Šta je novo?

Konfiguracija za 45000

Moravia300

Poštovan
Učlanjen(a)
23.12.2014
Poena
51
Pozdrav! Treba mi konfiguracija za 45000. Ako vam to išta znači, od igara igram Rainbow Six Siege, Total War seriju i veoma modovane Elder Scrolls igre. Takođe, imam prastari monitor, pa ako možete možete preporučite i neki adapter ukoliko je potreban. Unapred zahvaljujem.

Ne znam sta da ti kazem.. Cekaj da padnu cene grafickih. Ili pricekaj da stignu ryzen apu (2-3 nedelje), pa sa njim da izguras, dok cene ne dodju u normalu.

Poslednja izmena:
Ryzen apu bi pricekao svakako. Jer ovo nije normalno sta se desava na trzistu pc komponenti. Tebi samo za ram treba 11-12k din (8gb je minimum), maticna 6 minimum, cpu za total war minimum 17,5k (ryzen 1400), a jos hdd, napajanje, kuciste i graficku.. I sta tu da ubacis....

Poslednja izmena:
Nista, samo da se upucas....Ja danas dokupih jos 8gb ddr3 rama i to jedva nadjoh po prihvatljivoj ceni. Sledecu mozda ovaj moj i5 3350p da zamenim za i7 2600 ili i7 3770, cisto zbog vise threadova za bf 1 i sledeci bf ove godine, ako ih uopste budem igrao. I to je to, za sada to sa gtx 1060 fino radi i sluzi....
Ove cene su sulude. Batalio sam pricu coffe lakr ili ryzen, ps4 slim za 230e rezervisan i to je to za ovu godinu, sta god izbacili. Ionako nece biti obsolete dok ne stignu nove konzole.

Poslednja izmena:
Hvala vam svima na odgovorima. Kad ovo pogledam, više se isplate gotove konfiguracije. Inače, ovo mi je trenutna: R7 240, G2030, 8GB DDR3 RAM, tako da nemam velike zahteve.

Poslednja izmena:
Kad ovo pogledam, više se isplate gotove konfiguracije.

Tako je oduvek bilo. Ali za ostvarenje garancije, za svaku sitnicu moraš da nosiš računar u ovlašćeni servis i čekaš, pa i za najobičnije čišćenje prašine. Meni je to uvek bilo veliko ograničenje i iz tog razloga sam uvek kupovao komponente (svaka sa svojom garancijom) i sam sklapao računar.

nema potrebe a ni smisla sa trenutnim cenama da se resavas cele te platforme,to je 1155 i u najmanju ruku se isplati apgrejdovati procesor i to sad.neka ti neko upucen u total war serijal kaze ima li benefita od hyperthread-a u tim igrama pa da ides na 2600 i7,ako ne i5 35x0 je jeftin i odlican apgrejd.takodje predpostavljam da je u pitanju neka h61/b75 ploca,pa nema smisla kupovati otkljucan procesor,ako gresim,tek onda to ima smisla budziti jos.vise od 8gb RAMa ako samo igras igre ti ne treba.

sto se tice grafike,to je besmislena rabota trenutno.mozes ako si voljan malo da sacekas koji dan dal' mozda nesto naleti ovde na forumu za normalne novce,ako ne da pojuris nesto do 100e sto nije zahvaceno ovim ludilom sa majnovanjem i ostatak sacuvas za bolje vreme.trebalo bi da jos moze npr 750ti sa 2gb vram-a da se nadje za ne tako veliki novac,a cak i 77x0 bi tebi bio dobar apgrejd sa 240ke.posle valjda kad se izduvaju cene i kad nas preplave sve te grafike na tu masinu mozes i 1070 da stavis,terala bi kako treba.

nema potrebe a ni smisla sa trenutnim cenama da se resavas cele te platforme,to je 1155 i u najmanju ruku se isplati apgrejdovati procesor i to sad.neka ti neko upucen u total war serijal kaze ima li benefita od hyperthread-a u tim igrama pa da ides na 2600 i7,ako ne i5 35x0 je jeftin i odlican apgrejd.takodje predpostavljam da je u pitanju neka h61/b75 ploca,pa nema smisla kupovati otkljucan procesor,ako gresim,tek onda to ima smisla budziti jos.vise od 8gb RAMa ako samo igras igre ti ne treba.

sto se tice grafike,to je besmislena rabota trenutno.mozes ako si voljan malo da sacekas koji dan dal' mozda nesto naleti ovde na forumu za normalne novce,ako ne da pojuris nesto do 100e sto nije zahvaceno ovim ludilom sa majnovanjem i ostatak sacuvas za bolje vreme.trebalo bi da jos moze npr 750ti sa 2gb vram-a da se nadje za ne tako veliki novac,a cak i 77x0 bi tebi bio dobar apgrejd sa 240ke.posle valjda kad se izduvaju cene i kad nas preplave sve te grafike na tu masinu mozes i 1070 da stavis,terala bi kako treba.
Hvala, zvuči razumno. Hteo sam mnogo ranije da kupim novu konfiguraciju, i za dosta veće pare, ali sve mi bilo žao da dam toliki novac. Evo gde me čekanje dovede 🙁

Hvala vam svima na odgovorima. Kad ovo pogledam, više se isplate gotove konfiguracije. Inače, ovo mi je trenutna: R7 240, G2030, 8GB DDR3 RAM, tako da nemam velike zahteve.

Bas su gotove konfiguracije najneisplativije🙂

Ti imas dobru platformu, umesto tog Pentiuma ubaci i5/i7, a sto se grafike tice jedino da pojuris neku novu gtx 1050 ti(po normalnoj ceni, ako ih ima), ili da kupis neku stariju Nvidiju koja ne moze da kopa( gtx 770 ili sl...)

Edit: Bilo bi dobro i ssd da uglavis ako ga vec nemas

Poslednja izmena:
Hvala, zvuči razumno. Hteo sam mnogo ranije da kupim novu konfiguraciju, i za dosta veće pare, ali sve mi bilo žao da dam toliki novac. Evo gde me čekanje dovede 🙁
Jedino da sacekas jos neko vreme da se cene donekle normalizuju,ili kupis sta je dostupno.Ako moze polovno imas na KP i5 3570 za 75e npr.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno