Lucas
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.02.2002
- Poena
- 705
Kewi treba nov komp za Auto Cad i 3D Studio (josh recimo corel, photoshop, word bla bla, ali bi auto i 3d bili ono najbitnije) a ja sam malo ispao iz fazona... pa ako moze neko da mi pomogne
ovako ja razmisljam:
ploca - treba da ima integrisan zvuk i mreznu
proc - neki dual core? 64 bitni mozda? (ako moze neko da mi objasni sta je uopste dual core i sta je 64 bitna arh)
ram - jel dovoljno 1GB ddr2 memorije? ili treba vise
Graficka? koja? koliko graficka uopste ucestvuje pri modelovanju? na kompu se ne bi igralo
hard - dovoljan je i 80gb sto se tice kapaciteta, al je bitno da je brz... jel brzi SATA2 ili SCSI?
napajanje? chieftec? 400w? jel to dovoljno
kuciste bi mozda isto bio neki chief... al to vec i nije bitno
josh bi na ovo isao neki ogroman ekran tipa 21" tft
budzet je dosta fleksibilan, ali recimo da pocinje sa 500e (bez ekrana)
sve ovo gore ne moze za 500e razume se, ali ako bi se davalo vise para bitno je da to bude i opravdano osetnim poboljsanjem performansi, a ne jedva primetnim...
dakle gledao bih da ne uzimam najnovije HOT stvari, jer one obicno kostaju previse (tj cena im vrlo brzo padne) vec nesto umereno dobro...
ne znam koliko su nove tehnologije SATA2, dual core, DDR2 i koliko su skuplje od starijih ekvivalenata, i naravno koliko pruzaju za tu razliku...
ovako ja razmisljam:
ploca - treba da ima integrisan zvuk i mreznu
proc - neki dual core? 64 bitni mozda? (ako moze neko da mi objasni sta je uopste dual core i sta je 64 bitna arh)
ram - jel dovoljno 1GB ddr2 memorije? ili treba vise
Graficka? koja? koliko graficka uopste ucestvuje pri modelovanju? na kompu se ne bi igralo
hard - dovoljan je i 80gb sto se tice kapaciteta, al je bitno da je brz... jel brzi SATA2 ili SCSI?
napajanje? chieftec? 400w? jel to dovoljno
kuciste bi mozda isto bio neki chief... al to vec i nije bitno
josh bi na ovo isao neki ogroman ekran tipa 21" tft
budzet je dosta fleksibilan, ali recimo da pocinje sa 500e (bez ekrana)
sve ovo gore ne moze za 500e razume se, ali ako bi se davalo vise para bitno je da to bude i opravdano osetnim poboljsanjem performansi, a ne jedva primetnim...
dakle gledao bih da ne uzimam najnovije HOT stvari, jer one obicno kostaju previse (tj cena im vrlo brzo padne) vec nesto umereno dobro...
ne znam koliko su nove tehnologije SATA2, dual core, DDR2 i koliko su skuplje od starijih ekvivalenata, i naravno koliko pruzaju za tu razliku...