Šta je novo?

Konfiguracija do 67 000 din.

alonzo

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poena
152
Posto je proslo nekih 15 dana, doslo je do odredjenih promena u cenama. Pa me interesuje koja je najbolja konfiguracija i gde je kupiti...da li je gigabyte ga-ma 770t-ud3 mnogo bolja od m45g? I da li da kupim 925 ili 955, sa hyper 212 plus koliko ce moci da se overklokuje? I naravno, graficka je 5850. Ako mogu predlozi za sastavljanje...

Asgard obavezno uzmi.
Na kapira izgleda matriksu mane kineskog kucista.
Nisu dovoljno prostrana, limovi se iskrive posle odredjenog vremena, nemaju nikakvu zvucnu izolaciju (zbog loseg materijala)...

Asgard obavezno uzmi.
Na kapira izgleda matriksu mane kineskog kucista.
Nisu dovoljno prostrana, limovi se iskrive posle odredjenog vremena, nemaju nikakvu zvucnu izolaciju (zbog loseg materijala)...

naravno da uzme obavezno ono sto mu ti kazes inace ako mu bilo ko sta drugo kaze to nije ispravno...bas zanimljivo da se sve to iskrivi i da je kinesko kuciste(ne napajanje) kao da ne ubacujes hdd od 200grama i rezac od 250grama jer to je bas veliko opterecenje za kuciste i sve dojednog se iskrivilo i svi su vratili comp bas zbog toga...ne budi smesan 95% kucista koja se slapaju idu bas sa tim kucistima i nikom to ne smeta...ti mu savetujes da da 40e za kuciste umesto da ustedi npr 20e i te pare ulozi u npr bolji hw? bas dobar savet mu dajes to je vise nego "odlican" savet kao i vecina tvojih saveta koje dajes

Ma jok, cu da mu predlozim reciklirano kuciste.
Pogledaj ponovo u kontejner, mozda ima i neki procesor za reciklazu namenjen, da ojacas komp svoj :D.

alonzo, kupuj Asgard, *** kosta 35e. Usteda od 10-15e, uzimanjem kineza, ti nista bitno nece doneti, a izgubices dosta.

Joj matriks, sa'cu ti posaljem illidana, da ti objasni neke stvari :D.

Poslednja izmena:
Hahaha...e jeste ludi, :))...odlucio sam se za asgarda, to sam napisao u nekoliko prethodnih postova...ne zelim da rizikujem za 10-20 evra...kada vec dajem toliko para...

Pametan i logican izbor :).

Ja bi pre svoj hardware okacio na zid, nego stavio u kineza kuciste :D.

Poslednja izmena:
Uz Asgard bi trebalo da dodje jedan 12cm ventilator, montira se napred.
http://www.xigmatek.com/product/chassis-asgard.php

Preinstalled 120mm front fan

Supports 4 cooling fans in total.

Pa onda treba da kupis jos jedan ventialtor i stavis nazad, kako bi imao kvalitetno strujanje vazduha (prednji ventilator uvlaci hladan vazduh, zadnji izvlaci topao vazduh).

A Xigmatek ventilator ti kosta 5e.

post-145499-1243275703_thumb.jpg

Mada prvo tamo gde kupujes racunar vidi da li je zadnja rupa za ventilator, 8cm, 9cm ili 12cm.
Jer izgleda ima vise verzija kucista.

Ova dva mesta za ventilatore sa strane nisu preterano bitna.

matriksu, e smorio si, koga briga sta je tebi bitno, alonzo kupuje kompjuter.

Poslednja izmena:
Ma jok, cu da mu predlozim reciklirano kuciste.
Pogledaj ponovo u kontejner, mozda ima i neki procesor za reciklazu namenjen, da ojacas komp svoj :D.

alonzo, kupuj Asgard, *** kosta 35e. Usteda od 10-15e, uzimanjem kineza, ti nista bitno nece doneti, a izgubices dosta.

Joj matriks, sa'cu ti posaljem illidana, da ti objasni neke stvari :D.

mozes da mi posaljes koga god hoces...ja imam svoje misljenje i ne moze mi ih ni ti ni milion ilidana to promeniti...moje misljenje je da je dovoljno i obicno kuciste za obicnog korisnika pogotovo kad su mu pare na ivici da se uklopi ili ne...izgleda da ce trebati jos 10e za 2 coolera sto je cena od 45-50e al dobro,alonzo je odlucio i ja se slazem sa njegovom odlukom jer su njegove pare

Poslednja izmena:
Ok, trazicu taj ventilator od 12 cm. Imace valjda u toj radnji gde budem kupio asgard. Hvala.

@Matrixxsu - hvala i tebi na prethodnim savetima. Ovo oko kucista je mala razlika, nebitno je.

Dobro, na kraju rezime...

phenom 925
gigabyte 770t - ud3p
ati 5850 sapphire
4 gb 1333 black dragon gell
500 gb samsung 503
dwd samsung - standardan
asgard kuciste + ventilator (koji tacno ventilator, izmenicu kada mi kazete)
hyper 212+

Jel ima neka kritika sto se tice kompatibilnosti? Overklokovacu procesor do 3.6 mhz otprilike. I naravno kupicu gajbu piva da vas castim, :)...

Ma jedino po pola gajbe da nas castis.
Vidis da cemo i trezni da se pobijemo :d.

Bilo koji kuler za ~500din :).
Mada potrazi prvo ako imaju Xigmatek ;), on kosta isto, a trebalo bi da je malcice bolji.

ja slabo pijem pivo jer poblendavim kad se napijem(u prevodu smejem se i zezam ko blesav)pa se bojim da me ne odnesu u ludaru pa zato pijem retko tj samo kad imam povoda...inace ne mogu mnogo da popijem jer nisam "trenirani alkos"...samo neka tebe taj comp dobro sluzi,a sto se tice kompatibilnosti bice to sve ok

ja slabo pijem pivo jer poblendavim kad se napijem(u prevodu smejem se i zezam ko blesav)pa se bojim da me ne odnesu u ludaru pa zato pijem retko tj samo kad imam povoda...inace ne mogu mnogo da popijem jer nisam "trenirani alkos"...samo neka tebe taj comp dobro sluzi,a sto se tice kompatibilnosti bice to sve ok

Hahaha...ja sam utreniran, evo nepijem vec 5 dana...ali cu zato za 4 dana da se odvalim...:)))...pa i ja se zezam kada pijem, pozitiva, naravno...

Tako je.
Znaci sutra ides u pazar.
Mislim da Atom sutra pocinje sa radom.

Poslednja izmena:
Nema tog kulera u radnjama...ako si nasao neku radnju, reci mi koju...

NOISEBLOCKER
BlackSilentFan XL1 - taj sam nasao u itsvetu...

Poslednja izmena:
E ovako, danas sam kupio rezac, hard disk i maticnu plocu. Za sutra sam rezervisao phenom 925 (11300) i ati 5850 (21400). Sada imam dva problema. Prvi je - nigde nema Chieftec 600w!!! Nude mi da za 8k uzmem Chieftec od 650w, pa me interesuje sta vi mislite? Ili da uzmem za te pare neko jace? Odustao sam od kulera i ventilatora za sada. Kada bude vreme - uzecu ga. Drugi problem - ram memorija! Skocile su cene! Tako da verovatno uzimam za sada jedan slot od 2 gb i preporucili su mi sledecu Kingston 2 gb ddr3 Hyperx 1600mhz za 5200 dinara, pa kasnije da uzmem jos jedan. Sta mislite i o tome? Preporuke....pozurite, sutra sve uzimam...

Da li u Atomu uzimas?
Koju si plocu uzeo? 770t-ud3p?
koji hdd samsung f3 500gb 16?
Uzmi taj cft-650 ili mozes za 7.500din da uzmes Corsair 550VX u gigatr0nu - ono ti nije modularno da znas) za te iste pare 8.400 din imas 520HX koje je modularno.
Dobar je taj kingston...jeste memorija sada malo skupa al ebiga :trust:
Ako uzimas sad taj kingstone 2gb xyperx 1600 imas jos para za
xigmantec asgard kuciste i cooler master hyper 212 :wave:

Sto se tice Geila, ja sam je trazio proteklih par dana ali je nigde nema. Od memorije samo je po koji kingston negde ostao. Bar u tim jeftinijim vodama, ne znam za one skuplje brendove. Na kraju uzeh transcend 1333 2GB za 4300 ali bila je poslednja u toj radnji pa ne znam ni nje gde sad ima.

Sto se tice phenoma, njega sam za iste pare nasao i uzeo, u petak, ali ga jos nisam montirao jer mi se desilo nesto cudno. Naime CPU je dosao sa iskrivljenim 1 pinom odmah iz kutije, fabricki. Nisam mogao da verujem kad sam video! Danas sam im nosio na reklamaciju, naravno imali su problema da mi poveruju u radnji, pa su me poslali do servisa. Tamo su bili korektni, ispravili su pin i napisali na garanciji da je to uradjeno, da bi znali ukoliko se pojave problemi u radu. Tako da moja preporuka, otvori procesor pred njima i baci pogled, jer iako zvuci neverovatno izgleda se i to desava i posle im je tesko objasniti da nije to prouzrokovano prilikom montaze.

PozZ

Vrh Dno