Šta je novo?

Koliko mi je MB neta dovoljno? :)

Mesecno mi je potrebno izmedju 300 i 600mb, zavisi kako kad.evo konkretno ovaj mesec potrosih 320mb...uglavnom periodi kada sam na putu do posla i nazad ili kad nisam kod kuce, a nema dostupnog wifija.

E upravo je to ono sto mi treba kad je mobilni telefon u pitanju. Za neograniceno koriscenje Interneta sluzi mi Flat ADSL kod kuce i na poslu.

Poslednja izmena:
Posto sam svojevremeno ponovo aktivirao ovu temu samo da javim da sam uzeo PiS Basic paket kod Telenora. Pa ako mi za dnevnih manje od sat vremena surfovanja ne bude dovoljno to u paketu ici cu na varijantu sa vise internet protoka. A koristicu nedeljno mozda 5 dana. I kao sto napomenuh iskljucivo tamo gde nema WI-FI.

Potrošnja neta u poslednjih šest meseci.
Najviše ide na cloud i deezer...

Prilozi

• downloadbcaacf35_f0_2fPictures_2fScreenshots_2fScreenshot_2016-04-04-20-53-27_2.png
    downloadbcaacf35_f0_2fPictures_2fScreenshots_2fScreenshot_2016-04-04-20-53-27_2.png
    127.4 KB · Pregleda: 135
Potrošnja interneta je prilično individualna. U mom slučaju i promenljiva. Imam 20 GB u paketu a potrošim često do 300 MB. Tako to bude u mesecu kada sam dosta na poslu. WiFi kod kuće i na poslu i jednostavno nemam kada da potrošim.
U mesecima kada vikendima putujem opet je ili WiFi ili je inostranstvo tako da opet ne potrošim puno!

Slozicemo se svi da je Despova potrosnja extrem, a ne samo da je daleko od tipicne ;)

Pa i ja se slažem da je sada ekstrem. Mislim da bar donekle ima razloga i to što u sadašnjim paketima ima relativno malo megabajta.
A i moj posao je pomalo ekstrem, pošto sam dosta više u kolima i na terenu nego u kancelariji :)

Poslednja izmena:
Slazem se da kolicina MB u paketima trenutno igra veliku ulogu. Nazalost, da se poveca ozbiljno, na kolicine koje ti trosis, verujem da bi vecina trosila cisto jer moze.. (plus namerno ne bi koristili WiFi, jer ne moraju), sto bi urnisalo mrezu. (mada eno VIP nudi neogranicen net 12 meseci, ranije je nudio 4 meseca..)

Ima i toga, naravno :) Sa 4G nadam se da će polako i povećati megabajte u paketima, npr. bar za duplo. Za početak, da recimo onaj bonus što sada daje mts za pola ugovora da bude standardan za celo trajanje UO.
Ja lično bih pristao da mi u cilju povećanja količine MB ograniče brzinu pristupa. Radije bih prihvatio npr. 5GB po ograničenoj brzini od recimo 25/10, nego 1 ili 2GB po brzini 150/50.

Poslednja izmena:
Ima li neko predstavu koliko jedna 4G BS na 1800 moze da opsluzi kapacitetno GB/s?

Pitaću ovde ako nije problem.
Da li ovo ograničavanje potrošnje neta na samim telefonima,da li,i kako funkcioniše-pomaže da se ne prekorači potrošnja.

Hvala unapred

Ja trosim do 2Gb mesecno, ranije je bilo do 500mb pa onda do 1gb a sad sam tu izmedju 1,5gb do 2gb. U pocetku sam bio limitiran do 500mb zbog paketa a sad mi je 10gb dostupno.

Pitaću ovde ako nije problem.
Da li ovo ograničavanje potrošnje neta na samim telefonima,da li,i kako funkcioniše-pomaže da se ne prekorači potrošnja.

Pomaze ako ne zeznes pa resetujes telefon, ili nesto slicno, kada se taj counter izgubi.
Ali danas ne prihvataj paket kod operatera gde moze da se prekoraci net (sem NOVA kod VIPa, gde i da nemas Bezbrizan Surf, ne mozes kao ranije napraviti ogroman racun jer je 1MB=1RSD - ali i tu predlazem da trazis da ti aktiviraju zabranu prekoracenja neta)

Kakva komedija od operatera 1MB = 1RSD, a ako hoćeš neograničeno (spor net posle isteka brzih) moraš da doplatiš. Šou :)
mts usporen posle isteka mb, telenor ugasi, samo vip koristi i dalje te rupe da pokojeg korisnika odere.

Inače meni je nekih 3gb mesešno dovoljno, bez youtuba, sa yt još više.

Poslednja izmena:
Ti očigledno imaš neke probleme sa VIP-om, pa ih pljuješ gde stigneš.

Kad smo već na toj temi, mts je prošle(ili pre dve) godine uveo to, inače pre nije bilo neograničeno. I cena je bila znatno gora nego ova kod VIP-a sad, koja je skroz ok.
Drugu za nekih 400-500mb stigao račun 20+k. Pa ti vidi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

MTS ima oko 3 godine neogranicen net, bas negde krajem 2013. su poceli.

Stopke bas i ne pljuje VIP nesto, on pljuje sve po spisku, sta vredi pljuvati (ne zezam ga, nisam primetio da pljuje nesto nerealno, a da nije sarkastican)

Nema smisla da operater ne nudi besplatno "neogranicen" net u 2016toj godini, bio to vip ili neko drugi.
Pozitivna stvar kod mtsa je bila naknadna kupovina dodataka za net, nakon molbe i račun malo veci od pretplate(pretplata + dodatak). Izlazili su ljudima u susret.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Pomaze ako ne zeznes pa resetujes telefon, ili nesto slicno, kada se taj counter izgubi.
Ali danas ne prihvataj paket kod operatera gde moze da se prekoraci net (sem NOVA kod VIPa, gde i da nemas Bezbrizan Surf, ne mozes kao ranije napraviti ogroman racun jer je 1MB=1RSD - ali i tu predlazem da trazis da ti aktiviraju zabranu prekoracenja neta)

Da,ali to naplaćuju 99 din.
To ne želim da plaćam ako mogu preko telefona da se zaštitim ili preko neke free aplikacije.

Mozes pozvati call centar i traziti da ti se zabrani net preko paketa bez da se naplacuje. Nisam siguran koliko ce raditi, ali vredi probati ;)

Ili odi u VIP poslovnicu sa poznanikom mladjim od 30 ili starijim od 60, dovoljno je da se prijavi kao korisnik (nema obaveze niti potpisa, samo treba JMBG osobe koja nije 30-60 godina), dobices free.

Dobija se free zabrana prekoracenja ? Jesi li siguran ?

Za ispod 30 i preko 60 ako povedes nekog sa sobom, da.
Ja sam dobio pozivom call centru samo, ali ono kad su pocele Nova tarife jos

Mozes pozvati call centar i traziti da ti se zabrani net preko paketa bez da se naplacuje. Nisam siguran koliko ce raditi, ali vredi probati ;)

Ili odi u VIP poslovnicu sa poznanikom mladjim od 30 ili starijim od 60, dovoljno je da se prijavi kao korisnik (nema obaveze niti potpisa, samo treba JMBG osobe koja nije 30-60 godina), dobices free.

Probao sa JMBG ali nisu mi dali jer to gledaju kao promociju,a dali su mi 3GB,pa ne može i ovo,ali probaću pozivom,mada ne verujem.
Reći će mi da mogu preko app, a tu se naplaćuje,mada će mi i oni reći da se plaća.

Ljudi su poveli klince/sestrice/bratanice sa njima, i uz 3GB dobili tu zabranu.

Da budem precizan, ljudi su REKLI da su to uradili u temi o VIPu, licno nisam probao, ja sam samo zabranio koriscenje neta skroz preko call centra:)

Ne mora niko ni da se vodi, pre mesec dana sam potpisivao ugovor, rekao da mi je drug dao svoj jmbg, dao sam neki izmišljen jmbg i ime i dobio i promociju za mlađe od 30.:)
Stvarno nema boljeg paketa trenutno nego nova 2, sa popustom je 820 din a dobije se 4,2 gb neta sa ove dve promocije.

Verovatno prihvata i nepostojece JMBG, samo da je validan matematicki :)

Da, nemaju oni način da provere da li i kome pripada jmbg, to bi bila povreda privatnosti, moraju da ga prihvate dok god je u ispravnom obliku.

Vrh Dno