Šta je novo?

Konfiguracija do 67 000 din.

alonzo

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poena
152
Posto je proslo nekih 15 dana, doslo je do odredjenih promena u cenama. Pa me interesuje koja je najbolja konfiguracija i gde je kupiti...da li je gigabyte ga-ma 770t-ud3 mnogo bolja od m45g? I da li da kupim 925 ili 955, sa hyper 212 plus koliko ce moci da se overklokuje? I naravno, graficka je 5850. Ako mogu predlozi za sastavljanje...

Da li u Atomu uzimas?
Koju si plocu uzeo? 770t-ud3p?
koji hdd samsung f3 500gb 16?
Uzmi taj cft-650 ili mozes za 7.500din da uzmes Corsair 550VX u gigatr0nu - ono ti nije modularno da znas) za te iste pare 8.400 din imas 520HX koje je modularno.
Dobar je taj kingston...jeste memorija sada malo skupa al ebiga :trust:
Ako uzimas sad taj kingstone 2gb xyperx 1600 imas jos para za
xigmantec asgard kuciste i cooler master hyper 212 :wave:

Idem redom da odgovorim na pitanja. Uzeo sam u Atomu - maticnu plocu ga770t i uzeo sam hard disk od 500 gb samsung 502hj spinpoint. Uzecu cft od 650w za 8k u vip housu. Danas je poskupela ram memorija i to me je totalno izbacilo iz koloseka. Inace, odustao sam od kulera za sada. Bice dovoljan box. Pa kada skupim pare - kupicu i kuler i jos 2 gb rama. Inace, kuciste sutra uzimam u win winu, asgard, to sam narucio.

Sto se tice Geila, ja sam je trazio proteklih par dana ali je nigde nema. Od memorije samo je po koji kingston negde ostao. Bar u tim jeftinijim vodama, ne znam za one skuplje brendove. Na kraju uzeh transcend 1333 2GB za 4300 ali bila je poslednja u toj radnji pa ne znam ni nje gde sad ima.

Sto se tice phenoma, njega sam za iste pare nasao i uzeo, u petak, ali ga jos nisam montirao jer mi se desilo nesto cudno. Naime CPU je dosao sa iskrivljenim 1 pinom odmah iz kutije, fabricki. Nisam mogao da verujem kad sam video! Danas sam im nosio na reklamaciju, naravno imali su problema da mi poveruju u radnji, pa su me poslali do servisa. Tamo su bili korektni, ispravili su pin i napisali na garanciji da je to uradjeno, da bi znali ukoliko se pojave problemi u radu. Tako da moja preporuka, otvori procesor pred njima i baci pogled, jer iako zvuci neverovatno izgleda se i to desava i posle im je tesko objasniti da nije to prouzrokovano prilikom montaze.

PozZ

Memorije vise nema. Naravno mislim na Geil i slicnu. Ok, rekli su da stize u atomu za 9100 - 4gb 1333 mhz, black dragon! Katastrofa za cenu. Uzecu kingston 1600 mhz hyperx 2gb za 5200, pa cu posle dodati. Gde si uzeo phenom? Slabo se ja razumem u hardver i izgled procesora, a i nemam vremena da gledam, sutra cu biti u zurbi, uzecu u vip housu - procesor, ram, napajanje i graficku, :D

Uzeo u Vip house-u :) sve, plocu 770t-ud3p, phenoma 925 i onaj transcend ram. Jedino sam grafiku Sapphire 5750 Vapor-X uzeo na drugom mestu.

U Vip house-u mi nisu verovali to za procesor, ali je ASBIS koji daje garanciju ispao vrlo korektan.

Uzeo si tu memoriju pre mene, hehehe...mislim da je jeftinija ploca bila u atomu. Nadam se da ja necu imati slicne probleme sa procesorom, samo da sutra bude sve ok. Prvi put kupujem kod njih, valjda su korektni...:)

Nestasica je svega...treba sacekati februar za kupovinu...

Znam da treba, ali na kraju sam i dobro prosao, pre svega mislim na graficku karticu i na 925 procesor. Jedino me je ram poremetio. A za napajanje - 8k je ipak dobra cena za cft od 650w, zar ne? Do februara ce sve biti drugacije, ali ako idemo tom logikom, treba sacekati i nvidia graficke, zato je mozda ovo i los i dobar trenutak za kupovinu. Pokazace vreme...a do tada - nba 2k10...i uzivanje...:,,:

Znam da treba, ali na kraju sam i dobro prosao, pre svega mislim na graficku karticu i na 925 procesor. Jedino me je ram poremetio. A za napajanje - 8k je ipak dobra cena za cft od 650w, zar ne? Do februara ce sve biti drugacije, ali ako idemo tom logikom, treba sacekati i nvidia graficke, zato je mozda ovo i los i dobar trenutak za kupovinu. Pokazace vreme...a do tada - nba 2k10...i uzivanje...:,,:

:D ma dobro si prosao...samo ti uzivaj i nek te dobro i dugo sluzi. Ja cekao fermi i nikako da ga docekam :) Odustao sam i uzimam konfu krajem februara...AMD 965 c3 i Asus M4A78T-E sa hd3300 koji ce da me sluzi dok ne dodje gtx360 i novi monitor... sad bi bilo bacanje para da dam 16k za gtx260 :trust:

Sto se tice napajanja uzmi sta ti je lakse ako se uklapa u cenu. taj cft-650-12cs daje 52A a corsair VX550W 41A tako da ti je i bolja kupovina ako ti ulazi u budzet...a opet znas kako to ide za malo vise uvek ima bolje :D kao
Corsair 650TX za 9k koje ipak nije modularno i daje isto oko 52A.
:wave:

:D ma dobro si prosao...samo ti uzivaj i nek te dobro i dugo sluzi. Ja cekao fermi i nikako da ga docekam :) Odustao sam i uzimam konfu krajem februara...AMD 965 c3 i Asus M4A78T-E sa hd3300 koji ce da me sluzi dok ne dodje gtx360 i novi monitor... sad bi bilo bacanje para da dam 16k za gtx260 :trust:

Sto se tice napajanja uzmi sta ti je lakse ako se uklapa u cenu. taj cft-650-12cs daje 52A a corsair VX550W 41A tako da ti je i bolja kupovina ako ti ulazi u budzet...a opet znas kako to ide za malo vise uvek ima bolje :D kao
Corsair 650TX za 9k koje ipak nije modularno i daje isto oko 52A.
:wave:

Hvala, nadam se da hoce. Veceras se sklapa konfiguracija, uz pivo...:D...dobro je sto mozes da cekas do kraja februara. ja cekam od oktobra, i nisam mogao vise. I ja jedva cekam da uzmem neki monitor. Uklapa mi se sve u cenu, izlazi oko 62.5k. Ne znam da li si video, ali uzeo sam sledece od konfiguracije - phenom 925, 770t maticna, ati 5850, 2gb kingston hyperx 1600 mhz, 500gb, samsung dvd, i naravno cft od 650w. Kuler i jos 2 gb uzecu za mesec - dva.

Iskreno da ti kazem - kada dodje fermi, bice mnogo skupe, tako da do otprilike juna neces naci na adekvatnu cenu. Opet zavisi kada ce da izadje, opet su odlozili. A sto je jos smesnije, kada izadje fermi, posle 2 meseca izacice i nova ati i tako u krug. Krug koji unistava nas potrosace...:crash:

Nema Cft od 650w! Biiip!!! Sinoc su mi rezervisali, a danas ga nema...smesno...ne mogu nigde da nadjem sada...koje mi preporucujete u tom cenovnom rangu, a da je slicno kao i cft600w ili cft650w...hitno mi treba informacija!

Hvala, nadam se da hoce. Veceras se sklapa konfiguracija, uz pivo...:D...dobro je sto mozes da cekas do kraja februara. ja cekam od oktobra, i nisam mogao vise. I ja jedva cekam da uzmem neki monitor. Uklapa mi se sve u cenu, izlazi oko 62.5k. Ne znam da li si video, ali uzeo sam sledece od konfiguracije - phenom 925, 770t maticna, ati 5850, 2gb kingston hyperx 1600 mhz, 500gb, samsung dvd, i naravno cft od 650w. Kuler i jos 2 gb uzecu za mesec - dva.

Iskreno da ti kazem - kada dodje fermi, bice mnogo skupe, tako da do otprilike juna neces naci na adekvatnu cenu. Opet zavisi kada ce da izadje, opet su odlozili. A sto je jos smesnije, kada izadje fermi, posle 2 meseca izacice i nova ati i tako u krug. Krug koji unistava nas potrosace...:crash:

hehe ja cekam od septembra...prvo sam hteo posle rodjendana u oktobru da uzmem pa sam odlozio za sredinu decembra pa sad za februar :D Ja nikako nisam strpljiva osoba, barem nisam bio, al prvo mi nije bilo hitno pa sam puko pare...pa sam opet skupio...pa su caletu bile hitno potrebne tako da sam njemu dao a on ce da mi kupi komp u febuaru :wave:

hehe ja cekam od septembra...prvo sam hteo posle rodjendana u oktobru da uzmem pa sam odlozio za sredinu decembra pa sad za februar :D Ja nikako nisam strpljiva osoba, barem nisam bio, al prvo mi nije bilo hitno pa sam puko pare...pa sam opet skupio...pa su caletu bile hitno potrebne tako da sam njemu dao a on ce da mi kupi komp u febuaru :wave:

I meni je rodjendan u oktobru i ja od tada cekam. :guitar:...sve ce ti biti jasno kada ti kazem da sam prvo hteo max da dam 40k, a sada dajem 63k i plus za zvucnjake i tastaturu, pa izadje nekih 66k, a vidis da su me sada zaebali za cft od 640w, pa jurim sada da uzmem sto pre neko slicno, do 8.5k...

Nasao sam od 650w! :)

Poslednja izmena:
I meni je rodjendan u oktobru i ja od tada cekam. :guitar:...sve ce ti biti jasno kada ti kazem da sam prvo hteo max da dam 40k, a sada dajem 63k i plus za zvucnjake i tastaturu, pa izadje nekih 66k, a vidis da su me sada zaebali za cft od 640w, pa jurim sada da uzmem sto pre neko slicno, do 8.5k...

Nasao sam od 650w! :)

Meni je rodjendan 5.10.1985 :D
Uzmi CFT-600 od Prostreet-a. bice dovoljno za tu konfu :wave:

S'obzirom da su nam konfiguracije skoro identicne (maticna i cpu) postavicu ovde pitanje.

Imam problem da instaliram win7 (64bit) jer mi ne vidi nijedan od 4 sata hdd-a! Ono sto mi dodatno cudno, je sto ni u biosu ne mogu da nadjem nigde listu instaliranih diskova, kao sto je to moglo kada se nakace na ide kanal. Probao sam u biosu da stavim na ahci i na native ide, ali nijedna ni druga varijanta ne daju rezultate!

Imate li neku ideju? Ili link gde bih mogao da nadjem resenje?

PozZ

javi kako ti radi comp i na koliko si ga clockovao

Slopljena je konfiguracija, uz po neko pivo, ...prvo - imali smo jedan problem - prikazivao je zutu boju umesto bele, monitor je ok - probali smo ga na laptopu, prvo smo mislili da je do graficke, ali onda je bilo do kontakta izmedju konektora za karticu i monitora, posto nema graficka stari standardni izlaz za monitor. Cim smo jace zavili - prikazivalo je dobru boju. Medjutim, pitanje je opet kada ce da oslabi taj kontakt - jel imate neko resenje?

Drugo pitanje - prvu igricu koju sam probao bila je Nba 2k10 - igrali smo do 6h, fenomenalna je grafika, a sta cu tek da kazem za zahtevnije igrice, ...nego me interesuje sledece - kada ukljucim V-sync - kao da je igrica sporija, ali ne seca. Kada iskljucim - bolje je i brze se igra. Probacu jos par igrica pa cu da kazem impresije. Inace imam 2 gb rama za sada.

v-sync ti drzi frejmove na 60...pa imas onaj dodatak uz karticu vga-dvi pa ne bi trebalo da imas ikakvih problema sa starijim prikljuckom

Ok, iskljucicu sync...zavili smo i sada je izgleda sve ok...a ja sam ukljucio i na 8x antija - fino radi. Danas su poceti da skidam Crysis i slicne igrice...da vidim kako ce to da radi...jel sve moze na max da sljaka? I jel mi predlazes da ukljucim anti aliasing ili ne? I da li je 8x mnogo?

P.S. Rezolucija mi je 1440x900 - ne moze vise na tom monitoru od 19'...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno