Šta je novo?

Kompjuterski sto - uradi sam

Kako mislis da se spoje? Te dve ploce su ti noge, vezna ploca ili? Pa ti treba element veze izmedju njih i radne ploce?
 
nikad nisam cuo da nude srafljenje.
To se lepi i kantuje se onda sa 36mm trakom tako da izgleda kao jedna ploca. Sto bi se videli srafovi? Tako i ne bi mogao da biras stranu koja ti se više sviđa.
 
Bas to, zalepe pa onda kantuju ABS trakom. Tu ABS drzi ploce, a lepak samo sluzo da se ne pomeri dok se ABS ne zalepi.
 
Oni nemaju pojma, ploce se zalepe (brze je nego da se srafe jedna za drugu) kako se ne bi smaknule pri kantovanju, a abs ih drzi zajedno.
 
@delboy
Nema potrebe da spajaš dve cele ploče. Naprave se samo ojačanja i kantuje abs trakom. Ojačanja mogu da budu i od obične iverice.

Morao sam da zakegnem da ti slikam - 120 x 70 cm (napravljen pre 4 godine) :D

Ovo je detetov radni sto, imam još tri slična (moj je crni, pravljen pre 15-ak god - nije mrdnuo - 140 x 80 cm).
 

Prilozi

  • IMG_20221028_214819.jpg
    IMG_20221028_214819.jpg
    136.5 KB · Pregleda: 145
  • IMG_20221028_215545.jpg
    IMG_20221028_215545.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Kod mene su metalne, ne znam - ne sećam se, koji je model. Liči na te što si linkovao.
 
Ponudili su mi i ovakvu opciju, da naprave ram i da ubace samo delove ploče. Interesuje me da li nogice sa ovog linka http://www.green-line.co.rs/proizvo...ga-za-sto-sa-metalnom-plocom-60x720-crna.html mogu da nose ploču 120cm x 80cm x 36mm, stavio bih četiri nogice. Ako je zabranjeno linkovanje proizvoda, zamolio bh za odgovor pre nego što se obriše post.
Mogu da nose, medjutim kod ovih nogu nemas vezace, nemas ništa da ukruti. Bice ti veliki momenat na delu gde spajas noge i ploču i ce brzo da se raspadne. Preskoci ovo.

Imas super noge u firmi real shop.
 
Možda bi bilo lepo da metnu i cene na sajt, šta sad za svaki proizvod treba da se šalje upit?
Mogu da budu najbolji i po kvalitetu i po ceni, takve preskačem jer mislim da je neprofesionalno da nema makar okvirnih cena, uz napomenu da se menjaju bla bla.
 
Ponudili su mi i ovakvu opciju, da naprave ram i da ubace samo delove ploče. Interesuje me da li nogice sa ovog linka http://www.green-line.co.rs/proizvo...ga-za-sto-sa-metalnom-plocom-60x720-crna.html mogu da nose ploču 120cm x 80cm x 36mm, stavio bih četiri nogice. Ako je zabranjeno linkovanje proizvoda, zamolio bh za odgovor pre nego što se obriše post.
Ploče nemoj da šrafe nego da lepe.

Nemoj uzimati te pojedinačne nogare bez metalnog rama i veznika!

Ja sam uzeo u firmi sa linka, tada bio u ponudi drugi model, ali je bio sličan ovom na prvoj slici sa linka: https://www.legsistem.co.rs/sistem-hide/veznici-i-dodaci-hide/
- Link je do veznika! Ali možeš lepo videti kako bi cela konstrukcija izgledala, pa potrazi model koji ti odgovara sa sličnim veznicima.

P.S. Sve te firme rade (obično) isključivo sa drugim firmama (koje prave nameštaj) pa bi možda morao preko neke od njih da ideš.
 
Ne, ništa nije mrdnulo. One moje imaju "tri kraka" koja dobro drže. Nisam sigururan da na onoj slici sa tvog linka to izgleda tako.
 
Ne vidim sa slike (na tvom linku), međutim, meni se nogari posebno vezuju za ovaj trokraki nosač (nije jedna celina - vidi se na prvoj slici koju sam okačio).
 
Ne baš. Nogari su svaki za sebe, trokraka "zvezda" je zašrafljena za ploču, a nogari se posebnim "mehanizmom" povezuju na "zvezdu".
 
Po mom skromnom mišljenju - da. :)
 

Jel ima neko iskustva sa IKEA Trotten? Nisam u prilici da ga vidim uzivo, a preko slike/snimka mi deluje solidno. Metalni deo izgleda stabilan, a ploca nije ona kartonska. Jedino sto je debiljina samo 2cm, ne znam da li je to malo?
 
Trotten ploča je klasična iverica, deluje čvrsto, trajnost će se pokazati kakva je ali zavisi i od načina korišćenja. Donji deo ne znam kakav je kod fiksnog stola jer je kod mene model sa podešavanjem visine na kurblu. Taj metalni deo je odlično i robusno izradjen.
 
@BigBoy Sad sam ih uporedjivao i model sa podesavanjem visine je skoro duplo tezi, mada nosivost je na oba 50kg, sto je meni i vise nego dovoljno jer bi na stolu bili samo monitori.
 
Da, taj mehanizam gore dole je bas tezak i glatko se okrece. Prenosni odnos je velik pa treba dosta okretati, verujem da je to zbog tih 50kg.
 
Da ozivimo malo temu :)

Planiram da sastavim konacno veci sto koji ce odgovarati mojim potrebama.
Ploca ce biti ikea karlby od skoro 2,50m.

Da li neko ima preporuku za ram odnosno postlje stola koje ce drzati ro stabiilno?
 
Bilo koje postolje/konstrukcija koja ima presek nogu 40x40, 60x30 i slično, a poseduje poprečne vezace ce biti ok. Ne znam dal real shop radi maloprodaju, al imas kod njih odličnih konstrukcija. Ja trenutno nesto radim sa nogom Lea800 (ima dostancere 10mm) i odlicno izgleda. Slikacu sutra da vidis.
 
Nazad
Vrh Dno