Šta je novo?

Komercijalna banka

@Sunshine4747 Može. Ima, 2% za sve valute koje nisu evro+konverzija banke po gornjem kursu. Povlačenje sa PayPal-a je moguće samo ako neko iz support-a promeni kategoriju kartice na Debit.
 
A m-banking samo za tu Visa Prepaid, jel može?
I kako sad ima 2% provizija, kad meni sad kaže drug da je tu karticu koristio pre 2 godine za kupovinu igrica i ingame itemsa i nikad ništa nije plaćao preko tih 5,10,20 dolara.
 
Obračunska valuta u odnosu na druge strane valute je EUR. Ukoliko se originalna valuta transakcije izvršena Karticom razlikuje od obračunske valute Banke (EUR), prilikom konverzije originalni iznos transakcije biće uvećan za 2%. Kurs zamene druge ino valute u valutu EUR ne definiše Banka.
Mislim da elektronski servisi ne mogu da se uspostave bez posedovanja makar osnovnog dinarskog računa od 220 dinara, ali to ćeš morati da proveriš na licu mesta.
 
Ako može mala pomoć, tek sam od skora u priči sa računima i karticama u banci...

Naime, prvi put sam iskoristio svoju Dina kreditnu za plaćanje jednog uređaja na 6 rata. Pa me sad zanima, kako i da li ide kamata na to, pošto na sajtu banke i prodavca piše "beskamatno plaćanje" odnosno ako sam razumeo, banka sa kim ima ugovor kod njega je kupac oslobođen svake kamate?

I još me zanima da li se meni te mesečne rate automatski otplaćuju preko mojih sredstava na tekućem računu ili ja moram sam da otplatim taj dug uplatama?
 
Ako pise beskamatno, onda nema vise troskova. Banka ti skida sa racuna automatski, tvoje je da imas novac na racunu da ti ne bi isla kamata na nedozvoljeni minus.
 
Ако ниси прочитао уговор који си потписао, сад је прави тренутак за то. Сигуран сам да тамо можеш да пронађеш то што те занима.
 
Pročitao sam ja to nego uvek isparanoišem da je nešto možda namerno zavučeno pa mi draže da čujem od nekog drugog. 😁

A baš nikada nisam koristio kreditnu, sad prvi put u životu, i znam praktično da je kreditna dobar sluga, zao gospodar jer te lako povuče i uvuče u kamate. Mislim,, nije neka suma u pitanju svakako, nego sam samo hteo da potvrdim da se ta kamata ne računa kada na stranici banke i poslodavca piše da je omogućeno plaćanje kreditnim karticama na 12 rata bez kamate u ovom slučaju Komercijalne banke.

I da, još jedno pitanje, kako mi se budu otplaćivale rate, da li se onda i obnavlja kreditni limit na kartici za taj iznos?
 
I logično je kako vraćaš rate tako se i vraća limit.
Obrati pažnju na prevarante iz Emmi-ja na čijem sajtu piše da su rate bez kamate za Kombank kreditne kartice a pošto ih je kupila Tehnomanija plaćanje se preusmeri ne na Komercijalnu banku već na banku koju koristi Tehnomanija(mislim Intesa) i onda ti obračunaju kamatu.Verovatno postoji još slučajeva,ja sam natrčao u Emmi-ju.
 
Pa ja sam pazario u Tehnomaniji, i tamo piše KomBank i Intesa. A i proverio sam na sajtu KomBank, na stranici gde su izlistana prodajna mesta gde je omogućeno beskamatno plaćanje je Tehnomanija prisutna.
 
Ако си прочитао уговор онда би требало да ти буде све јасно. Ја бих позвао или још боље, прошетао до банке за објашњење.
 
Pa ja sam pazario u Tehnomaniji, i tamo piše KomBank i Intesa. A i proverio sam na sajtu KomBank, na stranici gde su izlistana prodajna mesta gde je omogućeno beskamatno plaćanje je Tehnomanija prisutna.
Ovo je skoro promenjeno,apsolutno sam siguran da ranije nije bilo moguće kupovati kreditnim karticama Komercijalne banke bez kamate.
 
Ja sam imao neku Installment karticu, uzimao sam na rate bez kamate(možda ima tu karticu).
 
Ovo je skoro promenjeno,apsolutno sam siguran da ranije nije bilo moguće kupovati kreditnim karticama Komercijalne banke bez kamate.
Moze u tehnomaniji online da se kupuje na rate bez kamate kreditnim karticama Komercijalne , ja sam kupio laptop u septembru, pre oko mesec dana zimske gume.

Nema veze sto je online procesor Intesa, rate su uredno podele i nema kamate. U tehnomaniji moze na 12 rata bez problema i manji iznos.
 
Човек је питао за Дина кредитну картицу. Вероватно да са њом може куповина на рате без камате. Има и других кредитних картица које омогућавају куповину на рате, са или без камате. Тако да је врло битно шта пише у уговору са банком
 
Raspitao sam se da potvrdim i da, bez kamate je, platio sam Dina kreditnom i može bilo kojom njihovom kreditnom jer imaju poptisan ugovor o poslovanju sa Tehnomanijom stoga je placanje kreditnim karticama oslobodjeno kamata.
 
Jel vam radi ebank i mbank?
 
Vuče se ko creva, ali radi ebank.
 
maju poptisan ugovor o poslovanju sa Tehnomanijom stoga je placanje kreditnim karticama oslobodjeno kamata.
Samo da primetim, i da doprinesem diskusiji, da prodavci obično imaju višu cenu ako se plaća na rate, a nižu ako se plaća debitnom karticom? :unsure:
 
Cena je zapravo nešto veća vrlo često ako plaćaš kreditnom u prodavnici, a ako istom tom kreditnom plaćaš online onda je cena ista kao i za gotovnisko plaćanje.

Jeste jedna nebuloza, doduše ne znam da li ima nekog realnog razloga da je to tako.
Ali ona manja cena, tj. "regularna" je kod većine važeća za gotovinsko i SVE vrste online plaćanja. I toliko sam ja platio na rate, istu cenu kao sa debitnom ili kešom da sam.
 
Izvinjavam se ako je ovo već bilo u temi, ali prvi put se srećem sa ovakvom situacijom vezano za plaćanje preko paywave kartice komercijalne banke vezane za paypal nalog.
Hteo sam danas da kupim nešto, ulogovao se na paypal radi provere kompletnog iznosa i procedure genralno, jer nisam do sada plaćao ovom karticom.
Na checkout stranici nisam obavio plaćanje već sam samo izašao iz nje, bez obavljene kupovine, međutim na računu mi je stanje umanjeno za taj iznos i piše - Rezervacija za nalog uplata po računu.
Da li je ovo paypal unapred rezervisao sredstva, iako nije obavljena kupovina i kako da se ova rezervacija otkaže, a stanje vrati na normalu ?
Mislim da je nešto slično pisalo i kad je paypal rezervisao 1$ za verifikacij naloga, ali nisam siguran.
Da li treba u banci nešto da urgiram da se ova rezervacija otkaže, jer kupovina definitivno nije obavljena.
 
@Universe Preneću konstataciju člana sa drugog potforuma da je opšta praksa da korisnik sam inicira otkaz rezervacije od strane banke. Pošto je vikend, savetujem te da u ebankingu (gornji desni ugao klikom na pismo, odeljak platne kartice) napišeš poruku sa nazivom trgovca, opisom, vremenom i iznosom nerealizovane transakcije koju bi trebalo da storniraju. Od ponedeljka je Call centar dostupan, mada se dugo čeka, a Komecentar zovi najbolje sa fiksnog.
 
Jel u TC Ušće nema više bankomat?
 
Na mapama sajtova ni Kombanka, niti NLB imaju bankomate u Ušću. 😳
 
Znam da je ranije bio, danas sam pretražio na sve strane i ne nađoh ga. Ni dole kod Idea-e ni onde u prizemlju…
 
Koristi li neko novu funkciju za KOmBANK BIZ za uvoz naloga elektronskim putem?
Meni ne funkcioniše, izbacuje da je pogrešan txt fajl.
Poslao sam upit na njihov mail sa primerom txt fajla,
međutim nisu to ni pogledali, Jovan Inđić je odgovorio da ispratimo uputstvo sa linka https://www.halcom.rs/rs/podrska/?action=showEntry&data=495 .
Uputstvo naravno već ispraćeno i ne radi.
Program koji pravi fajl je biznisoft, fajl pregledan, izgleda isto kao po tom uputstvu da je napravljen.

Nekom od vas uspeo uvoz naloga?
 
Nazad
Vrh Dno