Šta je novo?

Komercijalna banka

Od kada naplacuju devizni u RF???? Nema toga u tarifniku.

Ima u Tarfniku kao Paket "nesto" (ne Paket tekuci)

I gore na samom sajtu pod devizni racuni jasno stoji da devizni racun moze da se ima samo kroz Paket i da je cena takvog paketa 600rsd mesecno.

Jesu dobri ali sure.

Ja cu ipak najverovatnije zadrzati Komercijalnu za zarade i sl. Samo se nadam ću uspeti da dođem do te master kartice :)
Otvorio sam i drugi devizni račun, čisto da imam jedan sa strane za koji neće biti povrzana nijedna kartica. Kao recimo štedni kod TB.
Ako još neko bude radio isto, da pripazi da za taj drugi (koji nije povezan sa karticama) ne važi onaj dobar kurs, već drugi, znatno lošiji. Taj drugi racun ne može da bude u paket računu, pa valjda zato i lošiji kurs. Trebalo bi da može da se prebacuje novac sa jednog na drugi preko mbank.

Poslednja izmena:
Видјећемо коју ће добити Десп:) па ћемо знати.:)

:) Ako mi opet daju onu istu na odloženo, što sam im vratio, mislim da ću da pogubim živce :)

Bojim se da hoces [emoji3]

Ne postoji nacin da dobijes karticu ukoliko su je zaista ukinuli. Meni je sluzbenica prosle godine bukvalno poslednji dan isforsirala od ostalih sluzbi zahtev za internet karticu, jer je ne bih mogao dobiti posle toga.

Mozda su je vratili. Jer pre 3 meseca sam ja bio. I dobio stvarno cudan odgovor. Ne izdaju je vise. A ne zna se razlog. Kao i za internet karticu ...

To je ova

1bbd008dc38ef6fc5819b373c1e3ab4a.jpg

Ima u Tarfniku kao Paket "nesto" (ne Paket tekuci)
I gore na samom sajtu pod devizni racuni jasno stoji da devizni racun moze da se ima samo kroz Paket i da je cena takvog paketa 600rsd mesecno.
Jesu dobri ali sure.
Ne pise da ne moze otvaranje samo tako, ali ne pise nista sem otvaranje kroz Paket tekuci racun stvarno. Samo sto... sta mi koji nismo kroz Paket tekuci otvorili, i sta je Paket tekuci racun inace?:)

Ovo je nacin da uvedu maltene negativnu kamatnu stopu na devizni :D

Moglo je da se otvori devizni samostalno do pre nekog datuma (ima na sajtu), sada vise no no. Samo preko Paketa proizvoda:
https://raiffeisenbank.rs/stanovnistvo/racuni/devizni-racuni/paket-proizvoda.1694.html#tab1
Da, kada se ide na Devizni Racuni (kod mene je to na dnu strane, gde su izlistani svi proizvodi), jedini izbor je Paket proizvoda sada.

Ccc. Ne znam da li su izgubili kompas, ili su hteli da nateraju ljude da ne koriste devizni racun (jer su uglavnom podizali/uplacivali?) ili pokusavaju da naplate sada bankomate ;)

Hej, ovo je tema za KB, RF clients go back to Russia!

To je Sberbank, RF je austrijska :)
Nije RF dovoljno zanimljiva za svoju temu kao KB i TB.

Ja cu ipak najverovatnije zadrzati Komercijalnu za zarade i sl. Samo se nadam ću uspeti da dođem do te master kartice :)
Otvorio sam i drugi devizni račun, čisto da imam jedan sa strane za koji neće biti povrzana nijedna kartica. Kao recimo štedni kod TB.
Ako još neko bude radio isto, da pripazi da za taj drugi (koji nije povezan sa karticama) ne važi onaj dobar kurs, već drugi, znatno lošiji. Taj drugi racun ne može da bude u paket računu, pa valjda zato i lošiji kurs. Trebalo bi da može da se prebacuje novac sa jednog na drugi preko mbank.

Odlična ideja za drugi devizni, samo javi ako prebacuješ novac izmedju, da li je sve ok... Morao bih i ja da ovo uradim.

Da li onda možeš da prebacis sa dinarskog na prvi devizni po povoljnom kursu, pa sa prvog deviznog na drugi ? :D

Ако би се могло пребацивати с девизног(сет) на девизни обични ,онда виши курс не би имао смисла.Можда може да се пребацује у другом смјеру,обични девизни(да га тако назовем)=>девизни(сет):)што опет нема смисла за нас кориснике већ за банку.Кад неко провјери нек јави.

Pa valjda je samo kurs za devizni, ili je i devizni set :D

Može prebacivanje. Sada sam probao; prebacio sam sa deviznog koji je u paketu na devizni koji nije. Nema provizije.
Bitno je dakle kupiti eure na račun koji je u paketu, zbog boljeg kursa.
Samo mi nisu jasni što uvek treba da prođe tipa 5-6 minuta kod internog prebacivanja ili kupoprodaje deviza.
Btw, u UniCredit imaju zaista odličnu kreditnu karticu; ako sam dobro razumeo, za podelu transakcije na 12 rata, samo 1000din se plaća provizija i nema nikakve kamate u tom slučaju. Poređenja radi, sa MC Installment Komercijane npr. na iznos 100.000din, kamata je 9.900din za 12 meseci.

Poslednja izmena:
Može prebacivanje. Sada sam probao; prebacio sam sa deviznog koji je u paketu na devizni koji nije. Nema provizije.
Bitno je dakle kupiti eure na račun koji je u paketu, zbog boljeg kursa.
Samo mi nisu jasni što uvek treba da prođe tipa 5-6 minuta kod internog prebacivanja ili kupoprodaje deviza.

E super...

For real?

Btw, u UniCredit imaju zaista odličnu kreditnu karticu; ako sam dobro razumeo, za podelu transakcije na 12 rata, samo 1000din se plaća provizija i nema nikakve kamate u tom slučaju.
Tako sam i ja razumeo, bas sam pogledao tarifnik da vidim nema li drugih trikova, ali to je to.. za velike iznose stvarno cudno dobro.

Bitno je dakle kupiti eure na račun koji je u paketu, zbog boljeg kursa
Да,да,у томе је поента.Одлично,још једна позитивна ствар.

Da li je onaj start paket ok za nekoga od 18 god? Trazio je preporuku, meni deluje skroz ok. Koliko sam shvatio dobijaju se 2 kartice, a za jednu moze i devizni da se veze? Poenta je da ima klasican dinarski racun sa karticom, kao buduci student i da ima jednu karticu povezanu sa deviznim zbog narucivanja iz Kine, paypal, steam i sl.
Da li bi pokrio sve zahteve sa tim paketom? Cak je sve besplatno...
Ili ipak da ide i na intesinu visu elektron zbog deviznog?
Nisam nikad koristio kombank pa ne znam kako to sve funkcionise u praksi.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Sasvim OK paket. Treba mu samo One&only kartica preko toga za online kupovinu, kosta 500 dinara i traje 3 godine.

Pa koliko sam video, ona i jos jedna se dobija uz taj paket...

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Јесте,добија се и она.Пакет је супер,само године фале.Само што је динарска за нет.

Poslednja izmena:
E da, dobija se i ona besplatno u tom paketu za omladince, prokleta diskriminacija! :D

Vrh Dno