Šta je novo?

Konfiguracija za IGRAONICU

eXVeRiTo

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2012
Poena
159
Pozdrav forumasi

Planiram krajem leta da otvorim igraonicu

Pa koju bi mi vi konfiguraciju preporucili,da sto manje para izadje,a da moze zadovoljiti musterije...

Wolf slazem sa tobom......Razumijem potpuno sto si rekao....Al ja cu od prvog rada disciplinu da uvedem i sve potrebne mjere....tako do toga nece dolaziti,trudicu se da tako bude.....A naravno da uzimam SONY 3 i 40'' lcd.....A konf moram jacu jer cu da stavim konfu da moze svaka moguca igrica da se igra i za bf3 cu mozda kupiti steam...:)

Imate neke preporuke i jos savjeta??? svaki savjet je dobro dosao..

Moj najbolji drug je u periodu od 2003. do 2005. imao igraonicu u Boru, i prilično dobro mu je išlo nekih godinu i po dana a posle je posao sve manje i manje išao...ne sećam se tačno šta je bio razlog. Probaj da se raspitaš šta se treba izbeći, kako sa vremenom ne bi gubio stalne mušterije.

Mušterija mora da bude zadovolja kako cenom tako i naslovima koji se nude, ispao sam malo iz fazona ali mislim da ne bi bilo loše da imaš i dve do tri najpopularnije trkačke simulacije tipa Formula 1 i DTM šampionat, kao i eeventualno MotoGP.

Treće, moraš da uvedeš dobar nadzorni sistem, tj. makar jednu a poželjno dve kvalitetne IP kamere za nadzor. Jedna da ti bude na ulazu a druga nasuprot i pod nekim uglom, tako da u svakom trenu možeš da vidiš šta radi neki klinac i da sprečiš neke nevolje, koje mogu da se dese.

I poslednje, ne znam koliko radnika planiraš da uposliš ali planiraj da će ti i oni, možda nekad praviti problem tako štop će hteti da sakriju promet kako bi sebi strpali pare u džep. Dakle, preporučujem da vodiš striktnu evidenciju radnika i da im NIKADA ne veruješ 100 % pre nego što to i sam proveriš. Kamera bi trebalo da bude uperena i u radnike kako bi se osiguralo njihovo poštenje.

To ti pričam iz razloga jer je taj moj drug imao velikih problema sa radnicima i morao je da dvoje otera, baš zbog toga jer su prijavljivali manju zaradu od realne.

Ja nikome ne vjerujem...Tako da cu ja raditi dok god budem mogao da izdrzim,a onda cu nekoga iz moje blize porodice da zaposlim....i naravno da sam o kameri razmisljao i stavicu 99%....kao i maximalno da zastitim od kradje miseva i tako toga....o svemu sam razmisljao...al etooo tvoj komentar mi je dosta pomagao....A stavicu i3 ili 965be procesor,550ti ili 560 ili 6850 graficku (da moze svaku igru da gura kako treba) tako sto se igrica tice nece biti problema ...

A i to sto kazes za musterije,da to je itekako bitno,okupiti veliki broj musterija i zadrzati ih koliko najduze mozes....raspitacu se oko tih caka...:)

Ja nikome ne vjerujem...Tako da cu ja raditi dok god budem mogao da izdrzim,a onda cu nekoga iz moje blize porodice da zaposlim....i naravno da sam o kameri razmisljao i stavicu 99%....kao i maximalno da zastitim od kradje miseva i tako toga....o svemu sam razmisljao...al etooo tvoj komentar mi je dosta pomagao....A stavicu i3 ili 965be procesor,550ti ili 560 ili 6850 graficku (da moze svaku igru da gura kako treba) tako sto se igrica tice nece biti problema ...

A i to sto kazes za musterije,da to je itekako bitno,okupiti veliki broj musterija i zadrzati ih koliko najduze mozes....raspitacu se oko tih caka...:)

Da, raspitaj se dobro oko toga, da ne bi došao u situaciju kao taj moj najbolji drug, a na kraju je posle malo više od dve godine morao da zatvori igraonicu zbog neisplativosti.

Takođe, nadam se da ti je lokacija za igraonicu dobra, da je provetrenost u prostoriji dobra i da si kupio neke ventilatore ako bude mnogo vrućina. Mada bi ti klima najviše legla, kako bi unutra uvek bilo oko 22 stepena. Ako temperatura prostorije pređe 25 stepena nije dobro jer stvara nervozu u čoveku, kod nekog manje kod nekog više.

Lokacija igraonice igra OGROMNU ulogu u prometu, reci mi da li si odabrao povoljnu lokaciju ?

Imam prostor u samom centru grada tj strogom centru grada gdje prodje milion dusa dnevno :)...iz Podgorice sam ja....
A prostor je u podrum (a iznad njega su drugi lokali,tj prostor se nalazi u poslovnom centru)...Tako da mislim da ce ljeti biti hladnije,a zimi toplije...da mi nece puno trebati za hladjenje i grijanje...al prvo da sklopim ovo,pa cemo prostor srediti veoma brzooo...a to se i kasnije moze doradjivati sta fali i to....

NO MI VI PREPORUCITE koja bi mi konfiguracija naj bila...

Mislio sam ovako:
Amd fx 4100
msi plocu http://itsvet.com/proizvod/msi-870a-g54-(fx)/comp_comp_mboard/24/2081
4gb rama
320gb hdd
600w lc power
550 ili 560...ili 6850 ili 6870 (msi,asus,gigabyte)
i neko kuciste od 20e
i monitor lg 21,5' ???

Pa sam si dobro odabrao, nema tu mnogo filozofije. Samo umesto FX 4100 uzmi AMD 965be, bolje je to rešenje. Karticu uzmi ili neku AMD 6870 ili, ako budeš baš imao para, neku iz najnovije serije AMD 7850 npr, samo to je mnogo skuplje. To sam onako rekao, za igraonicu dovoljna je sasvim 6870, ako ideš na AMD. Eventualno, ako negde nađeš dobru cenu, idi na AMD HD 6950, dobici su solidni u odnosu na 6870.

Ali da ne pričam suviše, drugo što si odabrao sve ti je ok, samo imaš dilemu oko grafičke. Ispod 6850 nikako ništa ne uzimaj, ponavljam, dakle 6870 ti je neki najbolji odnos između cene i performanse.

Vrh Dno