Šta je novo?

Kompajler za Microsoft Access

Zoro67

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
Da li neko zna ime nekog kompajlera za Access ili neki sajt gde bih mogao da ga nadjem ?
Hvala :cigar:

Koliko ja znam, tako nešto ne postoji.
Video sam pre nekakav konvertor koji Access aplikaciju prevodu u VB kod.

A imaš i tkz. runtime paket za Access. To se pre zvalo Developer tools for Access (do verzije Office XP), a od Office 2003 je postalo deo Visual Studio.net-a, doduše se nabavlja posebno, ali traži .net framework na mašini. Time možeš da napraviš distribuciju (tj. setup paket) pa da instaliraš kod klijenata.

a klijent ce se oduseviti kad dobije cc 50mb instalacija runtime-a, za aplikaciju koja bi trebala da zauzme 200kb i radi brzo |)

Ja mislim da je najbolje da uz svaki program isporucujes i MS Office :)

Fantasticno lupate...
Zelis da ti se VBA kod kompajlira da ga ne bi mogao neko promeniti prilikom pokretanja baze podataka (ukljanja source); zelis da sprecis menjanje formova, reportsa, exportovanje istih itd.
MS Access meni Tools- DataBase Utilities - Make MDE file

Pozdrav

Pa da, covek je verovatno na to mislio... a ako nije na to, ni ja nisam cuo da postoji kompajler za Access neki poseban...

danijel00 je napisao(la):
a klijent ce se oduseviti kad dobije cc 50mb instalacija runtime-a, za aplikaciju koja bi trebala da zauzme 200kb i radi brzo |)

He..he. lepa je baza podataka od 200kB.. :d

Kolko ja znam runtime verzija accessa uopste ne postoji, vec se radi o standardnoj verziji iz koje se uklanja dizajn mod. Startuje se iz komandne linije parametrom /runtime

Poz.

off topic:
Da li neko zna neki programcic uz pomoc koga mogu da promenim imena kontrola u celom access projektu (znaci ako imam neki text box sa imenom txt1, zelim da mu promenim ime u vb kodu, qverijima, formama...automatski)

Nazad
Vrh Dno