Šta je novo?

Kompresorski čistači / Perači pod pritiskom

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Stigao danas, po promotivnoj ceni od 7900 Dinara.
U narednim danima probaću da "dubinski" operem jednu terasu na kojoj se nahvatala mahovina po površini pa prenosim utiske.

Ako nisu unapredili kavalitet nekom revizijom odma poruci i jednu izlaznu lulu da imas u rezervi.
Meni i danas popusta na tom kolenu, odustao sam od zamene.
Prvi put zamenjena novom, nije izdrzala ni godinu dana, drugi put u servisu nisu imali novu dali mi polovnu za 1000din dosao kuci namontirao i ona pusta, vratio se dali mi drugu ponovo ista prica, posle trece nisam hteo vise ni da se vracam.
Karcher se koristi do 5 puta godisnje i nikad nije radio duze od 7 minuta u kontinuitetu, stoji kod mojih koristim ga ponekad kad odlucim da detaljno operem auto, znaci 2-3 puta godisnje.
U Pegazu na moju konstataciju da je ocajan kavalitet tog dela posle svega gore navedenog, dobio sam nadmen odgovor da ga ne korsitim skladu i po preporuci prozvodjaca a to je da je on namenjen za pranje biciklova a ne auta kao da ga koristim u auto perionici pa da razumem.

Ako su to ispravili onda nije losa kupovina.

Videvši u temi gde je @e46glogi ostavio poruku o akcijskoj ceni pomenutog K2 Karcher aparata, ceo dan sam gledao i upoređivao perače. Naravno, bio sam zagrejan da kupim onaj jači iz Lidla PHD 170 B2 još prošle godine pa se ohladio misleći kako neće zadovoljiti kapacitetom. Ovom Karcheru je cena zaista bila primamljiva, ali sam na kraju doneo odluku da ću kupiti neki benzinski.
Eto, ako neko ima kakav sa benzinskim motorom i ako čuje gde ima akcija nek napiše koju o tom tipu perača.

Uh pa nisu za porediti benzinske i elektricne,a i sve zavisi od potreba, za ponekad opratibauto, totalno besmisleno uzimati benzinsku. Licno pre bi se uvek za elektricnu opredelio, samo kad se setim kad kosacica pocne da zeza, pa nece da upali... 🤦

Danas isprobah ovaj k2 universal. Iskreno zadovoljan sam. Pritisak je takav da ne smes ruku staviti pod mlaz, jeste da to nije neki pritisak 110,ali u praksi radi posao. Prao auto, probao i platnene patosnice, lepo istera prljavstinu iz njih.

Jel moze da ocisti beton i slicne povrsine na koje se nahvatala mahovina i generalno prljavstina. Jel moze da ga sljusti na belo :D

Kopa beton, radjeno je ispred zgrade sa nekim starim Karcherom iz vremena kada je Metro cvetao. Očisti beton da se sija ali malo po malo ogoli šljunak.

Al taj stari i ovaj novi ko dzcic brasna za decu ne znam koliko mogu da se porede

Stvarno izgleda kao igrackica,pa tako i ne ocekujes nista posebno od njega,al zato je i vece odusevljenje kako radi posao.

Iz tog razloga sam i sumnjao, ali se nadao da je bas tako kako kazes :)

Pre ovog ja sam imao neki king craft polovan uzet, koji nikada nije radio kako treba, niti sam ga koristio 2-3 puta, bolje za nijansu bilo nego kad peres sa crevom. Tako da mi posle njega ovaj dodje kao ozbiljna sprava :D A s obzirom da auto perem u 90% slucajeva u samousluznim perionicama, gde je naravno jaci pritisak i dostupna hemija, opet sam zadovoljan kako i operem sa ovim malim. Inace posto u gradu nemam sta da trazim sa njim, koristim ga kod zeninih, pa usput kad perem svoj auto operem i dedin, sta mu dodje da bi u samousluznoj perionici potrosio 700-800 din, sta je 10% od vrednosti peraca, pa nek usput se iskoristi za jos nesto i brzo ce sam sebe otplatiti, pa koliko traje neka traje, dok je garancije otplatice se sigurno visestruko. Time sam se ja vodio kad sam odlucio da kupim,a nisam ga uopste planirao,al kako to obicno biva, iskoci ti akcija,pa ajd...

Poslednja izmena:
Ne znam za tebe oces ovaj plavi, ja jos nisam ni zutog :D

Izvinjavam se unapred na glupom pitanju - ukoliko ne stavite tečnost u čistač, kako bi ste uporedili sam pritisak sa nekim prosečnim vazdušnim kompresorom?

To radi kako radi a doziranje je uz to, pazi da se ne predozira 🤣

Uredjaj radi pod definisanim pritiskom a da li se stavi deterdžent ili ne isto radi. Uredjaj radi pod zadatim pritiskom odnosno kojom snagom udaraju kapljice

@e46glogi
Nije baš nidje veze, kako uporedjujemo: paročistač-perač, perač-kompresor, kompresor-paročistač ili idemo kombinacije sa ponavljanjem. :ROFLMAO:
Perači rade sa odredjenim procentom vode i dopunom do 100% vazduhom, u uštinini više vazduha a manje vode i pravilnim usmeravanjem mlaza a to od 24l rezervoara za kompresor je smešno, airbrush radi bolje, farbalo se i sa usisivačem ako je postojala boca.

Bas tako, nidje veze.
Nisam zbunjen šta čemu služi i ne vidim zašto nidje veze odgovor, ako samo želim samo da se uporedi koliko je jak pritisak čistača u odnosu na vazdušni kompresor.
Neko je imao prilike da koristi oba uređaja i kaže "E druže, slabiji je 5x" npr. Ja mu kažem "Živ bio, hvala ti na odgovoru" i to je to. Stvarno nema potreba za ovim.

"Koliko je jak pritisak kompresora za vazduh u odnosu na pritisak kompresora za vodu"
🤔

Šta tebi tačno treba? I za čega?

Kompresorom za vodu ne možeš naduvati gume, a kompresorom za vazduh ne možeš oprati kola, bez obzira koliko je jedan kompresor jači od drugog...

Pumpa za tečnost (vodu) i pumpa za gasove (vazduh) nemaju veze jedna sa drugom. Prva ne može da pumpa vazduh, druga ne može da pumpa vodu. Isto tako voda pod pritiskom je nešto drugo u odnosu na vazduh pod pritiskom. Ti "pritisci" se ne mogu upoređivati ni po kakvom kriterijumu.

Da li zaista ne uviđaš koliko pitanje nema smisla?!?

Kompresori za farbanje rade po drugom principu, pumpa nadruka vazduh u rezervoar a tečnost (boja) se izvlači iz svog rezervoara injektorom i raspršuje pomoću dizne. U suštini može se oprati auto uz izbor dizne, čestu dopunu vode i radi max sa 8 bara. To što je rezervoar od 24l je igračka jer se pogleda koliki je protok pištolja a sa 24l svaki čas ide pauza dok se rezervoar za vazduh ne napuni.

Isteklo vreme pa mora novi post.
Nigde nema kompresora za vodu te ne brkajte pojmove sa nekim kompresorima (pumpama) za vazduh i vodu,, postoji kompresor za vazduh i razlika je u max izlaznom pritisku i protoku kompresora (l/min.) za perač i klasičan kompresor sa rezervoarom ("farbarski kompresor")

Vrh Dno