Šta je novo?

Konfiguracija

• Začetnik teme Začetnik teme ivanmaat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I

ivanmaat

Guest
Ocu uskoro da kupim novu konfiguraciju.

Stastavio sam listu komponenata pomocu gigatron konfiguratora, ali posto odavno ne pratim hardver dobro bi mi dosli saveti u vezi konfiguracije.

Inace igre slabo igram, igracu jedino mozda starcraft 2 sad kad izadje, tako da sto se igara tice jedino mi je bitno da on radi u fullu i mozda eventutalno Diablo 3 kad izadje.

Dosta koristim i virtualnu masinu, tako da mi je bitno i da u tom segmentu kompjuter bude jak. Npr 3-4 virtuelne masine, pa i vise. Istko tako Visual Studio posto se bavim programiranjem itd itd.

Hvala 🙂

Prilozi

• Konfiguracija.webp
    Konfiguracija.webp
    55.4 KB · Pregleda: 113
sta mislis o x6 procesorima...za iste(i manje) pare mozes da dobijes procesor sa 2 jezgra vise, tako da ce ti virtualne masine brze raditi...nisi naveo koliko bi para dao za komp...

amd phenomII x6 1055T
biostar TA870+
mushkin 2x2gb ddr3
ati HD5750 1gb ddr5 ili ati HD5770 512mb ddr5( ja bih pre isao na 5770 sa 512mb memorije, zato sto je jaca od 5750 sa 1gb, a isto kosta 😀 )
xigmatek asgard II
chiftec cft 600w
hard disk mozes da uzmes samsung f3 500gb, WD blue 640gb...a ako hoces od 1tb, uzmi samsung f3
samsung 223c

ovo ispada oko 700e, kazi koji ti je budzet???

Hard disk imam, mada mozda bi i uzeo novi tako da mi ovaj kompjuter ostane ceo da moze neko da ga koristi.

Pa ja bi rado dao 700e, mozda cu imati toliko, ali za sada mi je 600e blize.

Navedene komponente u attachmentu su najbitnije, najbitnije mi je da odaberem dobru graficku, procesor i plocu, znaci da ne dam pare za nesto sto mi ne treba, da bude optimalno.

A ostale komponente nisu problem. Mozda bih mogao da iskoristim napajanje sa ovog sada kompjutera, hard imam, rezac isto, zvucna je tu, imam i dva kulera 12ice.

To je to otprilike 🙂

ne moras, mada ako hoces naplatice ti punu cenu sistema jer moraju da instaliraju sa originalnog diska,
a sto se konfe tice moj savet ti je da batalis i5 na h55 plocu,i da uzmes x6

Samo se ti drzi i5, kakav crni x6!
Plocu uzmi u zavisnosti sta ti od dodataka treba, ako nisi zahtevan uzmi jeftiniji model... to je sto je ploca skupa ne znaci da nece crci ili da je "kvalitetnija", znaci samo da ima vise komponenti a ako te dodatke ne koristis nisu ti ni bitni...

h55 je chipset za i3 koji ima integrisanu grafiku od 1mb na sebi
da bi ti i5/17 na 1156 socketu radio obavezan je flash bios-a,
cak i tada nece ostvariti svoju punu snagu kao na p55 plocama
ja imam i7-860 i phenom x6 1055t,i intel jeste jaci ali je i skuplji!
a x6 je slabiji od 860, ali ce da "pokida" 750. to mogu da ti potpisem!
pazari x6 mnogo je bolja investicija😉

pogledaj ceo review pa mozemo da pricamo😀
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/10
a covek je rekao da mu treba za programe, a 6 jezgara ce mu sigurno vise koristiti nego 4, da ne pominjem ako pocne da radi render......

Pa kad ga imas valjda znas koje aplikacije efikasno korste sest jezgara a verovatno znas koliko je i5/i7 jezgro naprednije od Phenom 2 jezgra (klock za klok) to i pokazuje ovaj test gde su jos birane aplikacije i sibteticki testovi koji "jedini" znaju sta je to 6 jezgara...
Da te podesetim i5 750 ne zaostaje puno za i7 860 koji si ti kako kazes imao i za koji si rekao da je jaci od x6??
Dok ti tvrdis da x6 kida i5 koji se jedino za HT razlikuje i po malo manjem kloku od i7 860...

Poslednja izmena:
Kako vam se cini ova konfiguracija? Kakva je ta graficka karta?

Procesor Intel Core i5 750 2.66GHz (1MB/8MB,Lynnfield,95W,S1156,Cooling Fan)
Matična ploča ASUS P7H55
Memorija Kingston 4GB DDR3 1333MHz KIT
Grafička kartica VERTEX ATI Radeon HD5770 1GB
Hard Disk Western Digital 500GB 7200 32MB
Kućište MS Industrial MIDI Tower APOLON 550 PRO550W
Optički uređaj Samsung DVD-RW SH-S223C 22x speed
Garancija 36 meseci

Garficka je OK po snazi za te pare.. ako zelis nesto malo vise kesa da das imas NV 460GTX za nekih 50e vise.. starcraft II se dosta bolje pokazao na Nv grafikama tako da...
U toj konfiguraciji najvise smrdi to jeftino napajanje

Tu sam konfiguraciju nasao na sajtu od jedne nase firme. Napajanje lose ne bi nikad uzeo, samo reko bas me zanima kakve su komponente posto je cena negde oko 65 000, sto je strasno da uz takcu cenu prodaju takvo djubre.

Ta graficka mi je zapala za oko, bas sam gledao od lika sa youtube koji komentarise starcraft meceve i bas je tu graficku preporucio NV 460GTX 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=4E-yR2Xb6Pw

pa nece valjda da igra samo star craft? ta karta realno i nije nesto mada je ok po kriterijumu cena/kvalitet. predlog ti je da ides na polovnu 5850 koja je jaca jedno 20-30%
i ako bas hoces intela uzmi i7 na x58 chipsetu, kasnije ce se mnogo bolje pokazati od i5

pa nece valjda da igra samo star craft? ta karta realno i nije nesto mada je ok po kriterijumu cena/kvalitet. predlog ti je da ides na polovnu 5850 koja je jaca jedno 20-30%
i ako bas hoces intela uzmi i7 na x58 chipsetu, kasnije ce se mnogo bolje pokazati od i5

Prestani da se frljas sa ciframa, receno je za sta sluzi konfiguracija i za tu igru je 460gtx bolji... i nije razlika 20-30% vec dosta manja dok je u star craft-u II Nvidia brza

i7 je za one koji su spremni to da kesiraju ipak je to top segment intelove ponude... razlika u ceni nije zanemarljiva a i nema vise jeftinih i7 920 procesora

Prestani da se frljas sa ciframa, receno je za sta sluzi konfiguracija i za tu igru je 460gtx bolji... i nije razlika 20-30% vec dosta manja dok je u star craft-u II Nvidia brza

i7 je za one koji su spremni to da kesiraju ipak je to top segment intelove ponude... razlika u ceni nije zanemarljiva a i nema vise jeftinih i7 920 procesora

ok, mozda je gtx 460 brza u sc2, ali nije to jedina igra koju ce da igra dok ne kupi sledecu konfu, i sa 5850 ce da igra sc2 na full HD sa preko 40fps-a,
a sto se i7 920 tice, 25k u atomu, jel to puno za tako nesto ili je "bolje" da uzme i5 750 za 21k?

HAHAHAHA vi ljudi niste normalni, za igranje Starcrafta preporucujete i7 i gtx460 😀 da mu treba za rendering, verovatno bi mu preporucili da od IBM-a poruci Deep Blue 2 😀
Pogledaj u Moja Masina sta tera Starcraft 2 u fullHD na high detaljima

Nazad
Vrh Dno