Šta je novo?

Konfiguracija...

AlanFord

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
610
Kupujem nov racunar koji su pretezno koristiti za igru,sam sam sastavio konfiguraciju,te ako neko ima neku bolju komponentu od one sto sam je ja naveo a da je u okviru te cene neka mi je slobodno izlozi.

Maticna ploca : MSI K7 KT3 ULTRA-BULK KT333 .....85 eura
Procesor : AMD XP 2000+........110 eura
Graficka kartica:GeeForce 4 MX 460 DDR 128MB TV.....92 eura
Fax modem: Rockwell 56K.....18 eura
Kuciste: ATX middle tower 300W....34 eura
Monitor :Samsung 753 slim......153 eura
Memorija:DDR 256MB pc 333 Kingstone.....87 eura
DVD ROM /CDRW LG Combo oem........94 eura
HDD 40GB as 7200rpm......100eura
Muzicka kartica : Creative Live 5.1.......39eura

ja sam iz Subotice pa ako ima znacajne razlike u cenama u nekim komponentama,nevedite koja komponenta i koja joj je cena.
Pozdrav

Masina je prilicno jaka , mada nisi naveo proizvodjaca graficke kartice , pretpostavljam da ako si u mogucnosti ne bi bilo lose da pogledas cijene jeftinijih GFTi4200 kartica , bilo je rijeci da se mogu naci za oko 120/130 eura .

pozdrav

Bate ovi tebi masinu kada prodaju mogu da zatvaraju firmu jer su te osisali ko ovcu, pa nemoj biti lood i za taj monitor davati 153 E!!!!!! To je krsh monitor a za ostale cene necu da komentarisem.:zgran: :hair: i mani se uzimanja combo uredjaja jer kada ti se pokvari ode i dvd i pisach dok ako uzmes posebno imas manje sanse da ostanes bez oba uredjaja.

ok,nadam se da me nece osisati ko ovcu,zato sam postavio pitanje.
ako znas neki povoljniji monitor.....daj cenu i adresu,trazim konkretne savete.
Pozdrav

e da zaboravio sam napomenuti za cenu,nesto u tim okvirima,malo vise malo manje...nema se ,jeb ga

Pa ajde ovako, na prvu loptu...
XP 2000+ 87€
Eagle GeForce4 MX460 TV-OUT 64 MB DDR 62€
Rockwell 56k 13€
Samsung 753s ("slim" :)) 135€
256 MB DDR 333MHz Kingston 72€
MAXTOR 40GB 7200 rpm ATA133 IDE 94€
SB Creative Live Value 5.1, PCI 37€

Samo da napomenem da je ovo samo izvod iz jednog cenovnika (znaci ne prodajem ja), mada verujem da bi to moglo mozda malo jeftinije da se nadje (ali ne mnogo). To ti je cisto onako okvirno da znas da te ne bi neko sisao :)
Ajd, pa srecno...
:wave;

Matador je napisao(la):
Masina je prilicno jaka , mada nisi naveo proizvodjaca graficke kartice , pretpostavljam da ako si u mogucnosti ne bi bilo lose da pogledas cijene jeftinijih GFTi4200 kartica , bilo je rijeci da se mogu naci za oko 120/130 eura .

pozdrav

Da, eno u Pakomu dele Ti4200 dzabe za prvih pet kupaca, a ostali imaju popust ko kupi dva komada dobije ih po 100€. :d:d :beat:

Uopste mi se ne svidja taj DVD/CDRW LG Combo uredjaj, imam veoma loseg iskustva sa LG optickim uredjajima prema tome ja bih ti preporucio da njega zaobidjes i da uzmes nesto drugo. Ako bas hoces combo uredjaj onda ne znam da ti pomognem, a ovako TEAC CD-W548E 48x/16x/48x CD-RW IDE 90 eura.
Taj neko ko ti trazi 110 eura za XP 2000+, bas pokusava da te odere, oko 90 eura mu je cena.
Ostalo je ok, samo vidi pa skupi jos koji evric da uzmes neku GF4 Ti 4200 graficku, to bi mnogo bolje resenje bilo.

A dali si probao taj Combo ili pricas na osnovu nekog drugog LG-a? Spominjem njega, jer stvarno mnogo razlicitih uredjaja probam svaki dan i ovaj je jedan od retkih koji su trenutno na trzistu, a da cita odlicno sve diskove, a i isplativ je, ima utility za menjanje zona i resetovanje countera i sasvim lepo reze.

<Mancha> je napisao(la):
A dali si probao taj Combo ili pricas na osnovu nekog drugog LG-a? Spominjem njega, jer stvarno mnogo razlicitih uredjaja probam svaki dan i ovaj je jedan od retkih koji su trenutno na trzistu, a da cita odlicno sve diskove, a i isplativ je, ima utility za menjanje zona i resetovanje countera i sasvim lepo reze.
101% si u pravu,taj combo je jedan od najkvalitetnijih optickih uredjaja kod nas.Izuzetno kvalitetno odradjen i pouzdan u radu.

Crni......
Znam da ne prodajes ti :) i ove cene sto sam ja naveo su iz jedne firme u subotici koja prodaje racunare.Reci mi ciji je ono cenovnik pa da se raspitam kod njih :))
Puno ti hvala
Pozdrav

Ima li nekih komentara za maticnu plocu...mozda neka Asus ili komentar na procesor...mozda Intel Celeron 1,7

AlanFord je napisao(la):
Ima li nekih komentara za maticnu plocu...mozda neka Asus ili komentar na procesor...mozda Intel Celeron 1,7

Neces se bas naigrati na celeronu 1,7 :D

pogledaj malo ovo:
http://www.xbitlabs.com/cpu/3gems-oc/
tice se celeron na 2,0 GHz, koji je bolji od 1,7 tj klokuje se k`o zmaj za razliku od 1,7,
pa ti izvedi zakljucke

edit: kao sto bogda napisa, bolji monitor je apsolutno pozeljan

Sto se ploce tice obabrao si najbolju low-end plocu. Medjutim ja mislim da je bolje da umesto XP2000+ uzmes XP1700+, i overclockujes ga do nivoa 2000+ (to moze svaki XP). Tako ustedis 30-40eura.
Zatim ne kupis SB Live vec koristis integrisani zvuk i tako ustedis jos 40 eura. Te pare zatim iskoristis da uzmes maticnu plocu ASUS A7N8x (nForce2 chipset) i MSI GF4 Ti4200.
Naravno za nForce ti je bolje uzeti 2x128MB memoriju nego 1x256MB.
To ce ti sve doci tek nesto malo skuplje od pocetne konfiguracije.

Sada dalje ako ti nije frka sa lovom preporucio bih ti neki malo bolji monitor. 753s ce ti omoguciti maksimalno 1280x1024 ali u 60Hz sto je nedovoljno. Uzmi monitor koji moze da tera barem 85Hz u toj rezoluciji pa makar i Hansol. Mislim da ti je ovo znacajno zbog igrica jer mnogo lepse izgledaju u visim rezolucijama koje bez problema mozes da teras sa Ti4200.

Nazad
Vrh Dno