Šta je novo?

Konfiguracija do 200e

Učlanjen(a)
07.08.2013
Poena
170
Za prijatelja mi je potrebna konfiguracija do 200e. Koriscenje svakodnevno, net filmovi, office (eventualno fifa starija). Potrebno je sve od kucista dvd-a, ram, napajanje... mislim da graficka moze iintegrisana. Hvala.

ASRock H81M-VG4
Intel Celeron G1840
LC Power Pro-Line 933B 600W komplet (LC600H-12)
Corsair ValueSelect 8gb ddr3 1600mhz
Seagate Barracuda 500GB 7k 16MB SATA300
PowerColor Radeon R5 230 1GB GDDR3

27.720 din

Poslednja izmena:
grafička kartica ima dvi

Problem probija 24400 din. Knap je sa parama, a nije hard core korisnik. Jedboatavno osnovne stvari da mu rade fluidno. Kapiram da je bolje da se ima odvojena grafika nego integrisana.

Gledao sam gotove konf. mislim da jeftinije dodje da se sklopi usopstvenoj reziji, recimo oni koriste napajanje koje se dobija u kucistu, zatim 4gb memorije..... Legalan win 10.....
Svi ste preporucili procesor intel dual core. Zanima me da li recimo kinesko napajanje koje ide uz kuciste i uzmem neku graficku?

Poslednja izmena:
Posebno ako ima garnaciju, mada koji će mu đavo i5 za fifu i office. Bar da kupi, procesor, memoriju i kućište, oni se praktično ne kvare. A i ploču ako nije više od 20-30€.

Bas kada bi moralo za te pare...ja bih uzeo ovo.
Loš izbor. Nepotrebno jak procesor za ovu svrhu. A8-7600 bi bio sasvim dovoljan. I ako ide na APU, onda bi trebalo ići na 2 modula od po 4 GB (bar na 1866 MHz)

to ne može da se poredi sa konfiguracijom koju sam mu napisao.
(u kojoj je svaka komponenta kvalitetna, a ima i prostora za apgrejd , i5, i7 procesor, još 8gb ddr3... bolja grafika)
fm2+ je gotova , mrtva i SLABA platforma , kao i sve postojeće amd.

kompjuter se ne kupuje svaki dan. tako da mu nije pametno da škrtari za 10 evra preko.

ispod onoga ne može niže, osim ako hoće da okuša sreću sa nekim đubretom od gotovih konfiguracija, za koje svi znamo kakve su.
ja rekoh.

Poslednja izmena:
Ne znam što misliš da je R5 230 ili GT 710 bolje rešenje od IGP-a u A8/A10. Zapravo mislim da je lošije (sporije). Možda je lakša nadogradnja (šta god to predstavljalo), ali ne znam kako očekuješ da neko ko sad bira low-end mašinu za neko vreme radi upgrade na i5/i7 ili jaču grafičku.

r5 je stara vliw karta, gt 710 je sa svojih 192sp daleko bolje rešenje, što se i vidi iz testova igara.

fm2+ je dostigao svoj maksimum, koji je prilično minimalan, i to je mrtva platforma, to je opšte poznata stvar.
ta platforma je već slaba, i ne postoji nikakva mogućnost da se ona unapredi.

sa 1150 je već druga priča, jer je tu moguće naknadno ubosti i i7 procesor, kao i najnovije i najjače grafičke karte.

ja razumem da si ti emotivno vezan za svoju konfiguraciju, ali to ne znači da treba nekome da je preporučuješ, jer je to već laganje samog sebe, i svih ostalih.

ja takođe ne preporučujem am3+ platformu, koju imam, jer je opet svima poznato kakva joj je perspektiva.

Dobro, nađi mi test u kom je GT 710 brža od A8-7600, pošto ja nisam uspeo.

Nisam ja emotivno vezan za parče elektronike, već znam šta koji hardver može. FM2+ jeste mrtva platforma, baš kao i 1150. Ali to ne znači da nije dovoljno za navedenu upotrebu, upravo suprotno. Ne znam zašto se stalno potencira ta priča o lakšem ili težem upgrade-u kao da je to raketna tehnika. Ako mu za nekoliko godina ovo postane minimum (a za web, office i nezahtevne igre neće), onda može da menja ploču i procesor. Zaista ne shvatam zašto je toliki problem zameniti ploču ako je potrebno? Baš kao što se procesor lako ubada, tako se i ploča lako šrafi. Pri tom ne znam u kom trenutku će neko ko sad jedva izdvaja 200€ za ceo PC imati za upgrade na i7 i/ili jaču grafiku, i još da mu zamena ploče predstavlja problem.

Ja govorim iz iskustva. Koristio sam gomilu tablet, laptop i desktop procesora (od Atoma do Xeona :) ) i znam šta koji može. Najjeftiniji A8 će raditi godinama bez problema, a za kasniji upgrade mu dovoljno samo da ubaci jaču grafičku, ako hoće zahtevnije igre. Ja sam prošle godine kupio još "mrtviju" FM2 platformu (sa još sporijim A6-5400K) i znam da će bez problema služiti mojima za net i office. Pre nešto više od godinu dana sam kupio tablet sa najjadnijim procesorom koji se prodaje (Atom Z3735) i koristim full Windows 10 za web i multimediu. Svaki desktop procesor je miljama ispred njega, a opet i on je dovoljan za osnovne stvari.

Poslednja izmena:
ti baš čvrsto žmuriš...

koj je najjači cpu za fm2+ ? koj je najjači cpu za s1150 ? uporedi ih.
na to dodaj i još 3-4 godina rabljenja, i fm2+ je zreo samo za kontejner.

Zaista ne shvatam zašto je toliki problem zameniti ploču ako je potrebno?

zato što kupuje komp od 200e i svaki evro mu je bitan.

koliko sad košta xeon 771 ? -20 evra.
a za 3 godine će hasvel i5 da košta isto kao sad sendi i5 2500 - 60 evra.

over end aut.

Poslednja izmena:
I prodaće svoju ploču za 20-30€ i kupiti H81 ploču za 20-30€. I dalje ne vidim problem. Možda nađe u paketu sa i5 još povoljnije. I zašto bi uopšte menjao procesor za 3-4 godine? Samo ako hoće da igra zahtevnije igre, a tom slučaju je potrebna i skuplja grafička. I onda odjednom mora da izdvaja novac i za jedno i za drugo. Veća je verovatnoća da će A8 izdržati duže nego Celeron, tj. da će izvući više sa jačom grafičkom. Posebno u novim AAA igrama

Kakav crni upgrade na konfu of 200e? coveku treba nesto sto ce da traje 3-4godine...
Ovo sto sam okacio izdrzace toliko, dolazice zahtevnije aplikacije i fifa ce zahtevati nesto jace.
I ja sam rekao svoje...da umesto 1x8 zamena 2x4gb 1866mhz ram.

Nazad
Vrh Dno