Šta je novo?

Kompletna Spotify baza od 300TB završila na torrentima

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Spotify-muzika-u-Hi-Fi-kvlaitetu-1.jpg

Kompletna Spotify baza od 300TB završila na torrentima​

Spotify je poslednja žrtva kontroverzne "biblioteke senki", Anna's Archive, koja tvrdi da je uspešno arhivirala gotovo celokupan sadržaj ove streaming platforme

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/kompletna-spotify-baza-od-300tb-zavrsila-na-torrentima/

Nisam nešto preterano pod utiskom. Da su klonirali ceo Apple Music, pošto se davnih dana izdavalo samo na iTunes, to bi zapravo bila velika stvar.

Ima album Ere Ojdanica "U stali sam ljubio" iz 1977 kao i live sa festivala u Ilidzi 1980te.

Bio sam na nekom streaming panelu pre i tu sam saznao da postoje dve baze kod svih streaming servisa kako bi se uštedelo, za pesme koje se slušaju i one “neaktivne” koje imaju tzv zero interest ( metrika je popularity score i tu je zanimljivo da samo par stotina hiljada pesama ima skor veći od 50%) , koje obično zauzmu oko 2-3 puta više mesta od aktivnog kataloga… tako da je celokupan katalog ogroman ali nema svrhe skidati sve jer to niko prakticno ne sluša…

Poslednja izmena:
Metadata je super da se strpa u neku bazu i igraju se ljudi sa tim. Tipa elastic,clickhouse , itd

Meni je ovde zabavan podatak SAMO 300TB?!
Loš copy-paste, naravno da je 300tb kad nije kompletno sve, a i kvalitet je lošiji 😀

Relatively popular songs are stored in their original 160kbit/s OGG Vorbis quality, while the rest use OGG Opus 75kbit/s to save hundreds of terabytes of storage.

Poslednja izmena:
Koliko ljudskih zivota,vremenski, je potrebno da se sve ovo ,hm blago,preslusa?

Nisam nešto preterano pod utiskom. Da su klonirali ceo Apple Music, pošto se davnih dana izdavalo samo na iTunes, to bi zapravo bila velika stvar.
Šta to ima Apple Music što nema Spotify?

Šta to ima Apple Music što nema Spotify?
Neka izdanja koja su objavljivana najčešće od 2009. do 2011. i samo tamo ih ima od cele digitale (na YT su regularno postavljane pesme i nemaju Art Track). U suštini, nikad nije ni bio problem da se odatle skine aac.

Nazad
Vrh Dno