Šta je novo?

Komplet CPU+MOBO+MEM

orckristeg

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2005
Poena
375
Pozdrav drugari,
davno sam prestao da pratim HW scenu, barem sto se tice tematike cpu/mobo tako da predstavu nemam sta je trenutno best buy sto se tice cena/performanse. Vec neko vreme mi se vrzma po glavi ideja o upgrade-u, ali sam sve nekako odlagao cinjenicom da mi nije najneophodniji u tom momentu. A i skontao sam da samo ulazem u masinu koja je iako sacinjena od odlicnih komponenti, pregazena vremenom. Tome doprinosi i cinjenica da imam samo 4gb rama za danasnje potrebe, pa se odlucih da ispipam malo situaciju o trenutnim opcijama vezanih za upgrade.
Ono sto sam ja gledao je neka varijanta nekog i5 u kombinaciji sa nekim asusom ili gigabajtom, ali sam dosao u situaciju da mi oznake modela procesora i ploca ama bas nista ne znace, pa onda je i ovo savetovanje logican sled okolnosti. Masina kao i dosad bi koristila za gejming ne nesto preterano ali eto sa vremena na vreme odigram nesto uglavnom iz blizzardove kuhinje, ali opet naleti i neki drugi zahtevniji naslov. Ostalo se svodi na multimediju, mozda neko montiranje video sadrzaja nista profi nista ozbiljno. Tako da bi korisno bilo da mi predlozite nesto u tom best for the buck rangu u nekoj i5 izvedbi. Naravno nemam neku okvirnu cifru, voleo bih da prodjem sto jeftinije, tj ne bih uzimao nesto sto i ne mogu da iskoristim u potpunosti tipa neki i7 il sta vec, ali da opet budem miran u narednih par godina.
I usput ako je neko voljan, da mi da odokativnu procenu koliko bih mogao uzeti za moj hw (CPU+MOBO+MEM+Cooler) pa da vidim kakva je matematika u celoj prici ;)
Hvala

Ako hoces da ustedis, mozes uzeti h110 plocu za 50ak evra, sa dva ram slota i bez ovoga sto je Peja naveo.

Ja sam uvek za bolju i kvalitetniju plocu naravno, samo imaj u vidu da mozes i sa budzet plocom da prodjes.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Hmm..Sad sam se iznenadio.Veruj mi da prvi put cujem za ovaj procesor,mislio sam da ces mi preporuciti neki i5 4460,posto sam negde citao da je dobar procesor.Odlicno,puno mi znaci ovo_Onaj moj prastari Phenom vise nista ne moze.

Promenio sam preporuku.:D
Mislim da je kupovina i5 za 200e sada bacanje para, za par nedelja izlazi Zen i verovatno ce malo posle, ako ne odmah, imati nesto u tom segmentu.

Ako je hitna kupovina i gleda se da se za 300e kupi najbolje, slazem se u potpunosti.
Edit: sad vidim da je crkla ploca, pa je verovatno zurba da se kupi odmah. Ako je tako, i5,8gb rama i h110 definitivno za 300e~ najbolji buy!

Poslednja izmena:
i5-4460 je prethodna generacija, i dalje je odličan i samo malo sporiji od i5-6500, ali su cenovno vrlo blizu i koristi DDR3 pa nema neke poente kupovati ga danas, samo ako naiđe polovan po OK ceni.

Malo bolji performans ima 6500, a dolazi sa novijom platformom za gotovo istu cenu kompleta, nema poente ici na 4460.

Kupljeno,nista mi vise ne treba!:D
Malo mi je puno da cekam Zen,a drugog racunara nemam.Daj sta das!:DHvala vam puno momci!:wave:

Poslednja izmena:
@peja
@ivanbass1
Stigao kombo koji ste mi preporucili.Sta reci...za razliku od Phenom 2 jednostavno kida.Probao sam par naslova cpu zahtevnih,stanje je ovako GTA 5 ranije 35-38 u gradu,a sada izmedju 60-70 fps.TC Division ranije oko 40,a sada zakucano na 60.Ogroman boost.Vreme je da i ja malo odmorim oci.:D

Gled tu bi of srvis!

Vrh Dno