Šta je novo?

Konačno zbogom IE

Intesa RADI u Chrome-u. Nije do Chrome-a :)

Pa možeš i da kažeš valjda, zbog čega su svi bili na IE?
Evo ja slucajno radim u softverskoj firmi i za svaki softver koji se razvija odredjuje se poseban buzet. Naravno da je cilj da se podrzi ono sto je u tom trenutku najpopularnije ili, nazalost, za sta firma zna da napise softver (tj. kakav kadar ima) a ostalo kada (i ako) dodje na red. Cesto se desi da programeri zapocnu neki posao pa onda odu iz firme. Potrebno je neko vreme da se novi covek obuci a sve to kosta pa moze da se desi da neke stvari nikad ne budu uradjene. Menadzment procenjuje da li ce se neka platforma podrzati, koliko ce to kostati itd. Sta mislis kako korisnici (u ovom slucaju banke) reaguju kad im se saopsti koliko ce ih kostati razvoj aplikacije za XY browser za koji se procenjuje da ga koristi 1% njihovih klijenata? To je pravi razlog a ne neke tamo teorije zavere.

Poslednja izmena:
Da ovog momenta plaćao nešto i ŠOK!! Mašala...sad je stvarno zbogom IE! :whip:

Pa možeš i da kažeš valjda, zbog čega su svi bili na IE?

Valjda mogu. :) Kada su banke uvodile eBanking rešenje, koje je bilo prosto i efikasno, se odnosilo na kupovinu sistema i njegovo prilagođavanje.
E, sad, nisam 100% siguran, ali kako me sećanje služi, svi oni su imali dva ponuđača, jednog iz Slovenije i jednog iz Austrije, i oba sistema su bila zasnovana na IE.

Prosto rečeno, tada niko, kod nas, nije ni razmišljao o eBankingu na nečemu drugom osim na Win+IE kombinaciji. Ima ovde osoba koje tačno znaju kako se to odigralo, ali ako se ne jave, znači da ne žele da pričaju o tome.

Ma opušteno, ja samo pitam.

Nazad
Vrh Dno