Šta je novo?

Kompjutor u ulju

Ulje je PARAFINSKO i koristi se u vinarstvu.Cak ni proizvodjaci ne znaju za svojstvo da ne provodi struju.
Verujte da sam mecku rodio dok nisam provalio koje je ulje najbolje za ovo,tako da nema mesta troumljenjima i spekulacijama,to je to za to!Pomogla mi je najvise informacija da se to ulje koristi kao LAKSATIV za konje i posle zvanja nebrojeno mnogo veterinarskih stanica i konjickih klubova provalio sam gore pomenuto da se koristi u vinarstvu prilikom procesa pravljenja vina i da ga ima u TEMPU doduse u malim bocama od 0,5l

pogledao sam onaj originalni link onih likova što imaju radijator. ***, pa moja mašina u ulju, sa radeonom 5870 i 4 jezgra na 4 GHz bi garant sa tim radijatorom zagrejala manju sobu, posle malo igranja. Sjajna zafrkancija, dobro izgleda, silent je... bojim se samo to na duže staze, kako pročistiti ulje... al da je zanimljivo, do jaja je zanimljivo. Po prvi put nešto vezano za kompove me je jako iznenadilo...

Super stvar, kad to uradi neko drugi, al jock ja. :)

pogledao sam onaj originalni link onih likova što imaju radijator. ***, pa moja mašina u ulju, sa radeonom 5870 i 4 jezgra na 4 GHz bi garant sa tim radijatorom zagrejala manju sobu, posle malo igranja. Sjajna zafrkancija, dobro izgleda, silent je... bojim se samo to na duže staze, kako pročistiti ulje...

Šta ima da ga čistiš, nema od čega da se zaprlja. Ako bi baš puno prašine napadalo po njemu mogao bi prosto da ga procediš.

Inače čisto parafinsko ulje se koristi za kontakt pri apliciranju terapijskog ultrazvuka, dok sam radio u bolnici sećam se da smo ga dobijali u velikim flašama, ko hoće da ga traži može da se raspita malo u nekom rehabilitacionom centru.

Šta ima da ga čistiš, nema od čega da se zaprlja. Ako bi baš puno prašine napadalo po njemu mogao bi prosto da ga procediš.

Nema čišćenja, na akvarijum se stavlja poklopac i ostaje samo rupica iz koje idu gajtani za miša, tastaturu, monitor ... profužni za USB ....... zatim SATA kblić za HDD i optiku. I ova rupica može da se zasilikonira.

Uskoro kupujem novi računar, a potopiću stari :d

Poslednja izmena:
vala svaka ti dala! funkcionishe, i josh samo da se poradi na estetici... :)

A jel to ulje lepljivo tj. da li se tesko skine sa komponenti?

Sigurno nije lako, posto ne isparava... Komponente bi mogle da se odmaste faminom, ali ne znam koliko je to pametno :)

Cuo sam da je to mineralno ulje kancerogeno, ima li tu istine... Inace jako zanimljiv projekat, nikad ne bih rekao da je ovako nesto uopste moguce..

Ovo daje novo znacenje izreci "utopio sam racunar" , ali bukvalno :D:D:D

Destilovana voda je provodljiva! Demineralizovana voda ne provodi struju, to je apsolutno čista voda, oslobođena svih rastvorenih soli.
koliko ja znam demineralizovana voda nije apsolutno cista vec se dobije kad organskim jedinjenjima i sl. uklonis minerale
a destilovana voda bi trebalo da je najcistiji oblik, sad sto to kod nas na svakoj cesmusi pise destilovana to je druga prica.

Problem sa vodom je sto se u njoj sve lako rastvara. Sta mislis kako bi na njenu provodljivost uticala prasina, lepak (od akvarijuma), paraziti ili bilo sa drugo? Ulje je mnogo tolerantnije po tom pitanju.

Spominjao sam da mi je jedno napajanje crklo verovatno zbog pregrevanja/preopterecenja kad sam digao napone.Stoji mi napolju na terasi vec 7-8 dana i potpuno se ocedilo od ulja.Obrisao sam ga suvom krpom i slobodno bi moglo da se koristi dalje da nije riknulo.Isto tako mislim da resim i ove ostale komponente kad ih sledeci mesec budem menjao za neke aktuelnije.
Ako neko zna za neku speciju koja sluzi za odmascivanje neka kaze,pomoglo bi,jer kazem ovo ulje nije bas toliko masno i kad se dobro ocedi samo malo mu fali da se skroz ukloni

Potopi neki i7 pa da vidis kako se ulje ugreje ima da zadimis celu kucu he he he.

Simpatično :)

Likovi sa prvog linka su HDD ubacili u "dupli" poklopac, tako da je u "kućištu", ali nije potopljen. Mašina za koju bi mi ovo bilo interesantno, kao najbučniju komponentu ima HDD, tako da bi mi ovakav silencer sistem bio beskoristan....osim...SSD ne mora da diše? :d

Ako neko zna za neku speciju koja sluzi za odmascivanje neka kaze,pomoglo bi,jer kazem ovo ulje nije bas toliko masno i kad se dobro ocedi samo malo mu fali da se skroz ukloni

Kao sto rekoh na prosloj strani, famin :). To je neki naftni derivat, isparljiv je, a koristi se za odmascivanje. Sa tim sam prao glavu motora kada sam menjao dihtung glave. Najbolje radi u sprezi sa vodom (veze masnocu sa sebe, i posle se samo spere), ali ne znam koliko je komp tolerantan na vodu :d

Potopi neki i7 pa da vidis kako se ulje ugreje ima da zadimis celu kucu he he he.

Moze li neko ovo da argumentuje,makar i predpostavkama,posto upravo to imam za krajnji cilj,doduse p55 i5 750 kombinacija sa ati 5750 cf :trust:

Svaka cast na trudu.

Jos da stavis neki manji radijator ,i eto ti grejnog tela preko zime :d

A da li bi moglo da se stavi neka tecnost u boji, koja ne bi mogla da se skroz pomesa sa ostatkom ulja, pa se ko slina razvlaci po "kucistu"? Mislim da bi to bilo ludilo (ako je moguce naravno)

Mislio sam na ovako nesto:
[YOUTUBE]JIklkJOJOAo[/YOUTUBE]

Nekad je i vodeno hladjenje bilo science fiction, mozda cemo jednog dana svi da guramo kompove u akvarijum. A sta mislite da se umesto ventilatora za mesanje ulja postavi ona pumpica ili kompresor (sta je vec) sto izbacuje mehurice i na taj nacin ce da se napravi neka cirkulacija ulja u akvarijumu + izgleda cool

Moze li neko ovo da argumentuje,makar i predpostavkama,posto upravo to imam za krajnji cilj,doduse p55 i5 750 kombinacija sa ati 5750 cf :trust:

Mozda bi i moglo samo treba poboljsati shadjenje ulja tipa jedan veliki radiator i bolja pumpa radi bolje crlkulacije.:D

Ili napravis vodeno hladenje ulja, sprovedes bakarne cevi kroz akvarijum a onda kroz njih sprovedes vodu koja ce da odosi toplotu napolje, tako ti nece trebati pumpa za ulje nego samo za vodu. u stvari umesto bakarnih cevi mozes da gurnes i ceo hladnjak jer ce on jos bolje da sakuplja toplotu jer ima vecu povrsinu a onda napolju stavi jos jedan radijator da hladi vodu

Sve pohvale za "utapanje" kompa :)

Par konstruktivnih saveta:

Ubaci jaku pumpu i stavi neki hladnjak u koji duvaju ventovi i sve to nakaci na zadnju stranu akvarijuma da se ne vidi, kao na onom snimku sto je vec neko stavio.

Ne znam koliko ti je bitna akustika i koliko se sami ventovi cuju u potopljenom kucistu ali ja bih tu stavio ventove sa najvecim mogucim brojem obrtaja koje nadjem. Brze bi cirkulisalo ulje kroz kuciste, i manje bi se zagrevao u globalu ceo komp. Na kraju krajeva, zakoni fizike koji se primenjuju na protok vazduha, vaze i kod protoka tecnosti, doduse jeste sve to malo izmenjeno, ali dodje mu na isto. :D

Posto i sam imam akvarijum (samo sa ribicama) :) mogu ti dati par saveta kako da ga ukrasis: Sa gornje strane gde ti je ova granica za odvajanje harda od donjeg dela, oblepi crnom trakom, odozgo uzmi izrezi poklopac od stakla kod staklorezca i njega isto crnom trakom ili samolepivim tapetama oblepi, i stavi preko svega, i u taj gornji deo, gde se normalno nista nece videti, gurni sve sto ostale komponente(deluje mi da si trebao veci akvarijum da uzmes) Na kraju uzmi najobicniju neonku i stavi, unutra na gornji deo kompa, da vidis kako ce da izgleda komp drugacije. :)

Ovo jos nisam vidio! Svaka cast care!

:happy: svaka cast dobra ideja i ja se spremam za neki mod kucista ali ovo .....:type:

Vrh Dno