Šta je novo?

"Komp" za matorce?

nand

Poštovan
Učlanjen(a)
30.09.2016
Poena
54
Sta uzeti: desktop, laptop, tablet, minipc, sbc, android (box)? Treba da gura browser (surf i poneki video), mail, neki film i word/pdf (i eventualno neku igricu tipa solitaire, super mario, angry birds, nista ozbiljno). Trenutno imaju neki XP na 775 C2D i 1 ili 2GB RAM ali to vec postaje nategnuto pa bih da uzmem nesto drugo ali sto povoljnije (i pozeljno kompaktnije).
Da glupi Android ima prozore i tako neki uobicajeni multitasking uzeo bih neki android box bez razmisljanja, ovako ce morati Windows, Linux ili Remix. SBC i mini PC deluju zanimljivo (jeftiniji su od laptopova i vecih tableta) a za desktop nemam pojma sta da uzmem, mozda neki integrisani sandy/ivy bridge a i to mi je i glomazno i dobrim delom nepotrebno tj. overkill.
Moze i polovna roba, naravno ocuvana, ne nesto unisteno.

Poslednja izmena:
Ako već imaš s775, nadogradi procesor ne E8500 za 10€ (ovde na forumu) i ubaci još 2 GB rama 10-15€ . Podigni Win 10 RS1 i teraj.

Šta će matorcima w 10 ?

Radi super kod mene na sličnoj mašini. Muzika, filmovi interent (KODI). Brže nego win 7. Što se para tiče, mislim da je to što sam predložio neki minimum, a da se dobro prođe.

To se iskljuci, ima cak i ona ogoljena verzija koju sam ja testirao na 512mb ram.
Ne mora cak ni to, bas matorcima koji nemaju nikakva znanja instalirao normalnu
verziju, sam se update, sam brise windows old, nema potrebe ni da znaju.

Poslednja izmena:
Kazes im "istinu", da je to Hal 9000 i da ne pokusavaju da ga iskljuce...:d
Jos pokazes Cortanu...

Poslednja izmena:
Posle RS1, ti apdejti nisu tako učestali. O&O ShutUp10 sve isključi i teraj. Ja sam veoma zadovoljan, a gledam preko njega, na Tv - u filmove i serije svakodnevno. Internet radio je posebna priča.

U ovom slučaju, ako se ide na W10, O&O ShutUp10 bi pomogao jer gasi apdejt. Kida programčić.

Ali opet bolje ići na w7, manje akanja jer je mašina za matorce. :)

Poslednja izmena:
Obavezno win10, bitno je da što više ljudi ima windows10.

Znate li vi kolika je milijarda?...jedan blize cifri.

Dark bravo za metuzalem OS. :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno