Šta je novo?

konachno dobra nVidia kartica... mod u Quadro FX3000 succeed

E, svaka cast za NV! Sad cemo da cujemo sta Nedjo kaze :).... Mislim, sada ce da stigne i Club3D 5900XT ili kako je vec nazovu... pa cu da odradim neki test... Ji bi mogao da pomogne ;)

Odavno ovako nije bilo... Od Celerona 300A, od... AXIE i AGOIE, od GF2MX-a i GF3Ti200 i GF4 Ti4200 sa 64MB... Daje nenad#ebive performanse za te pare!

pozdrav i srecno igranje

ja ostao na Radeonu 9800Pro @XT za 3x0 evra :( :( uvek se zeznes kada pozurish ;)

Milan je napisao(la):
...

Pa jel da "bacamo" mi ove 9700np@pro? :) Salu na stranu kakva je u poredjenju sa pomenutim kartama. Ajde neko sa iskustvom obe a da je pritom objektivan.

Malo strpljenja, u ponedeljak/utorak cete dobiti uporedni test bas ove karte i radeona 9700pro. Bice testiran u UT2003, 3dmark 2001 i 3dsmax-u.
Utisci su zasad manje vise povoljni. Ima dosta iznenadjenja pogotvo ogroooman skok performasni od 52.xx verzije forceware-a do 53.xx, svaka im cast na peglanju.

Evo nekih shotova (uzasnih doduse, kamera sa t610 :mrgreen: imajte obizra) same karte sa zalmanom, ako nekog interesuje :mrgreen:

Micro.... ovaj Creative :mrgreen:
http://www.nvnews.net/reviews/3dblaster_fx_5900/index.shtml
:rtfm: Sve se to samo "stancuje"

evo testa: cheers
http://www.de.tomshardware.com/graphic/20040105/index.html

Odavno MSI radi kartice za Creative.
To je makar poznato. Opet, to je i daleko od loseg za Creative obzirom da MSI pravi odlicne kartice a masovnija proizvodnja godi obema firmama, nize cene :)

Pozdrav!

Broz je napisao(la):
Zorro Osvetnice:), ono sto se prodaje po amerikama kao 5900 i 5900xt je ISTO samo su razlike u klokovima a da stvar bude jos ludja i tamo je doslo do zbunjivanja:)
U USA postoje 5900 sa klokovima od 390/700 do 410/810 i vode se pod sitim imenom.

poz

PS onaj gainward i dalje radi k`o lood:)

Vidim sad i ja, bice da se FX5900XT/SE pravi po principu: zalemi NV35 na plocicu i prikaci mu najjeftiniju memoriju koju nadjes. Anarhija, bre.

A taj Gainward je bas bio cool, eh... Nekada je svaka kartica imala svoj stav i personality, a ne kao ovaj cirkus-buckuris-sarenis danas :D

Zorro, informisi se koja memorija se nalazi na tome pa se javi opet ;)

Pozdrav!

sale, mislim da si pobrkao i sam, Mancha mi napomenuo i dao ovaj link:
http://www.samsung.com/Products/Semiconductor/GraphicsMemory/DDRSDRAM/128Mbit/K4D263238E/K4D263238E.htm

Evo testa Club3D-ove, ima i memorijske hladnjake.
http://www.theinquirer.net/?article=13727

znaci 3dsmax test isti ko onaj gore ali uporedo modovane ti4200 - detonatori 40.72 (dobije se Quadro 700XGL) i FX5900 - det 45.28 (Quadro FX3000) sa maxtreeme drajverima za 3dsmax...
FSAA sada ide do 16x + podrshka za rezolucije 3xxx-xxxx

SoftQuadro-Ti4200(780xgl)-vs-FX5900(fx3000).gif

HowTo:
ok, this is the way i do it,
for FX cards ONLY : the best driver is 45.28, download this one.

Install NVstrap (it's a tab in the cuztomize window in RivaTuner) on your currently running detonator and set the Graphics Adaptor Identification to : Quadro.
Do not reboot at prompt yet (!), do it manually l8ter

Apply the following patches with RiveTuner 2.0 RC14.1 to the extracted 45.28 detonator, but first copy the UnpackDriver.bat into the extracted 45.28 folder and run it.

1.Apply SQ4 and Nvstrap antiprotection patches
2.Apply AnisoBoosterOpenGl patch
3.Apply DetonatorFXAntiprotector patch

Goto Device Manager and update the graphics driver manually. Reboot. You will have a Quadro modded FX now. You should set now OpenGL Vsynch to OFF in the Display Properties for greater performance. I also enable Overlays and Unified Backbuffer...

by Bluefirexp @ Guru3D.com

p.s. u tabeli sam pogresio naziv 780xgl treba 700xgl (780 je od ti4800SE)[/quote]

Milan82bh je napisao(la):
... Izgleda da je bas meni naleteo taj shit! :mrgreen:
Bas si maler... :mrgreen: :mrgreen: :d
Enivej drago mi je da je nv konacno nesto uradila, mislim bilo je vreme.

Update testova (bez moda naravno) FX5900 det 53.03 sa 450/800:

Aquamark 3 Pro Commercial - default 1024x768
avg 45.44fps

Gun Metal - default 1024x768
benchmark 1 - avg 30.21fps
benchmark 2 - avg 37.34

Da jesam, memorija na kartici je definitivno 2,8ns, medjutim to je i dalje daaaaleko od krsha.

Pozdrav!

MAD_MUzzY je napisao(la):
...
Malo strpljenja, u ponedeljak/utorak cete dobiti uporedni test bas ove karte i radeona 9700pro. Bice testiran u UT2003, 3dmark 2001 i 3dsmax-u.
Utisci su zasad manje vise povoljni. Ima dosta iznenadjenja pogotvo ogroooman skok performasni od 52.xx verzije forceware-a do 53.xx, svaka im cast na peglanju.

Jel to ono staro "peglanje" zarad fps-a ili je kvalitet slike dobar?

Cekaj meni osnovna stvar nije jasna.
Da li je kartica sa 256 ili 128-bitnom memorijskom magistralom? Koliko se ja razumem ono VTD128 znaci 128-bitna magistrala a VTD256 znaci 256-bita..

Bogda je napisao(la):
Cekaj meni osnovna stvar nije jasna.
Da li je kartica sa 256 ili 128-bitnom memorijskom magistralom? Koliko se ja razumem ono VTD128 znaci 128-bitna magistrala a VTD256 znaci 256-bita..

Ma jok, to je kolicina memorije.

Sasa je napisao(la):
Zorro, informisi se koja memorija se nalazi na tome pa se javi opet ;)

Pozdrav!

Da budem iskren, cim si pre dva dana postavio oglas ukapirao sam da si se zeznuo sa tom 2.2ns memorijom (900Mhz - jace nego kod Ultre, ej!), ali nisam hteo da te ispravljam, da ne pomislis opet da imam nesto protiv tebe ;). Vec sam te, nezno, pazljivo, indirektno onim pitanjem naveo da sam to ukapiras. Ali ti po obicaju opet nista nisi shvatio...

Na memoriji pise 2A, isto sto i na 9800XT i 5900Ultra karticama gde to znaci 2,2ns. Iako mi je bilo vrlo neverovatno, reko, aj mozda su se *****ali :)

Ali opet, stvarno tvoja opaska "stave novi cip i krsh memorija" nije na mestu, cak i kada je memorija "samo" 2,8ns.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Na memoriji pise 2A, isto sto i na 9800XT i 5900Ultra karticama gde to znaci 2,2ns. Iako mi je bilo vrlo neverovatno, reko, aj mozda su se *****ali :)

Ali opet, stvarno tvoja opaska "stave novi cip i krsh memorija" nije na mestu, cak i kada je memorija "samo" 2,8ns.

Pozdrav!

Ja nigde nisam ni rekao da je memorija "krsh", vec samo konstatovao da je NVidia "izmisljanjem" 5900XT modela dozvolila slobodu proizvodjacima da stavljaju memoriju nizeg takta nego kod osnovnog modela, ali da bude bar na 700Mhz. Sto u praksi obicno znaci "najjeftiniju" koju nadju, zar ne? Odatle i to sarenilo memorija na XT/SE modelima, a koje Broz pominje...

A da je kartica trenutno neprej*biva u odnosu cena/performanse, to je van svake diskusije. I ja cu verovatno ovih dana imati prinovu u kucistu :mrgreen:

Pa ok nisi rekao krsh, rekao si najjeftiniju.
Opet, mogli su ture 3,3 i stave memorijuna 600 ili cak 4ms za 500 po toj logici.

A za upgrade, ako, i treba, glupo imati krsh kartu i dobar cpu/plocu :)

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
E, svaka cast za NV! Sad cemo da cujemo sta Nedjo kaze :)....

Pa nedjo je vec davno o ovoj temi rekao svoje:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=43783

Takodje, u novom Digitalu imate test PixelView 5900LE kartice i direktno poredjenje sa 5700Ulreom i 9600XT! ;)
BTW
5900XT hvata zalet kod nas, pa za najvise desetak dana mozete ocekivati Sparkleovu karticu (Sparkle je inace, sa Gainwardom, bio medju prvima koji su izbacili 5900XT - http://www.sparkle.com.tw/html/product/nvidia/sp8835xt_dt.htm) cija dilerska bi trebalo da bude oko 160! ;)
Ovo je definitivno R9600XT/9800 KILLER, ali i 5700U KILLER, takodje...
Ono sto se "izmedju redova" da naslutiti jeste da je TSMC postigao visoki yeld NV35 GPU-ova i da je nVidiji isplativije da prodaje NV36 nego NV36 (koji proizvodi IBM),a da je proizvodjacima jeftinije da prave jednostavnije kartice sa DDR1 memorijom, nego kompleksne 5700U sa DDR2! Definitivno cudan sled dogadjaja i odraz prilicne konfuzije u nVidijinoj trzisnoj politici, ali opet, najvaznije je da ovih kartica bude po sto nizoj ceni!
Takodje ne vidim razlog za zaljenjem kod svih onih koji su vec kupili R9600/800XT ili preterano ushicenje za sve one sa 9700Pro (Filipenko)! Odavno je poznato da hardver samo pojefinjuje i da se cekanje uvek isplati... e sad ako si hteo Maxo da ti NFS7 przi sa svim detaljima nabudzenim do maximuna i bio spreman da za to pljunes 300+ € sam si sebi kriv, a sto se tice Filipenka ne vidim sto se on mnogo raduje, pa njegov R9700Pro u trenutnoj situaciji ne vredi vise od 120-130 €, ma ni toliko... ako cemo kao referencu uzimati cenu 5900XT-a!
U krajnjoj liniji obojica treba da se zapitate je l' vam rade posao sadasnje kartice i sta bi ste realno dobili (ili jos bolje, izgubili) sa "preletanjem" na 5900XT!?
na kraju (jos jednom) da podvucem 5900XT je kao sto smo i do sada znali jako dobra kartica, narocito za sve one koji mogu da izvuku dilersku cenu!
Poz
Nedjo
P.S
Evo kako izgleda taj famozni MSI, za sve one koji imaju srecu da je dobiju u Retail pakovanju:
http://www.darkcrow.co.kr/image/news/0401/msi_news001.jpg

Sasa je napisao(la):
Pa ok nisi rekao krsh, rekao si najjeftiniju.
Opet, mogli su ture 3,3 i stave memorijuna 600 ili cak 4ms za 500 po toj logici.

A za upgrade, ako, i treba, glupo imati krsh kartu i dobar cpu/plocu :)

Pozdrav!

Dobro, de, valjda je ocigledno da sam mislio "najjeftiniju koju nadju, na minimum 2.8ns". Sto u praksi ne znaci uvek 700Mhz, kupovina na veliko je prilicno rastegljiv i nedefinisan pojam; mozda Samsung nekome da 2,5ns memoriju jeftinije od one na 2.8ns, ali ako uzmu i 10.000 mikrotalasnih pecnica :mrgreen: . Mada, ne bi me cudilo da kasnije pocnu da se stavljaju i sporije memorije nego sto je specifikacija. Ne bi bilo prvi put...

A ovo za upgrade, tu si 100% u pravu, greota bi bila :p

Ja uopste ne razumem euforiju oko 5900XT?! Pa to je isto ono s**nje kao i 5900ultra samo je oboren klok. To je ista ona karta koja je u testovima za neke sejdere iz dx9 sporija od 9600xt 2-3 puta, zar se ne secate???
Kakav crni radeon 9700pro. On je razvaljuje kako god hocete jer-ponavljam, ta arhitektura ima problema a tu se nista nije desavalo...

Daj Broz, koga zanima jedan specifican test.
Kad pustis neki realan software, bilo igru bilo aplikaciju (necemo pricamo o profi 3D) 5900 je odlicna karta, a posebno ovaj MSI.

Pazi, totalno me ne zanima taj specifican test, ali ako je tako kao sto kazes, sigurno ima 5 testova u kojima nVidia za malo ili vise tuce Radeona jer je konacni rezultat podjednak.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno