Šta je novo?

Komercijalna banka

mc standard (odlozna na 30 dana, bez rata) je free uz aktive set, barem meni :)

Moguce, na sajtu ne stoji da jeste free uz Setove, pa nisam smeo da tvrdim :)

Cool. Na ovom drugom linku ne pise, a za MC Debit stoji.
Iz tarifnika btw: "Za kartice namenjene fizičkim licima izdate po osnovu položenog depozita, korisnik ne plaća naknadu po osnovu članarine. Visa Revolving, MasterCard Standard, DinaCard Cobranding DIS Komercijalna banka i Članarina za osnovne MasterCard Installment, Visa Gold kartice se ne naplaćuje ukoliko su iste priključene odgovarajućem Setu računa (navedeno se ne odnosi na dodatne kartice kod kojih se u slučaju da je osnovna kartica priključena odgovarajućem Setu Tarifom na ** knada).".

To je to - dobija se uz Aktiv set.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako se na šalteru kaže MC "standard" oni će uglavnom pomisliti na tu sa odloženim plaćanjem. Mora im se naglasiti da se želi debitna. Inače, obe su besplatne uz Aktiv račun. Pretpostavljam da ako neko već ima npr. Installment, da se onda plaća ta kartica za odloženo, jer se praktično vodi kao kreditna. Sećam se da sam je gasio pre nego sam uzeo Installment.

Poslednja izmena:
Nemas MC klasicnu debitnu u Komercijalnoj, bar je nije bilo, nisam gledao skorije da li ima.

MC standard je debitna i ako ima odlozeno placanje na 30 dana i mesecni limit.

Pogledaj post na kome sam linkovao, ima 3 MC: debitna (MC Standard debit), kreditna (MC Standard) i revolving (Installment).

@shexpir Tako su i meni prvo rekli na šalteru kada sam tražio MC debitnu. Tako i zbune ljude. Naravno da postoji, uzeo sam je prošle ili pretprošle godine. Ona visa koju daju uz tekući račun ne prolazi svuda u inostranstvu.
A tu "debitnu" sa odloženim plaćanjem u kreditnom birou vode kao kreditnu, što praktično i jeste pošto postoji limit koji nema veze sa stanjem na tekućem računu.

Poslednja izmena:
Pogledaj post na kome sam linkovao, ima 3 MC: debitna (MC Standard debit), kreditna (MC Standard) i revolving (Installment).

Redizajnirali su sajt pa su uneli zabunu: postoje dve debitne MC Standard Debit i MC Gold i jedna kreditna MC Installmet

MC Standard Debit i MC Installmet mogu da se prikljuce Aktiv setu gde je besplatno izdavanje i ne placa se clanarina. Moze da se prikljuci jedana od ove dve besplatno.

MC Standard je debitna kartica samo su uneli pometnju oko ovog odlozenog placanja od 30 dana i ima limit u visini jedne mesecne plate.

Odlozeno placanje je na POS terminalima i na internetu i moze da se veze za devizni racun i naplata stize 30 dana od transakcije kada je napravljena.

Na bankomatu je klasicna debitna kartica gde se novac skida sa racuna odmah.

Zanimljivost koja mi se desila kada sam kupovao zelenu kartu za auto u agenciji za registraciju vozila i platio MC Standard karticom na POS terminalu da mi je novac skinut odmah.

Pisao sam banci i u odgovuru su mi rekli da sam platio na POS terminalu koji je registrovan u finasijskoj instituciji i takve transakcije nemaju odlozeno placanje od 30 dana

MC Gold je premijum kartica i oko nje ne znam vise detalja osim da se izdaje uz Premijum set i verovatno za neki veci depozit.

Ta prava debitna kartica (bez odloženog plaćanja i limita) ne mora da bude gold. Postoji i "obična" i besplatna je uz set račun.

@shexpir Tako su i meni prvo rekli na šalteru kada sam tražio MC debitnu. Tako i zbune ljude. Naravno da postoji, uzeo sam je prošle ili pretprošle godine. Ona visa koju daju uz tekući račun ne prolazi svuda u inostranstvu.
A tu "debitnu" sa odloženim plaćanjem u kreditnom birou vode kao kreditnu, što praktično i jeste pošto postoji limit koji nema veze sa stanjem na tekućem računu.

Mislim da je u 2018 nisi podigao jer mislim da takva kartica ne postoji vise. Ja sam krajem 2017. trazio debitnu MC i tada su mi rekli da ima samo ova MC standard sa odlozenim placanjem. Sada gledam u tarifniku banke i vidim da ima i ova kartica o kojoj vi pricate ali mislim da je sada ne izdaju.

Bas cu da se raspitam kod ovog jednog lika u banci sto zna sve oko kartica, znam kad sam podnosio zahtev za Komepey karticu i isao da je aktiviram da su me sa saltera poslali kod njega jer je samo on to znao da odradi.

Uzeo sam u Julu 2017. I tada su pričali da ne postoji. Prosto ne zanju šta imaju u ponudi.

Aman, ima link ka toj MC Standard Debitnoj :)

Meni su utrapili mastercard standard uz aktiv set pod pricom sve besplatno, na kraju pogledam naplacena clanarina od 500 dinara.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni su utrapili mastercard standard uz aktiv set pod pricom sve besplatno, na kraju pogledam naplacena clanarina od 500 dinara.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Reklamiraj, znam kada sam je podizao sam salterskom radniku nagasio da mi je prikljuci uz aktiv da ne bi placao clanarinu, gde se on kiselo nasmejao i rekao: ,,Upravo to radim''.

Kada su ti je izdavali trebalo je u sistemu samo da kliknu nekoliko puta a oni to nisu odradili.

+1. A moguce i da je prikljucena a da sistem baguje. Meni je za Visa Platinum dodatnu vec 4x naplacivana clanarina (4x1000 godisnje), i svaki put sam reklamirao, i evo najzad zadnjih 6 meseci sredjeno ;)

https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/mastercard-standard-gold
Gle stvarno i pise "odlozeno na 30 dana" :D
Kao i za non-debit:
https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/odlozeno-placanje/mastercard

Koja je fora sa ovom prvom, rezervise se sa racuna ali se ne knjiz 30 dana, WTF?

Piše; zeznuli su i pomešali strane (tekstove)...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sada sam citao detaljnije oko MasterCard Debit Standard.

Za izdavanje MasterCard Debit Standard Contactless kartice neophodno je otvaranje tekućeg Kombank Klasik seta i podnošenje posebnog Zahteva.

Po ovome ispada da ovu karticu izdaju samo korisnicima Klasik seta tj. samo penzionerima.

U tarifniku koji stupa na snagu 17.03.2019 pise da je izdavanje besplatno i da je clanarina bez naknade za klijente banke.

https://www.kombank.com/pdf/Tarifa ... banke sa platnim karticama od 17.03.2019.pdf

Meni Visa Pre paid istice za par meseci i ako je ovo tacno onda cu da uzmem ovu karticu.

Besplatna je potpuno, nema clanarinu a moze da se veze za devizni racun i onda nema razlika na kursu koje uzimaju na Visa Pre Paid.

Mada ne verujem da ce da je daju potpuno besplatno bez clanarine nama u Aktiv setu koji vec imamo Mastercard Standard na odlozeno ili ove kreditne.

Poslednja izmena:
Такође

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

@ ozzy83
Isti slucaj, telenor, ocigledno problem imaju.

+1. A moguce i da je prikljucena a da sistem baguje. Meni je za Visa Platinum dodatnu vec 4x naplacivana clanarina (4x1000 godisnje), i svaki put sam reklamirao, i evo najzad zadnjih 6 meseci sredjeno ;)

https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/mastercard-standard-gold
Gle stvarno i pise "odlozeno na 30 dana" :D
Kao i za non-debit:
https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/odlozeno-placanje/mastercard

Koja je fora sa ovom prvom, rezervise se sa racuna ali se ne knjiz 30 dana, WTF?

Da dve kartice,drugar ima tu prvu debitnu.
Sto se tice mc standard na 30 dana:
Ne rezervise se, trosis koliko hoces do limita i onda skida sa dinarskog racuna sledeci mesec... ako nemas dovoljno na dinarskom ides u nedozvoljen(ili dozvoljen ako imas) minus.

^Moze da se veze iz devizni racun pa skida sa njega nakon 30 dana ali limit samo jedan (i za dinarski i za devizni).

Da može i to, bira se prilikom vađenja. Ja sam odabrao varijantu samo sa dinarskog da mi skida, lakše mi :D

Da dve kartice,drugar ima tu prvu debitnu.
Sto se tice mc standard na 30 dana:
Ne rezervise se, trosis koliko hoces do limita i onda skida sa dinarskog racuna sledeci mesec... ako nemas dovoljno na dinarskom ides u nedozvoljen(ili dozvoljen ako imas) minus.
Nisi shvatio za sta pitam izgleda, i za DEBITNU stoji "Odlozeno na 30 dana", a kako bi se sa debitne odlozeno placalo?:)

Ne znam. Konfuzan im je sajt. Debitna nema 30 dana funkciju :)

Posle reaktivacije mbank aplikacije ne mogu da nađem verifikaciju putem otiska prsta, jel zna neko gde se uključuje ta opcija?

Vrh Dno