Šta je novo?

Konfiguracija

• Začetnik teme Začetnik teme ivanmaat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I

ivanmaat

Guest
Ocu uskoro da kupim novu konfiguraciju.

Stastavio sam listu komponenata pomocu gigatron konfiguratora, ali posto odavno ne pratim hardver dobro bi mi dosli saveti u vezi konfiguracije.

Inace igre slabo igram, igracu jedino mozda starcraft 2 sad kad izadje, tako da sto se igara tice jedino mi je bitno da on radi u fullu i mozda eventutalno Diablo 3 kad izadje.

Dosta koristim i virtualnu masinu, tako da mi je bitno i da u tom segmentu kompjuter bude jak. Npr 3-4 virtuelne masine, pa i vise. Istko tako Visual Studio posto se bavim programiranjem itd itd.

Hvala 🙂

Prilozi

• Konfiguracija.webp
    Konfiguracija.webp
    55.4 KB · Pregleda: 113
Veruj kome hoces, prelistaj sc temu i sta sam tamo rekao pre 6-7 dana koliki mi je framerate u toj rezoluciji, i koliki ja imam interes da lazem, a koliki oni. Ja ionako tebi nista nisam rekao nego momku koji kupuje racunar, a tebi sam odavno odustao da objasnjavam takve stvari. A on nek veruje kome hoce, meni ni sire ni uze

Veruj kome hoces, prelistaj sc temu i sta sam tamo rekao pre 6-7 dana koliki mi je framerate u toj rezoluciji, i koliki ja imam interes da lazem, a koliki oni. Ja ionako tebi nista nisam rekao nego momku koji kupuje racunar, a tebi sam odavno odustao da objasnjavam takve stvari. A on nek veruje kome hoce, meni ni sire ni uze

Nisam mislio da ti neverujem za tvoje rezultate, vec neverujem tvom nacinu testiranja 🙂

Igra ima built-in, ugradjen pokazatelj fps, ctrl+alt+f.
A samo malo, nesto mi je promaklo. Rekao si da u zavisnosti od nacina radjenja testa ima OGROMNIH odstupanja i da ja to znam. Znam da moze biti znatnih odstupanja, ali OGROMNIH ni slucajno. Pogotovo sto je u pitanju 500-600% brza grafika, i 10-20% brzi procesor. Otkud to?

Igra ima built-in, ugradjen pokazatelj fps, ctrl+alt+f.
A samo malo, nesto mi je promaklo. Rekao si da u zavisnosti od nacina radjenja testa ima OGROMNIH odstupanja i da ja to znam. Znam da moze biti znatnih odstupanja, ali OGROMNIH ni slucajno. Pogotovo sto je u pitanju 500-600% brza grafika, i 10-20% brzi procesor. Otkud to?

Neznam mozes na sajtu objaviti svoje rezulte i debelo ihnapljuvat ako si u pravu, ali budi siguran da vecina tih sajtova zna kako da testira i da retko gresi, moze jedino zakljucak ili nacin testiranja da bude naklonjen nekome ali da laziraju testove tesko...

Ma hocu da se pregonim sa nekim, sto ne mogu da mi obrisu post u roku od odmah. Igra zaista dobro radi i na slabijim konfama, moze cak i na p4 da se potera. I onda ce neko da izbaci rezultat sa 28-30 frejmova prosek. Ma da. Jedino ako su ukljucili AA priznajem rezultate, jer je strasno zahtevan

Ma hocu da se pregonim sa nekim, sto ne mogu da mi obrisu post u roku od odmah. Igra zaista dobro radi i na slabijim konfama, moze cak i na p4 da se potera. I onda ce neko da izbaci rezultat sa 28-30 frejmova prosek. Ma da. Jedino ako su ukljucili AA priznajem rezultate, jer je strasno zahtevan

Pa budi siguran da jesi a i sigurno je testirano sa tonom jedinica na mapi, inace kako bi drukcije istestirao CPU u igri?
I sam znas koliko broj jedinica utica na FPS, ja se secam da sam kod jednog klinca gledao kako C&C Generals se davi sa Celeronom 2.8Ghz , 2GB rama i GT240.. i nisam verovao, kad kaze klinac pa ja igram multiplayer sa 8 igraca 😛

Sad sam detaljno pregledao test, i tacno je kako kazes. Prosto je neverovatno kakvu razliku donosi kada se ultra spusti na high(verovatno zbog AA).

http://www.techspot.com/review/305-starcraft2-performance/page8.html

testovi na high, mnogo veci fps

msm sta reci, igra vise voli Intela 😀 ocigledno

edit: mada je smesno da 5770 daje veci prosecni fps od gtx 470. Trebalo bi pogledati jos neki test

Poslednja izmena:
msm sta reci, igra vise voli Intela 😀 ocigledno

Ne igra na nesrecu koristi samo dva jezgra a znamo koliko je i7/5 jezgro naprednije od P2 jos kad se na to dada turbo... inace sve strategije znaju sa vise jedinica da opterete CPU do maximum-a, retko koja igra zahtevajak CPU pogotovo sapunice od FPS-a samo se grafika vrti i nista vise 🙂

Nazad
Vrh Dno