Šta je novo?

konfa za 600e,pomoc?

• Začetnik teme pedjoman
  • Datum pokretanja
P

pedjoman

Guest
interesuje me kakvu bih konfiguraciju mogao sastaviti za 600 e,moze do 630 ali ni evro preko posto sam malo ogranicen s' kesom?

znaci konfiguracija do 630e bez monitora,hdd-a i zvucne (to sve imam) a jedino sto mora imati je dvd rezac,racunar bih koristio za igranje,gledanje filmova,slusanje muzike & rest sto vole mladi ;)

samo bih unapred zamolio da budete realni odnosno da govorite realne cene sa PDV-om i takodje bih zamolio da ne budu neke komponente sto se ne mogu naci ni na mesecu,nego nesto cega ima na svakom koraku.

zahvalan unapred

glavni razlog sto sam se uhvatio za tako lose komponente je taj sto nisam iz Beograda niti veceg grada u Srbiji i fazon je u tome sto iako lokalni prodavci hardvera nabavljaju robu od dobavljaca iz BG-a ne mogu da nabave 50% stvari kojih ima na nasem trzistu,tako da si otprilike primoran da uzmes sta imaju a i ono sto uspeju da nabave je skuplje nego recimo u BG-u.

a opet mi se ne isplati da uzmem komp negde drugde zbog garancije i cimanja u slucaju da se nesto desi.

ja bih ovom prilikom zamolio Floyd-a (posto se vecina slaze da je on dao najbolju preporuku) da mi napise po 2,3 ploce,kucista,graficke i memorije (a moze i jos jedan model rezaca) u slucaju da ne nadjem ono sto mi je predlozio ,sta je za nijansu losije ako ne vec istog kvaliteta za isti kes ako ne mogu da nabavim nesto od sledecih komponenata?

chaintech vnf4 ultra 120
3000+ 160
kingmax color 512mb 80
ati x700pro 190
nec3520 71
dtk400w 60

nemam leka za tebe posto nisi iz bg-a ,a nemas ni nameru da dolazis ovamo da kupujes...nemam pojma kako su snadbeveni prodavci u tvom gradu,tako da ni ne mogu da ti preporucim sta da kupis,ovo sto sam izneo odnosi se na bg,cak je i ovde sumnjivo da se moze naci x700pro za 190€,a da ironija bude veca pre nekog vremena su se prodavale neke polovne(bile samo na testiranju) za oko 160€,alternativa toj karti moze biti nv6600 koja je oko 150€ i naravno vidno je slabija,ali je i dalje dobra karta za igre ili da se otvoris za 6600GT koji bi u pci-e varijanti trebao biti oko 200€
sto se tice ploce u zadnjem predlogu,to je jedina nf4 ploca koju sam video u ponudi kod nas
memorija kao sto rekoh ranije NEMA alternativu(za te pare)
nec,pioneer,asus su kod nas najnahvaljeniji,mada vidim da preko gotive i ovaj novi LG(ovde je ipak NEC najbolji jer kosta SAMO 71€)
kuciste takodje nema alternativu za te pare
a sto se tice nf3 platforme mozes da spekulises sa plocom,ali ako ides na s754 treba da izbegavas MSI,kao sto treba da izbegavas VIA ploce od bilo kog proizvodjaca(ne zato sto su lose,vec zato sto je nf3 bolji za iste pare)

Floyd je napisao(la):
nemam leka za tebe posto nisi iz bg-a ,a nemas ni nameru da dolazis ovamo da kupujes...nemam pojma kako su snadbeveni prodavci u tvom gradu...

U komsiluku moze da nabavi (vec danas):

A64 754 platforma:

ABIT NF8 NForce3 250 95
AMD Athlon 64 3000 + BOX 150
Radeon 9800 PowerColor 125 (3800 u 3dMark2003...brzi od bilo kog 9600XT)
512MB Kingmax DDR400 (koji radi provjereno do 230) - 75
Pioneer 108 - 75

Intel platforma:

ABIT AG8 LGA 775 i915, PCI-express - 110
Prescott 3.0 LGA 775 - 180
ABIT Radeon X700Pro PCI-express 128MB - 170
2x256MB Kingmax DDR400 (DualDDR) - 80
Pioneer 108 - 75

Tvoj prijedlog inace jeste dobar/odlican, ali 3000+ s939 procesora cak i u BG nema ni od korova (barem kada su krajnji kupci u pitanju).Ja ga licno trazim... Nisam siguran da je drugacije i za spomenutu chaintech plocu. 3200+ i ostali su daleeekooo van pedjomanovog dzepa.

Intel platformu ne treba obilaziti...ona je sasvim (i vise nego) dobra "alternativa" s939, bilo da je u pitanju igranje, dok je na polju video obrade,renderinga, 3D-a "rame uz rame".

Nadam se da sam malo pomogao.

Poslednja izmena:
Pedjomane, ako nije tajna, odakle si?
nisam ni skontao da si me i ovde to pitao :)
evo da odgovorim i na topicu posto nije tajna
iz Backe Palanke sam ;)

u ponedeljak ili utorak idem da vidim sta cu da uzmem,znaci u principu gledacu da izbegnem msi plocu,PQI memoriju,9600xt i mozda pioneer 109d,umesto toga videcu da li ima:

Epox 8KDA3J
videcu koliko je skuplja 9800pro pa mozda dam jos par desetina evra (ili 6600;6600 gt)
za memoriju takodje zavisi po kojoj ceni mogu da nadjem kingmax,ako bude dosta skuplje ipak ce ostati PQI
nec3520 71 (ako bude bilo,mada.....)
za kuciste cu da vidim na licu mesta

takodje sam razmisljao da ako mi cena konfiguracije bude prelazila 680 ili 700e da kupim samo 128 ili 256 MB ram-a,posle pola meseca/mesec dana mi nece biti problem da dokupim jos 256 ili 2x256

Pazi kad biras kućište,ne biraj po principu"daj nešto bilo šta,da dokrpimo do..."a većina prodavaca ti je takva da će pokušati da te ubede po principi"vidi što je lepo,a tek što je lako... a ne košta ni 2000 dindži!!"Ako i nemaju u tom trenutku nešto dobro (čitaj 300-350W a cene bar Wx10 dinži) naruči pa idi neki dan kasnije za gotov kompiš!
A ako nema ovog NEC rezača,a Pioneer 109D ti je skup,ti uzmi 108D,strava mi je radio dok sam ga imao a vidjao sam ga po cenovnicima za svega nekoliko evra više od ovog NEC-a!
A 6600 i 6600GT nemoj ni da pišeš jednu pored druge a kamoli da pominješ u takvoj rečenici"da dodam još koji evro do..."!Jedino 6600 ako želiš da prodješ sa 700 evra sa PDV-om,ipak je 9800 već"star čip"!!
A memorije više ni ne možeš da nadješ 128MB pa ako ti predje konfiguracija 700 evra možeš da smanjiš memoriju na 256MB pa kad se"opariš"-dokupi,samo pazi da budu iste.
Pozdrav ,)
:type: :crash:

Poslednja izmena:
pedjoman je napisao(la):
iz Backe Palanke sam ;)

Kod svakog prodavca mozes da narucis bukvalno sve ali da sacekas dan - dva da ti to oni donesu. Ja bih ti preporucio da ides u Ilok ako imas kesha. Ne moras da uzmes celu konfiguraciju od jednom ali je prenesi preko grane u vise navrata - 100e svaki prelazak. Mozda ti to izgleda kao cimanje ali ovo sto su ti ljudi preporucili mozes tamo uzeti za ~500e.

shtaps je napisao(la):
Ja bih ti preporucio da ides u Ilok ako imas kesha. Ne moras da uzmes celu konfiguraciju od jednom ali je prenesi preko grane u vise navrata - 100e svaki prelazak. Mozda ti to izgleda kao cimanje ali ovo sto su ti ljudi preporucili mozes tamo uzeti za ~500e.
to sam prvo i hteo i sve sam vec isplanirao,kontao sam da idem ja sa jos 3 ortaka i svako da pazari do 100e (da ne bi platio mnogo carinu) na zasebne racune i onda ako jos nesto ostane samo se vratim za dan,dva i uzmem,medjutim malo je *******o u slucaju da se nesto pokvari,onda bi morao da opet idem tamo,ostavim komp i da onda dolazim po njega kad ga srede ,znam lika kojem je riknula ploca a tamo je uzeo i znam koliko se morao cimati,zato mi je najbolje da uzmem komp sto blize pa se bar oko takvih stvari ne moram cimati + sto mi keva daje tih 700e da pazarim kod nas posto cu da uzmem preko racuna firme a ne verujem da bi mi dala toliko u kesu ako bih rekao da ipak idem tamo da kupim a i ja necu da prodjem jeftinije nego ovde,nego hocu da uzmem kod nas sto bolji komp za kes koji imam.
Lomnica_city je napisao(la):
A 6600 i 6600GT nemoj ni da pišeš jednu pored druge a kamoli da pominješ u takvoj rečenici"da dodam još koji evro do..."!
kao prvo nisam rekao da dodam jos koji evro nego jos par desetina evra a kao drugo tako mi je svejedno da li cu uzeti 6600,6600 gt,radeon 9600 xt ili 9800pro i za koliko ce to kesa biti posto vec 4 godine imam vanta 32MB graficku karticu,celeron 466@525 mhz :) i 256MB SD RAM(i *****o mi je do jaja),mislim kontas sta ti pricam,sad imam priliku da uzmem komp i samo hocu da uzmem sto bolje za novac koja dajem a to ne mora biti ni najnovije,ni najbolje,ni najbrze,samo hocu da mi lepo (ne preterano) rade sve igrice koje su sad aktuelne,posto za druge stvari moze posluzi cak i ovakva kanta koju ja imam a tako mi je svejedno da li ce mi konfiguracija zastareti za pola meseca ili pola godine,mislim upgrade-ovacu vremenom nesto sigurno ali kontam ako sam do sad furao ovakvu kantu i nije mi smetalo (osim igranja) ne verujem da ce mi smetati bilo sta sto sad uzmem...

ne bih zeleo da me neko pogresno shvati ja hocu sto bolji komp da kupim za pare koje imam ali mi takodje razlika izmedju dobrog-boljeg i najboljeg ne znaci toliko kao vecini ljudi ovde ;)

Pedjomane, sada cu da te pitam koliko godina imas? (na ovo ne moras da odogovaras)
Pa bas zbog toga ti je bitno koju grafiku, 'ajde ovo ostalo i ako negde omasis, ali ogromna razlika ti je izmedju 9800pro i 9600xt, kao i izmedju 6600 i 6600gt.
Recimo ako uzmes 9600xt ili 6600 obicnu, ne znam da li ces uspeti da se naigras sledeca dva meseca, pitanje je, jer cim izadje jos neki block buster od igre, one ce biti upotrebljive u rezolucijima 800x600, mozda ova 6600 kada se klokne nesto se odrzi duze, ali ne mnogo duze.

Ako ces igrati Moorhun onda nema frke ;)

Poslednja izmena:
Nemoj da pališ dečka!"Sledećih par meseci"!?Far Cry mi je leteo na 9600XT a ti sad predvidjaš toliko bolje igre da će samo 6800 i X800 moći da ih pokrenu"tečno"!Da si rekao u sledećih godinu dana pa ajde a ovako samo palite dečka da pukne 100 evra (otprilike) više da umesto 6600 uzme 6600GT kad mu to neće trebati kao što rekoh bar još 6-12 meseci!!
Uzmi 6600 i uživaj ko čovek a kad dodje vreme za tako jake igre moraćeš da menjaš i ploču jer će postojati samo PCI-Express i DDR2... pa ćeš do tada da spremiš više love!
Jednostavno više se nemože proći jeftino i dobiti mašinu koja će ti biti dobra par godina ili više!
Ja sam naprimer za novu 2000 dobio P2 na 400MHz i bio je super jedno godinu i po-dve,tek kad su došli XP i jače igre otišao je na doboš iako je 4 godine super služio dok sam naprimer jesenas uzeo A64 Newcastle 3200+ i 9600XT i šta,bio je super par meseci i onda je došao Winchester i nForce 4 i X700/800 ili 6600/6800 i to više nije bilo ništa naročito a da ne pričam koliko sam izgubio na ceni!!
Zato nauci na mom primeru i uzmi ono što možeš sebi da priuštiš ali maksimalno kvalitetno i ako treba čekaj malo dok ti to nabave a ako ćeš da prištediš na nečemu jedino da uzmeš manje memorije i neke nazovi zvučnjake da se kaže da imaš a za dodavanje ćeš lako u skladu sa mogućnostima a sad samo najosnovnije i što kvalitetnije može za taj keš!!
Ako hoćeš neke konkretne predloge uzmi ovako nešto:
-nForce 3 250GB ploču (namerno ne pišem koju jer neznam šta možeš da nađeš a i da nebih pokrenuo lavinu kritika tipa"zašto baš tu kad je ova bolja..."),
-A64 3000+ recimo,naravno S754 jer je S939 još uvek za tebe skup,
-256MB RAM-a,DDR400,marka po volji,bar Kingston,
-nVidiu 6600 ili ATI X700,marka po želji (iz istog razloga kao ploču),
-Hard disk ti netreba veći od 80-120GB,ako imaš kinte uzmi Serial-ATA,
-monitor Samsung,Hansol... 17" rezolucije 1280x1024@75Hz osveženja,
-Nec 3520 ili Pioneer 108D,
-kućište koje nađeš ali recimo Chieftec ili CoolerMaster,350W pa šta nadješ,
-od periferija biraj na kraju šta imaš za preostali keš i sigurno ćeš se uklopiti fino u tu cenu!
Puno sreće i za kraj triput biraj,jednom kupi!
Pozdrav ,)

znao sam da cu nekom morati da crtam (citaj dodatno objasnjavam).....

bigone je napisao(la):
Pedjomane, sada cu da te pitam koliko godina imas? (na ovo ne moras da odogovaras)
na ovo hocu da odgovorim,imam 20 godina!

bigone je napisao(la):
Pa bas zbog toga ti je bitno koju grafiku, 'ajde ovo ostalo i ako negde omasis, ali ogromna razlika ti je izmedju 9800pro i 9600xt, kao i izmedju 6600 i 6600gt.

mozda ces se sokirati ali razumem se sasvim fino u komponente i znam kolika je razlika izmedju navedenih karti,mada mi to ne znaci bas mnogo posto se sigurno necu "satirati" od igranja a moci cu da pokrenem bilo sta sto mi se bude igralo,a nisam siguran da si procitao ono sto sam napisao
myself ;) je napisao(la):
samo hocu da uzmem sto bolje za novac koja dajem a to ne mora biti ni najnovije,ni najbolje,ni najbrze
tako da ovo
bigone je napisao(la):
jer cim izadje jos neki block buster od igre, one ce biti upotrebljive u rezolucijima 800x600
meni nista ne znaci,sto se mene tice ja sam se navikao na igranje matorih igrica u 800x600 tako da mi nove nece predstavljati problem u istoj rezoluciji ;)

@ Lomnica
tnx brate ok si skontao sta trazim od masine,samo da si procitao moj prvi post skontao bi da imam:
monitor: samsung SM 957mb 19''
zvucna kartica: 5.1 live
zvucnici: Jazz 9902 5.1
hdd: 2x80gb maxtor 7200rpm
mis: logitech mx500
tastatura: samsung sdl 1500
sve mi radi do jaja i ne planiram da ne menjam dok ne rikne....
a sad kupujem sve ostalo:
plocu
procesor
graficku
memoriju
kuciste
dvd rezac

Izvini sto sam onda terao nadugačko i naširoko ali stvarno nisam primetio da ti netreba cela konfa,čitao sam nekoliko threadova pa nisam zapazio!
Onda ti je situacija još bolja pa bi mogao ladno da uzmeš A64 S939 i nForce 4 pa bi ti tu mogla doći i 6600GT jer je PCI-Express jeftiniji od AGP-a!
Što ne prođeš po Hot hardware-u,ima likova koji nude super stvari po nešto povoljnijim cenama a isto ti ide garancija godinu dana pa sam vidjao Winchestere i 6600GT za po 10-30 evra manje nego kod nekih prodavaca!
Ja upravo planiram tako nešto za kasnije,za sada mi ovaj notebook iz potpisa vrši posao ali hoću do leta da skrpim neku žešću desktop mašinu pa sam tako provalio da bih preko Hot hardwera solidno uštedeo pa probaj i ti i sa srećom!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
@ Pedjomane, 20 godina, u mislio sam da je u pitanju neko mladji :)
Nista u redu ako ne patis od rezolucija, onda uzimaj sta kod imaju u radnji i sta god ti se uklapa u cenu.

@ Lomnica, sta se bre lozis?
Ja sam Diamond Viper V550 (Riva TNT) koristio 5 godina, pa sta onda?
Dobro da si video njegov post i da si shvatio da decko ima lovu da kupi neku postenu kartu, i kad vec moze zasto da se zeza nekim polu-resenjima? Ali kako hoce, nama je ovde svima bila volja da mu damo savet, na njemu je da odluci, dosta vise iskljucujem se odavde...

@bigone E jesi lik... :) Pa jesi čitao do kraja moj post?TO JE BILO NEKAD!!Sad toga više nema,šta god da uzme zastariće za godinu dana a ako je 6600 za tebe polu rešenje,slobodno uzmi 6800GT Platinum ako imaš love a drugima će i grafičke za obične smrtnike vršiti posao!Neće oupšte da se upuštam u glupe svađe jer sam samo hteo da pomognem dečku a ti ako si već pročitao moj post u kom sam se izvinio što sam se raspisao nisi trebao da me napadaš,najlakše je biti general posle bitke!
Nemoj da skrećeš opet temu,rekli smo jedan drugom šta smo imali i dosta je bilo,idemo dalje da pomognemo dečku da nađe najbolje rešenje za te pare!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
skoro pa sam uzem citavu mashinu ;)
uzeo sam Epox 8KDA3J
a 64 3000+
2x256 PQI (to sam morao zbog cene,nece mi biti problem zameniti ovu i doplatiti za neku bolju kad se bude imalo josh malo)
nec 3500 (nije bilo 3520,nadam se da je ok)
aurora midi tower 400w

e sad spala azbuka na dva slova 9800pro 128 MB 256 bit (cena mu je 244e) ili 6600gt (neznam cenu al' kontam da je tu negde)

poshto se sutra vracam da javim za graficku trebao bi mi odgovor sto pre.

Pa stvarno što uze to"nazovi"napajanje kad sam ti lepo preporučio Chieftec ili CoolerMaster sa malo veću lovu!?E al si se prešao!!
A daj nemoj sad da se zezneš i za grafičku,9800Pro je super grafička ali 6600GT je novija i bolja a tu je negde cena (ono što je neko napisao 220E je za PCI-E a AGP je malo skuplji).
Nije loše ni Nec 3500A to ti je u rangu onog Pioneer-a koji sam ti preporučio!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno