Šta je novo?

Komsije Bugari....

E oni nisu vala, oni, Bugari, Albanci nisu bolji od nas da ne idemo u ekstreme sada:D Ali da smo jadni jadni smo, mada koliko se kod nas krade na sve strane mi smo još i dobri:d

Vala kad je Telekom u pitanju ne da treba da ima negativan stav nego ultra giga negativan.
Jel Telekom ima apsolutnu dominaciju u fiksnoj telefoniji. Tek od pre pola godine možda ne i toliko je dozvoljeno SBB-u i Targu da krenu sa fiksnom telefonijom. Dok je Telenor iz "nepoznatih" razloga odbijen za dozvolu. Što kao Telenor nije ozbiljna firma, nemaju para možda. Usled svega toga predpostavljam da mlate ogromnu količinu novca. Zašto su onda ušli sa katastrofalnom IPTV i internet ponudom? Zašto su izabrali najgori mogući STB uređaj na svetu koji su mogli za IPTV? Zašto traže 15 eura za 2Mb/s, jel normalno to? Zašto se ponašaju prema starim korisnicima kao da su ofucane krpe? Zašto ih ne zanima IPTV uopšte, osim kad treba da se pošalje račun korisniku? History odavno nije više SBB eksluziva, Comedy Central takođe, kad će ti kanali koje svaki provajder u bilo kojoj državi ima biti deo njihove ponude? Mnogo je tu pitanja i nelogičnosti u njihovom poslovanju da bi neko mogao da ima pozitivan stav.
O tome možemo do prekosutra, ali to nije tema ovde. Uostalom, samo me je zaintrigiralo to što si napisao "za 100 godina" pa sam se zato ovde oglasio.

Mislim da može da se povuče paralela između ove teme i druge u kojoj sam nedavno replicirao: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293462-Telekom-Srbija-VDSL

Poslednja izmena:
Au ljudi kao da sam okrenuo sajt B92 i da citam komentare, prosto neverovatno o cemu vi pisete ovde, pa nije ovo politicki forum, ali ajde imam svoje misljenje po tom pitanju koje je slicno jednom useru ali naravno necu reci kom jer ovo nije politicki forum, i mislim da je uopste glupo da se poredimo sa bilo kim vec da gledamo sebe i da se trudimo da nam bude sto bolje, ne tako sto cemo sedeti i nista ne raditi, vec naprotiv, treba zasuci rukave, obrazovati se, ulagati u sebe pa ce se vec ulozeni trud i rad videti, ne brzo ali samo strpljenje i istrajnost i pobeda je tu sigurno, znam iz iskustva :)
Nebih ja moralisao kome za sta sluzi net, jer znam da svi pomalo koriste za nelegalna skidanja da ne kazem 100% ljudi koji imaju pristup netu, taj koji kaze da ne skida i da u zivotu nista nije skinuo sa neta a nije platio LAZE.
Ajd sve najbolje i pustite tu naklapanja ko je bolji ko je gori, to nam ne resava situaciju u kojoj je ova drzava.
Pozz svima...

Sad rece neki lik u Oko magazinu na rts-u da ce do kraja godine 1 mb biti 30% jeftiniji nego sada ... Ja to onako samo da javim :D

Ma zar je i bitno... sve te najave su ravne uvredama. Pa koliko su samo puta najavili PayPal?! A o drugim stvarim da ne pricamo jer bi odvele u nedozvoljenu diskusiju.

Kad vec spominjemo zemlje u okruzenju, Rumuni su jedno vreme bili 4 u svetu po brzini interneta. Jos 2010 je za 10 evra bilo 100mbit-a.

Kad vec spominjemo zemlje u okruzenju, Rumuni su jedno vreme bili 4 u svetu po brzini interneta. Jos 2010 je za 10 evra bilo 100mbit-a.

imaju dobar net ali 100mbit za 10 eur u praksi je bilo 100mbit u lokalu a international 40-50mbit-a ;)

posto vidim da nekima ovde je bitno da bude 100mbit pa nek da je i lokal 100mbit ja da sam sa ISP lepo bi ponudio 100mbit-a za 20 eur samo sto od tih 100mbit-a jedino bilo moguce u srbiji dok van srbije ne moze ni 20-40mbit-a ^^

mislim onda bi ljudi kukali sto im nije international speed nije dobar

Poslednja izmena:
Zalosno je sto je nekima ovde najvažnija stvar na svetu da imaju internet kosmičke brzine da bi mogli da skinu film od 20 Gb za 1 sat. Okanite se gluposti, serija, filmova, tenisa, show-ova, dajte tv ciganima, ne trošite vreme na gluposti, vec ulazite u sebe, izdignite se iznad vecine i postignite nesto u zivotu. Niko nije umro, a da je rekao da mu je zao sto nije pogledao više filmova.

Pa nije sve u filmovima ima nesto i u kvalitetnoj muzici. Eto mene na primer interesuju kvalitetni live koncerti kao i dobra instrumentalna muzika (n.pr. Vangelis). Ne skidaju se samo filmovi mozda ima nesto i u nauci ....

Zalosno je sto je nekima ovde najvažnija stvar na svetu da imaju internet kosmičke brzine da bi mogli da skinu film od 20 Gb za 1 sat. Okanite se gluposti, serija, filmova, tenisa, show-ova, dajte tv ciganima, ne trošite vreme način gluposti, vec ulazite u sebe, izdignite se iznad vecine i postignite nesto u zivotu. Niko nije umro, a da je rekao da mu je zao sto nije pogledao više filmova.

A ti si neki glas razuma?

A pron nije spomenuo ...

Zalosno je sto je nekima ovde najvažnija stvar na svetu da imaju internet kosmičke brzine da bi mogli da skinu film od 20 Gb za 1 sat. Okanite se gluposti, serija, filmova, tenisa, show-ova, dajte tv ciganima, ne trošite vreme na gluposti, vec ulazite u sebe, izdignite se iznad vecine i postignite nesto u zivotu. Niko nije umro, a da je rekao da mu je zao sto nije pogledao više filmova.
Are you trollin me bro?
inace ne koriste svi internet da bi skidali film od 20gb ili da piraterizuju stvari. Eto ja koristim vecu brzinu jer mi je potrebno za posao a vreme je novac, ja ne mogu da gubim dragoceno vreme samo zato sto ISP nece da poveca brzinu... Pre svega kad se vec pravis tako pametan zasto bi neko gubio dragoceno vreme sa 1mbit uploadom, mora da si srecan covek pa imas vremena da cekas pola dana da uploaduje materijal...

Are you trollin me bro?
inace ne koriste svi internet da bi skidali film od 20gb ili da piraterizuju stvari. Eto ja koristim vecu brzinu jer mi je potrebno za posao a vreme je novac, ja ne mogu da gubim dragoceno vreme samo zato sto ISP nece da poveca brzinu... Pre svega kad se vec pravis tako pametan zasto bi neko gubio dragoceno vreme sa 1mbit uploadom, mora da si srecan covek pa imas vremena da cekas pola dana da uploaduje materijal...

Vama koji zaradjujete od interneta ne bi trebalo da predstavlja problem da iskesirate skuplji paket ... ;)

Iznajmljena linija ? Wi fi ? Nesto ? Bilo sta ? :)

Ja trenutno koristim kod Euneta 2500/500 (1590 din) pa sam eksperimenta radi trazio da mi povecaju na 6000/1000 (2190 din) cisto da "osetim" tu brzinu (inace uslovi mi dopustaju do 16 Mbps). Na ovom delu foruma o internetu sam dosta stvari saznao. Najvise mi odgovara ova PTT akcija ali koliko vidim moram da gledam na vreme da posle ne bi morao da placam vise ako se ne odjavim od PTT-a.Targo jos nece u moj kraj mada imam optiku od mog kablovskog operatera u zgradi(od centralnog kabla ide UTP kabl u stan) ali kakvi su diletanti za tv sumnjam da su bolji kad je opticki internet u pitanju(voleo bi da gresim). Sve ovo sam napisao jer znam da ce te reci da mi je Eunet skup ali ja iskreno nevidim neku alternativu. Mozda bi isao i na TotalNet ali nemoze bez tv-a. Neki se zale i na Telekom. U svakom slucaju nesto moram da resim kada je povecanje internet brzine u pitanju.

p.s. Postoji loyalti paket kod Euneta 5000/1000 za istu cenu koju sad placam ali je ugovorna obaveza 18 meseci (bar da je 12 meseci).

Ja sam bio na eunetu bas duuugo i sve dok je bila neka manja razlika u brzini za iste pare ili slicne nisam hteo da odem od njih... ali pre oko 6 meseci sam morao tj. postalo je suludo da ostanem... prebacio sam se kod telekoma i uzeo Box3 paket koji ima 6/1 internet, za jedan fiksni koji odaberes ne placas vise pretplatu i imas 300 impulsa i za mobilni koji izaberes imas paket od 500min 500 poruka i 1Gb na netu... i sve to za 2.600din (pre toga 1500 za internet 4/256, 1500 za mob 450min 450poruka, 500 za pretplatu za fiksni... pa je jasno kolika je razlika) ... varijanta u kojoj imas i osnovni paket od nekih 100 kanala IP tv-a je 3.000din...
Pozz

Vama koji zaradjujete od interneta ne bi trebalo da predstavlja problem da iskesirate skuplji paket ... ;)
pa nije problem da se izdvoji 100-200eur mesecno za internet nego je problem sto ISP ne zeli da dodje do odredjenih delova grada i da provuce FTTH ili bar VDSL jer im se ne isplati da dovuku optiku za jednog coveka... Recimo u mom kraju nema SBB, Targo Telekom ili bilo koji normalniji operater nego samo ptt kds koji nudi bedan internet, a ADSL na mojoj parici ne moze vise da izvuce od 12mbit/1mbit, da neko nudi 120/60mbit za 60-70 eur kao kod targa uzeo bi to da imam mogucnosti da kosta eto 200-300 eur uzeo bih i sklopio bih ugovor, zvao sam i molio ISP da dodju do mene da uzmem optiku i da platim setup fee al sta ces kad nece nece...
Meni se trenutno vise isplati da odem do drugara i da koristim njegov net nego da cekam 2 dana da se nesto uploaduje na mojoj ADSL liniji...

Poslednja izmena:
Ma vi u Srbiji budite sretni, niste vi još Bosne vidjeli. Koliko vi kasnite za Evropom, mi toliko kasnimo za vama. Kod nas 2 mbs košta 3000 dinara i 30 kanala od kojih 28 nema veze sa mozgom.

Sto jest jest :(

@Nyet

Vidi ko nudi wifi u tvom kraju. Za te pare ima da ti naprave dobar ptp link.

Okreni ih i pitaj. Oni su ti najbolji u BG-u od bezicara. Pogotovo za te pare koje planiras da trosis. Ima i da ti igraju kolce svakog meseca pod prozorom. :)

ma imao drugar kod njih pre 2 godine kazu da je imao malo malo pa prekide i to a znas i sam da wifi nije tak dobar :p
no sacekacu dok se neki provajder tipa sbb ili targo ili sam telekom ne dovedu optiku :)

Vrh Dno