Šta je novo?

koliko para za sajt?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja cenim nekih 200-300 oraja, zavisi gde zivis i koliko mrzis poslodavca :)

Naravno, od 200 do 300 oraja. Ali bitno je koliko ti vremena potrošiš da bi uradio takav sajt. Majstor koji ti popravi TV za 30 min ti uzme za ruke 1000 dindži, a ti ćeš to raditi koliko sati? A koliko ti uzme majstor za belu tehniku :cigar:
Saberi ti koliko vremena potrošiš na sve to. Fizikalac na građevini ti uzme 1000 dindži i šta, ti treba da radiš za istu kintu kao i taj što nema ni osnovnu školu?
pOz

Još samo da dodam, nije bitno koliko ta prezentacija sadrži stranica. Da li je to 2, 20 ili 200 stranica. Bitno je da je to kvalitetno odrađeno, a naplaćuješ po onome koliko ti vremena oduzima. Ti ćeš jednu PHP stranicu raditi par dana, dok običan HTML ćeš uraditi u FrontPage-u za 3 sata. I šta sad, 4 PHP stranice koji si radio 2 nedelje treba da naplatiš manje od 100 "običnih" HTML stranica koje si, nešto sam, a nešto pomoću skripte odradio za 5 dana?
pOz

Ne bih nikoga da uvredim, ali je tuzno sto danas svako daje sebi za pravo da radi site-ove i to jos da naplati. Da bi uradio nesto kako valja, moras da angazujes dizajnera, ako to vec sam nisi......inace takav sajt od 200-300€ je obicno neko :wc:, iskoristi se neki applet, uglavi neki baner u flashu, dodaju frejmovi i to je kao sajt, a on ruzan ......... jeza. Zato, pre nego sto prihvatite da radite tako nesto, dobro razmislite da li imate potencijala da napravite nesto lepo ;), a uz to da bude i funkcionalno.

@veske:

sa (tvog) sajta citiram (http://users.cjb.net/vsi/o nama.htm) :

"VSI-international je kompanija ciji su osnivaci Stefan i Ilija Veselinovic.Ja,Stefan Veselinovic sam sa svojim mentorom ing. Ilijom Veselinovicem osvajao razna medjunarodna i drzavna takmicenja iz oblasti informatike,elektronike,i ostalih oblasti iz tehnike.Takodje sam novinar u casopisu koji se bavi mobilnim komunikacijama GSM INFO,a tu opisujem software za Palm OS,Pocket PC PDA uredjaje,Symbian telefone i Java igre.Raspolozeni smo za sve vidove saradnje i stipendija(donacija) koje bi nam bile od velike pomoci.Izra|ujemo sve vrste prezentaciaj,resavanje problema sa racunarima(hardware i software).

Srdacno osnivaci"

nepismeno do bola

@veske:

Idi dete s milim Bogom. Ne pamtim kada sam se poslednji put ovako smejao!
:D :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Evo sada sam posjetio http://www.vsi.cjb.net/ i jos sam pod utiskom da je ovo neka zesca zezancija... Samo ne znam ko je Veske, onaj lijevo ili je to klinja :)

poz. :wave:

P.S. prezentacija izgleda kao da je iz '96-te, i to najkasnije :guitar:

Poslednja izmena:
Cenim svaki rad i znanje [ma koliko mizarno bilo] i ne bih nikoga da vredjam ali...

PHP MySQL

Meni trebaju ljudi koji rade sajtove (php i my sql), ako ima neko zainteresovan neka mi posalje svoje reference na pm, detaljnije informacije pm...

Ajde sta ste napali covjeka. Od necega mora da se pocne!

poz. :wave:

P.S. prezentacija izgleda kao da je iz '96-te, i to najkasnije :guitar:[/QUOTE]

Vidim da su se svi dali na ocenjivanje...pa...

Kao prvo, izgled internet stranice je pitanje ukusa, ne lože se svi na super, mega ,giga, džirlo prezentacije, po meni...bitno je da je stranica funkcionalna. Pogledaj google dokle je dogurao sa jednim jpg-om.

Kao drugo, većina nas smrtnika još uvek koristi modeme sa katastrofalnim bandwidthom, a kad vidim index urađen u flashu...i "Molim sačekajte" ...ježim se.

Kao treće, nema treće :) Samo sam hteo da kažem da ocenjivati stil i vizuelnu formu i identitet webb stranice je isto kao ocenjivati isto to na bilo kojem proizvodu, ima ljudi kojima je ford taunus lepšti od toYote korole.

Kao treće, Krgure internet stranice se prvenstveno čitaju...

Apsolutno tacno.:)Aj da vidim njihove radove,za mojih 14 god.ja sam barem nesto uradio, a kako vidim onaj lik sto je kenj*o, nema pametnija posla nego kritikuje nekog ko ne uradi nesto bas OK,a on je kao veliki dizajner(PA ako je tako sta radi na forumu leba mu:)))).P.S.neko od njih je u nekom sledecem postu provaliko toliku glupost vezanu za elektroniku,da sam pao na dupe,ee da i to po njemu nije strasno.Ma jednom recju .....

znas kako, nisam u zivotu napravio ni jedan sajt koji ce biti negde javno dostupan ali ovakav kao tvoj.....pa sat vremena je puno.
shvatam ja da ti imas 14 godina i tako to ali:
1.tvoj rad je objektivno daaaaaleko od dobrog, ali posto si na pocetku pravices i dobre sajtove nekad ako se potrudis
2.to sto znas da nesto radis sa dreamveawerom ili wordom te ne cini web dizajnerom. ali ne brini, nisi ti jedini koji to ne shvata
3.ako ne verujes nikom ovde na forumu evo predlog: razgledaj malo druge sajtove.
4.ako ne mozes da izdrzis da te kritikuju nemoj onda da izleces u javnost sa onakvim izjavama - niko te nije terao da nam kazes za svoj sajt, tako da sad izdrzi malo kritike i pokusaj da se popravis....ako je to moguce

a za pocetak vidi svoj sajt pa ispravi
1.pravopis i gramatiku - npr. nema ščćžđ
2.nadjoh i
Multi funkcijonalni
a ima toga jos 100%
3.zatim vidi ovo - sa tvog sajta
Kod:
[b]<title>Untitled Document</title>[/B]
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; [B]charset=iso-8859-1[/B]">
4.onu slicicu na prvoj strani bi mogao malo da doteras(a mozda i ostale)
kao i linkove - ne rade bas svi sa svih strana a i slike se bas ne pojavljuju a i formatiranje teksta ti nije jaca strana

eto to je bila kritika vezana za sajt pa sad razmisli sta ces i kako za dalje
elektroniku ne kritikujem ;)

Poslednja izmena:
OK,jesi to mislo na stari ili na novi pogledaj ga na www.vsi.cjb.net nije gotov do kraja(treba se smanje rezolucije),a neradim samo u DW,vec radim grubi deo u njemu a ostatak u HTML kodu.A te stvari tipa UNTILED DOSUMENT su banalnosti,to zaboravim,ali sredicu i to.Frka je to sto ovaj hosting ne podrzava ftp vec mora sve jedno po jedno.A pravopis ko ga je*e.pozdrav
a elektroniku mi nediraj

mislio sam na sajt koji je trenutno na www.vsi.cjb.net
a ipak ispravi i pravopisne i gramaticke greske - buduce musterije i to gledaju

kako mislis ne pojavljuju slike(to je anm.gif,ali nije problem uradicu ga u FLASH-u),a za musterije znam da gledaju,ali sta da se radi.Neka mi oni daju text ja cu ga isto tako prekucam i odradicu sajt do 6-7 strana sa sve slikama za 2000-2500 hiljade dinara,a ako hoce anim.gif. ili flash moraju jos da doplate.Pa ako ima neko neki job na PM

mislim ovako: kad kliknem na npr. o nama
ucita stranu ali slike nema

znam u kodu sam slucajno stavio "/" popravio sam to u verziji na hardu,jos samo da je upload-ujem.Hvala ti puno sto si mi ukazao na tzv.bug-ove

Pozdrav

@veske: vidi se da si ambiciozan i to je dobro. Jedan mali savet: ako vec dajes referencu na svoje ranije poslove, sa namerom da dobijes slicni, potrudi se da to onda budu bas dobri, reprezentativni. Jer ako se ti reklamiras sa ovakvim sajtom koji je nekompletan, neuredan, sa gomilom gramatickih gresaka, itd... niko te nece shvatiti za ozbiljno. Jeste da su to sitnice, ali one govore o tvojoj urednosti i sposobnosti...
Ali inace, podrzavam te, samo napred i nemoj upasti u zamku da kazes "znam dosta"... znanja nikad dosta :)
Srecno sa sajtom!

Ma ok
vidis da kritika moze da bude i konstruktivna ;)

znaci ovaj novi i nesto valja.Hvala lepo,a one bugove cu ispraviti u naj mogucem roku.
E da jos vazi oglas za izradu sajtova mail [email protected]
pozdrav

veljkoz hvala lepo,ali te reference su jako sitne jer niko nedaje posao,a radim za najmanju kintu(cisto za mesecnu kartu za BG i nesto dzeparca:)).Sve u svemu hvala na pohvalama

Nadam se da necete zameriti, ali i ja cu biti surovo iskren...

Veske, kad je rec o ovakvim stvarima, nijednog klijenta ne zanimaju tvoje godine (bole ga... :d), vec kvalitet odradjenog posla. Ovo sto si ti napravio (http://www.vsi.cjb.net) "ne pije vodu" i ocas posla (max pola sata) moze da se napravi u bilo kojem najprostijem Web design programu...

Razumem ja da ti ciljas na nisku cenu, al' ljudi ce pre dati malo vise para, pa da to bude odradjeno kako treba...

Pozdrav

E, je*i ga, sad sam se i ja iskidao od smeha... :d :D :d :LOL: -china!

Multi funkcijonalni alarmni sistem za ulazna vrata.

Sigurno ste se vec puno puta zapitali zap bezbednost vaseg objekta, dok ste negde izvan grada,drzave…Sve ove vase muke resvava nas alarmni sistem sa dojavom provale na mobilni telefon.Nas alarmni sistem poseduje tastaturu osetljivu na dodir, gde je potrebno ukucati sifru sa kojom otkljucavate vrata I iskljucujete alarm, I samim time vas resava razni probleme sa obijanjem brava(jer je u nasem sistemu elektricna brava kojoj lopov,provalnik nemoze prici), falcifikovanjem kljuceva…Drugi deo naseg sistema su laseri I senzori koji reaguju I na najmanji pokret I aktiviraju piezo sirenu I dojavu na mobilni telefon.U slucaju ulaska u objekat bez ukucavanja prave sifre, alarm ostaje ukljucen I cim provalnik udje preseci ce laserske I senzorske snopove I aktivirace alarm, I dojavu na vec unapred odredjen broj.Koriscenje I podesavanje(Ulazne sifre, broja telefona na koji ce pozivati…) naseg sistema je vrlo jednostavno, I lisice vas raznih problema gubljenja kljuceva.Ako vam je potreban veci nivo bezbednosti u ponudi su I:sistemi zap citanje otiska prsta,indentifikacione kartice,kamere za video nadzor koje reaguju na pokert I zvuk,I sa detekcijom doticnih po
cinju da snimaju video snimak na kome ce se jasno videti ko je I kada usao.Moguce je podesiti da vam sa detekcijom pokreta kamere prave par slika(Onog sto ih je aktiviralo), koje posle prosledjuju na vas e-mail, sa ovim sistemom imate I mogucnost nadgledanje objekta preko internete iz bilo kog dela sveta.Prednosti ovog alarmnog sistema u odnosu na druge mnogo skuplje su:njegaova cena,jednostavnost upravljanja,I moge druge napredne funkcije.Ukoliko imate bilo kakva pitanja,predloge javite nam se na VSI ELECTRONIC TEAM

Bas uliva poverenje... :d

Pa za ovo bi zavuk'o bugera k'o vrata iz srpskog i u 3-em osnovne... :d

p.s. Mrzelo bi me da citam, al' su me ono J iz naslova i neiskljucen auto correct za I privukli... :d

Auuuuuu... :d

Pa na tu stranu (proizvodi) do sad nisam ni zalazio, vec sam koristio "brze linkove"... :D :p

amiga(citat iz tvoj poruke:menjanjem dzeka na slusalicama,pogorsava se zvuk(moj komentar ***** na kvadrat).Aj da vidim vase sajtove,sta ste vi odradili,eto ja neznam a vi ste mi neki web dizajneri koji camite na forumu i delite lose kritike.odakle vam moralno pravo.Hocu vas sajt gde ce te ubaciti avtar iz nicka(Da na primer ne stavite link tipa www.msi.com.tw :))Ima svasta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno