840 (4200din), sve ostalo manje više isto samo što uzima ddr3 jelte. To bi ga izašlo tačno 10000 manje.

Poslednja izmena:
I vise nego dovoljno za navedene igre i upotrebu, ako uzmemo u obzir da mogu da rade na PIV i grafom od 256MB DDR3 rama :D

Ja bih predložio A8/A10, kad mu već ne treba jak procesor, a grafika može zatrebati, ali ne bih da opet počinjemo raspravu. Bar da konačno izađe AM4, pa da ode argument o nadogradnji :d (mada ga HP već prodaje )

Dobra je, mada i dalje lošija od one u A8-7600.

Šta god da uzme, neka pazi na ploču, tj. na izlaze koje ima i monitor/TV koji će koristiti. Da ne bude posle kako da povežem ovo :) I 8GB memorije obazevno, nema razloga tu štedeti

Poslednja izmena:
Ja bih isao na Skylike zbog solidne integruse:

Pogledajte prilog 207797

Meni se kod tog G4400 ne dopada odnos cene i performansi. On je oko 60e, a za 40e može da uzme Celeron G3900 koji ima istu integrisanu grafiku uz nešto niži klok samog procesora, a za 100e i3 6100 koji ima viši klok, HT i dosta mnogo jaču intel hd 530 grafiku. Nekako su mi oni logičniji izbor, jer ako se već neće igrati tu razliku u kloku neće ni primetiti, a 20e razlike u ceni je skoro pa razlika izmedju 120 i 240gb ssd. A opet, ako će se umereno igrati onda je i3 bombona :)

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima.

ne dolaze u obzir polovni i madjari, jednostavno ne zeli da se cima sa tim kolko god da ga ubedjujem.

Moze da doda 4-5 000 preko 30 000.

Da se ubacim, ram ddr4 gskil umesto crucijal, nije neka razlika u ceni a gskil moze na xmp.

Nisi dobar link dao , bolje uslikaj kao ja.

Ups, moja greška. Evo ga : pc.png

Ostanu mu din za grafiku( GTX 750, AMD R7 360 ili mozda rx460). Sa zasebnom grafikom, ovaj PC tera sve novije naslove na stabilnih 30 fps. Procesor ima dobru integrusu tako da za starije naslove nije potrebna grafika(ostanu mu dinari u steku :d)

Evo par novijih naslova i ponašanje dotičnog u njima :
https://www.youtube.com/watch?v=POydMGfeMQY
https://www.youtube.com/watch?v=U8Xrx95qDJM
https://www.youtube.com/watch?v=x7TqwpJ40Ic

Poslednja izmena:
Ups, moja greška. Evo ga : Pogledajte prilog 207838

Ostanu mu din za grafiku( GTX 750, AMD R7 360 ili mozda rx460). Sa zasebnom grafikom, ovaj PC tera sve novije naslove na stabilnih 30 fps. Procesor ima dobru integrusu tako da za starije naslove nije potrebna grafika(ostanu mu dinari u steku :d)

Evo par novijih naslova i ponašanje dotičnog u njima :
https://www.youtube.com/watch?v=POydMGfeMQY
https://www.youtube.com/watch?v=U8Xrx95qDJM
https://www.youtube.com/watch?v=x7TqwpJ40Ic
Ne brate, kakav crni Athlon 5350, pa to je HTPC cpu... BF4 35-40fpsa na 720p, pa keleraba koja isto košta baca 60 u full hd u kombinaciji sa 750ti.

Hvala svima na odgovorima.

ne dolaze u obzir polovni i madjari, jednostavno ne zeli da se cima sa tim kolko god da ga ubedjujem.

Moze da doda 4-5 000 preko 30 000.

Onda uzmi ono sve isto sto sam ti preporucio, osim procesora, sve ostale cene su iz domacih prodavnica. i3 6100 u domacoj radnji je od 14300din, sto je samo 2000din skuplje nego od madjara, sto nije strasno, opet se uklapa u budzet.

i3 6100 je najrazumnija kupovina... (pretpostavljam da čovek uzima računar za sledećih 4, 5 ili više godina).
Budući da hoće isključivo novo i iz prodavnice, i3 6100 sa najjeftinijom matičnom (dovoljnom) i 8GB rama ga izlazi 27.000din.
Ostaje mu 8.000 dinara za storage, napajanje i kućište... eventualno da doda još crvenu ili dve i to je to, imaće računar za sve uobičajeno, a ima i viška snage za sve nepredvidjeno i godine koje dolaze.

Dobro predpostavljas, nece menjati skoro odnosno vise od 4-5 godina.

I meni se cini da je najbolja opcija i3 6100. Nije mu problem da doda 2 crvene.

Ssd 120 gb (bilo koji ili da se ogranici na neke ? )
Kuciste ms
napajanje tipa LC 420W

Biće sasvim dovoljno to napajanje.
Ssd ne pratim situaciju, javiće neko koji (mada nije bitno, neka uzme slobodno najjeftiniji od 128gb, opet je dosta brži od harda, a ako ode zbog kvaliteta otići će u toku prvih dve godine).

Procesor
Matična (ili neka druga od najjeftinijih)
Ram

Obrati pažnju, matična nema HDMI. Možda mu treba za monitor. Inače jel ima neke realnih razloga zašto je dual channel bolji od single channel? Planiram da uzmem sličnu konfiguraciju ali sa jednom pločicom od 8Gb, jer kada budem hteo da nadogradim da ima mesta. Plus je jeftinije.

Inače jel ima neke realnih razloga zašto je dual channel bolji od single channel? Planiram da uzmem sličnu konfiguraciju ali sa jednom pločicom od 8Gb, jer kada budem hteo da nadogradim da ima mesta. Plus je jeftinije.

Bolji je dual chanel ako planiras da se igras na integrisanoj grafici, kao sto je slucaj ovde. U suprotnom idi slobodno na samo jednu RAM memoriju.

Sto se SSD-a tice, ja bih izbegao jedino ove jeftine Patriot modele. Meni je crkao jedan, a cuo sam za jos slucajeva da su crkavali. Ne znam kakav je ovaj novi Kingston UV400, deluje mi da je OK low cost varijanta.

Pomoc ljudi, moze li ovako? Komp je za potrebe skole a mozda bude i koja starija igrica.
AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
GIGABYTE GA-F2A68HM-DS2
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10
WD 1tb blue
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8
Sve bi se moralo uklopiti u 30000 din. Ako imate neke bolje predloge radu cu ih poslusati.

Pomoc ljudi, moze li ovako? Komp je za potrebe skole a mozda bude i koja starija igrica.
AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
GIGABYTE GA-F2A68HM-DS2
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10
WD 1tb blue
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8
Sve bi se moralo uklopiti u 30000 din. Ako imate neke bolje predloge radu cu ih poslusati.

Tesko ces ovo uklopiti u 30k ,ako uzimas u radnji.

Nazad
Vrh Dno