Šta je novo?

Koliko vredi?

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Ploca: Asus CUC2 (Intel820)
Procesor: Pentium III 667mhz
Memorija: 512DDRAM
Grafika: GeForce 4mx 460
Monitor: Hansol 17"
Hard: 40GB
I ostalo klasika: mis, tastatura...itd

Pitam jer moja devojka zeli da kupi taj polovan kompjuter pa me interesuje cena...
pozzz

Ja nebih dao više od 170€. Mada neznam u kakvom je stanju monitor i ostale komponente. Tako da sam proceni.

Primer

Ja sam za ASUS TUSL2-C (i815)+Copermine 866+2x256mb sdram pc133 dobio 65€.

Jedva 😀

Samo jedna ispravka
Ploca je Asus TUSL2-C znaci ista kao ta tvoja...

Ništa to ne menja. 🙂

Alex - neko je lepo uzeo 30 eur na tih tvojih 65 😉....

Ploca: Asus TUSL2-C (Intel815) - 20€
Procesor: Pentium III 667mhz - 10€
Memorija: 512SDRAM - 45-50€
Grafika: GeForce 4mx 460 - 10-15€
Monitor: Hansol 17" - 40€
Hard: 40GB - 20€
I ostalo klasika: mis, tastatura...itd ~10€

tako da tih 170€ dodje neka realna cena...

milanbb je napisao(la):
Memorija: 512SDRAM - 45-50€

NCP 256MB SDRAM u Imtelu kosta 26e i ima Life Time garanciju.

Ako je dvostrani 256MB SDRAM manje gustine koji radi na Intel BX i starijim plocama onda i moze da vredi 20e, ako nije onda je 15e plafon jer ovaj SDRAM iz Imtela radi na VIA 694, KT133, KT133a, I815 plocama.

Taj iz imtela ne radi na BX plocama 100%... bio, probao 🙁 jedini razlog zasto 256-ce vrede toliko je sto ih nema.

Poslednja izmena:
milanbb je napisao(la):
Taj iz imtela ne radi na BX plocama 100%... bio, probao 🙁 jedini razlog zasto 256-ce vrede toliko je sto ih nema.

Nisam ni rekao da taj radi na BX plocama, vec da radi na svim novijim plocama od BX_a. Ali probao sam tri cetriri komada na KT133a plocama i sve su isle na 150MHz.

Sve u svemu poenta je da SDRAm je uzasno precenjen i da masa ljudi prodaje po 25e iako nisu dvostrane male gustine. Ok je 20e za ove sto rade na BX i starijim ali ne za svaki SDRAM.

alex303 je napisao(la):
Ja nebih dao više od 170€. Mada neznam u kakvom je stanju monitor i ostale komponente. Tako da sam proceni.

Primer

Ja sam za ASUS TUSL2-C (i815)+Copermine 866+2x256mb sdram pc133 dobio 65€.

Jedva 😀

To je sasvim realna cena koju si dobio, to i nevredi vise od toga - aj sad mozda je moglo 5e vise ali to je to.

@risa:
Danas ljudi prodaju stare kompove po nenormalno velikim cenama za 1 ili 2 evra manje nego koliko mgu da se kupe nove i sigurno bolje komponente. Tako da ako nisi u zurbi polako pretrazuj bench za nekom normalnom ponudom. Evo moj drugar trazi nesto slicno i nemozes da verujes za koje pare ljudi hoce da mu uvale starudiju - prosto da places od smeha i da te zabole osi od udaranja.
A ako nemas bas vremena i hitno ti je kupi ti lepo novo nesto najjeftinije i radice ti posao a platices top 10e skuplje. 😉

Poslednja izmena:
risa je napisao(la):
Ploca: Asus CUC2 (Intel820)
Procesor: Pentium III 667mhz
Memorija: 512DDRAM
Grafika: GeForce 4mx 460
Monitor: Hansol 17"
Hard: 40GB
I ostalo klasika: mis, tastatura...itd

Pitam jer moja devojka zeli da kupi taj polovan kompjuter pa me interesuje cena...
pozzz

170 je OK cena.

Misko78 je napisao(la):
Sve u svemu poenta je da SDRAm je uzasno precenjen i da masa ljudi prodaje po 25e iako nisu dvostrane male gustine.

U ovom delu se slazemo...

Ok je 20e za ove sto rade na BX i starijim ali ne za svaki SDRAM.

Ovde bih dodao jos tih 2-5 eur za neki dobar double side SDRAM 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno