Šta je novo?

Komercijalna banka

Nije stigao ni meni, ali kad se pogledaju poslednje transakcije, vide se tih 500 din.
Kad se odabere ta kartica i potrošnja po njoj, vidi se isto.

Poslednja izmena:
Sad gledam stigao izvod za mastercard odlozeno placanje u okviru aktiv seta i nigde nema stavke naplate...samo moje transakcije ..
Kupovao gorivo u Bosni i transakcija od 36.04 maraka je konvertovana u 18.41 evro.. i da je pokrijem krajem meseca kad dodje na naplatu...bas sam tog dana proveravao kurs na sajtu mastercard u cent se podudara.

mBank Komercijalne banke

Nije mi račun zadužen, a i prethodnih meseci samo sam je jednom koristio, da probam. Za sad nije ...

f2146c7590fcfa269a36ddf058fee1fd.jpg

Poslednja izmena:
Nisam bio ni video da su mi naplatli i u Martu 500 din.
Jedine dve transakcije na toj besmislenoj kartici su 2x500din koje su mi skinuli. Dobro se sećam da su mi pričali da je besplatna. Toliko o tome.

Untitled-1.jpg

Ja nikad nisam dobio ovakav izvod, meni su izvodi banke, drugačiji

Desp ti imas mastercard standard debitnu ili odlozeno...

http://www.kombank.com/aktiv-set

Kreditne i kartice sa odloženim plaćanjem
Visa Revolving kreditna kartica ili MasterCard Installment kreditna kartica ili MasterCard Standard kartica sa odloženim plaćanjem – jedna od navedenih kartica može biti u okviru ovog tekućeg računa, bez naknade za godišnju članarinu.

To je "izvod platne kartice". Odabereš karticu i pokaže ti mesečne izvode.
Evo i iz telefona...

Screenshot_2017-07-04-00-27-21-542_hr.asseco.android.jimba.KomBank.png Screenshot_2017-07-04-00-27-56-645_hr.asseco.android.jimba.KomBank.png

A ovako piše u tarifniku, na dnu:
Za kartice namenjene fizičkim licima izdate po osnovu položenog depozita, korisnik ne plaća naknadu po osnovu članarine;
Članarina za osnovne MasterCard Installment, Visa Revolving Classic, MasterCard Standard, DinaCard Co-branding DIS
Komercijalna banka i Visa Gold kartice se ne naplaćuje ukoliko su iste priključene odgovarajućem Setu računa (navedeno se ne odnosi na
dodatne kartice kod kojih se u slučaju da je osnovna kartica priključena odgovarajućem Setu računa, članarina naplaćuje u skladu sa
Tarifom naknada).

@satell
imam onu na odloženo što je reklamiraju kao besplatnu...

Sad sam pogledao ugovor, pod stavkom kreditna kartica pise neaktivno, pretpostavljam da su mi genijalci isti dan kreirali zahtev za Aktiv set i za MC, tj. da nisu MC pripojili paketu. Sutra nosim karticu i gasim je ako ovo ne rese, pre toga cu da dignem galamu, i niposto necu dozvoliti da mi naplate i 500 dinara u julu. Dosta je 500 dinara za skolarinu, nikad vise ne uzimam ono sto mi ne treba.

Evo ubacio sam gore link ka tekućem i tekst...

Sve ide u pravcu da je oni nisu povezali sa aktiv setom ili imas i neku kreditnu karticu pa ti je ova naplacena.

Poslao sam im pitanje preko mbank-a da mi objasne o čemu se radi.
@Jeriho
Da nisi pomenuo, ne bih uopšte ni video; obično ne gledam te izvode. Ja sam pre par dana predao zahtev za gašenje te kartice, jer mi ničemu ne služi.
A tih 1000 din ću principijelno zahtevati da mi vrate. Mada nije neki problem i ako neće, promeniću banku i to je to... Uglavnom, to ću sutra da rešim.

Nisu oni to vama lepo povezali za račun, tj set

mBank Komercijalne banke

Sve zavrseno [emoji3] Odoh [emoji481]

Poslednja izmena:
Sve ide u pravcu da je oni nisu povezali sa aktiv setom ili imas i neku kreditnu karticu pa ti je ova naplacena.

Nemam drugu kreditnu, niti mi je ova realno bila potrebna, ali navalila salterusa "sto da ne uzmete kad je besplatno", pa popustih.

Poslao sam im pitanje preko mbank-a da mi objasne o čemu se radi.
@Jeriho
Da nisi pomenuo, ne bih uopšte ni video; obično ne gledam te izvode. Ja sam pre par dana predao zahtev za gašenje te kartice, jer mi ničemu ne služi.
A tih 1000 din ću principijelno zahtevati da mi vrate. Mada nije neki problem i ako neće, promeniću banku i to je to... Uglavnom, to ću sutra da rešim.

Pa ko zna kad bih i ja primetio, nego mi stigao izvod na mail, to mi inace dosad nije stizalo. Ja cu je ugasiti samo ako ne mogu da mi je odmah i retroaktivno vezu za Aktiv set, iako mi ne treba, ali kad se vec iscimavam oko toga, da ne bude uzaludan trud. Ne treba im ni 500 dinara oprastati.

Naravno, budi uporan. Neka greška je u pitanju. Imam već nekih 6 meseci mastercard standard karticu, ništa nije naplaćeno.

Cccc, vi ne proveravate izvode kartica? Meni su u Intesi umalo naplatili 5K vise jednom, a mozda ce probati 20K ovog meseca, zbog istog bug-a u sustemu :)
Ja ne samo da proveravam da li su tacne transakcije, nego i sume sabiram.

Mnogo lakse sa Piraeus karticom doduse, imam i SMS i e-mail za svoju i dodatne kartice, pa se po mailovima samo proveri da se slazu placanje, prethodni saldo i novi saldo.

Kod RFB se onlajn u tekucem mesecu pregledno vidi stari saldo, transakcija, novi saldo.

Intezu slabo koristim pa ne znam kakav im je prikaz, a kod TB ne postoji nego mora peske.

Poslednja izmena:
TO kod RFa je za svaku pohvalu. I kod Intese je do pre zadnje izmene sistem bilo tako (kako i treba!!!!) a sada bilde u koloni Saldo prikazuju tu transakciju! Sreca Intesin MC koristim samo za velike stvari pa je lako u glavi ispratiti <20 transakcija godisnje.

Bio sam do banke, sumnja je potvrdjena - nije bila povezana Master sa setom, izvinili su se i ispravili, a posto je bila bas velika guzva u banci, nisam hteo da isterujem do kraja da mi vrate mojih 500 dinara.
Nazalost, nekoliko problema samo u 1 mesecu - sa karticama (ova greska sa Master o mom trosku + izgubljen zahtev za O&O) i problemi sa OTP autorizacijom su pokazali da je banka prilicno degradirala u poslednje vreme.

Непотребне компликације због неспособности радника.Сад је јасно зашто су престали да издају бесплатну дебитну Мастеркард.Значи или сет или плати картицу на одложено или опет плати једну&једину(која испаде најјефтинија за домаћа плаћања ал се не може повезати с девизним-треба питати)

Samo dinarska je O&O, ne mogu se na nju prebaciti devize.

Биће онда добра за домаћа плаћања кад ми ова истекне,2020:),ако тада буде постојала.Ко зна шта ће до тада бити.

Bio sam do banke, sumnja je potvrdjena - nije bila povezana Master sa setom, izvinili su se i ispravili, a posto je bila bas velika guzva u banci, nisam hteo da isterujem do kraja da mi vrate mojih 500 dinara.
Nazalost, nekoliko problema samo u 1 mesecu - sa karticama (ova greska sa Master o mom trosku + izgubljen zahtev za O&O) i problemi sa OTP autorizacijom su pokazali da je banka prilicno degradirala u poslednje vreme.

Znao sam...

Koji je trenutni Set kurs?

Nazad
Vrh Dno