Switch
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.03.2008
- Poena
- 350
Ovako, nisam gamer, treba mi konfiguracija za rad. Pre svega 3d, mozda kasnije i kompoziting neki. Uglavnom, najvaznije da bude stabilna i verovatno naglasak na procesoru, ram-u i SSD-u. Budzet je negde oko 1200e, bez monitora. Dugo se nisam bavio PC-ijevima, niti pratio trendove, tako da sam prilicno neupucen. Sastavio sam neki spisak komponenti koji premasuje budzet, pa ne znam na cemu da ustedim.
Mislio sam ovako nesto :
i7-3770K
ASUS MB P8Z77-V
Gigabyte VGA GTX660-Ti 2GB/DDR5
Sasmung 840 128GB
Seagate Barracuda 2TB
DIMM DDR3 2x8GB 2133MHz Kingston HyperX Beast
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W Super series Full
CHIEFTEC Big Tower BA-01B-B-B-OP
Sad, neke stvari mi nisu jasne. Gledao sam cene GTX660 kartica, i cene veoma variraju. Idu od 20k pa do 30k. Iako po nazivu i onim specifikacijama nema nikakve znacajnije razlike. Na gigatronovom sajtu sam gledao, ima jedna Gigabyte GTX660 koja kosta i 30k, i druga koja se prakticno isto zove sa istom kolicinom rama a kosta 20k. Takve razlike postoje i kod maticnih ploca, konkretno tih asusovih modela. Taj deo mi je malo konfuzan. Uglavnom, imate li kakvih predloga?
Koje biste kuciste preporucili? Necu nikakve gejmerske *****rije, nego da izgleda sto jednostavnije kao sto je ovo Chieftec-ova. Na winwin-ovom sajtu nisam pronasao nijedno pristojno "ne-gejmersko" kuciste.
Mislio sam ovako nesto :
i7-3770K
ASUS MB P8Z77-V
Gigabyte VGA GTX660-Ti 2GB/DDR5
Sasmung 840 128GB
Seagate Barracuda 2TB
DIMM DDR3 2x8GB 2133MHz Kingston HyperX Beast
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W Super series Full
CHIEFTEC Big Tower BA-01B-B-B-OP
Sad, neke stvari mi nisu jasne. Gledao sam cene GTX660 kartica, i cene veoma variraju. Idu od 20k pa do 30k. Iako po nazivu i onim specifikacijama nema nikakve znacajnije razlike. Na gigatronovom sajtu sam gledao, ima jedna Gigabyte GTX660 koja kosta i 30k, i druga koja se prakticno isto zove sa istom kolicinom rama a kosta 20k. Takve razlike postoje i kod maticnih ploca, konkretno tih asusovih modela. Taj deo mi je malo konfuzan. Uglavnom, imate li kakvih predloga?
Koje biste kuciste preporucili? Necu nikakve gejmerske *****rije, nego da izgleda sto jednostavnije kao sto je ovo Chieftec-ova. Na winwin-ovom sajtu nisam pronasao nijedno pristojno "ne-gejmersko" kuciste.