Šta je novo?

Koliko ljudi po smeni radi u call centrima nasih operatora?

Echo

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
215
Jel ima neko informacije koliko ljudi radi u call centru A1, yettel i telekoma po smeni?
To mi je posle 20 godina ostala najveca misterija vezana za mobilnu telefoniju 😄

Zavisi kojoj segmentaciji korisnika pripadaš. Dok je moj broj bio kod njih na pripejdu, namerno sam ostavljao telefon da vidim dokle će da me drže i u više navrata ni posle sat vremena dok ne pukne veza se nisu javljali, ali zato kad se pozajmim na nečijem postpejdu to bude u roku od 5 minuta.

Nekada davno kada sam bio u Telenor Call centru, na brzaka sam izbrojao 40+ ljudi, koji su popunjavali deo sprata Telenor zgrade.
Kom segmentu su pripadali i da li ih je bilo jos u ostalim delovima zgrade - ne znam. Samo znam da to nikada ne bih mogao raditi...

U poslednje vreme cekam po 20-30 minuta na A1, i prva pretpostavka mi je bila da su nadredjeni pomislili da zbog onog satro "AI-a" mogu zbog "rezanja troskova" da otpuste bar njih 80%.

U kojoj zgradi si bio? Posle korone su sve sa spratova gde je bila Telenor banka u prizemlju preselili u prvi deo zgrade zbog ušteda a i dosta ljudi je ostalo da radi od kuće uz neku veću nadoknadu.
Pretpostavljam da si bio na spratu, ali opet ne znam gde jer su odvojeno bili biznis, retention i pri/post/banka.

Dobro, ne znam šta za nekog predstavlja nekada davno. Na primer za mene je pojam nekada davno vezan za "mobi klik". Uglavnom posetio si drugu zgradu iza glavne. Ne znam kako je posle rebranda ali dok je bio Telenor u jednom cc-u je bila banka (in i outbound) , pre2post paid(out bound) i oni rade svoje pozive dok je ostatak (10 - 15) operatera bilo zaduženo za pripejd, postpejd, telenor home (inbound pozivi). Drugi cc je biznis i tu još radi tim za društvene mreže i retention(outbound). Ceo proces je automatizovan, koriste se profesionalni alati za praćenje poziva, segmentisanje korisnika, pravila i procedure itd. Telenor je koristio Avaya sistem. Ne znam sada i ne znam za ostale mreže. Ovako od prilike izgleda.

Prilozi

• 1690801000602.jpeg
    1690801000602.jpeg
    80.9 KB · Pregleda: 99
Imao sam i ja ono baš duža čekanja na javljanje operatera u svim mrežama dok se nisam dosetio da ne zovem njih nego terenskog agenta.
Pustim sms sa pitanjem i vrhunski profesionalci u roku od par minuta ili me nazovu ili odgovore sms porukom.
Ti odgovori su 100% tačni za razliku od operatera koji satima proveravaju šta i kako.
Možda ovo nisam trebao da napišem zbog mogućeg i njihovog zagušenja pozivima 🙄

Све ће бити лакше када први контингент од 1000 Индијаца овлада српским језиком и добије радне визе. После тога ће сваки проблем бити решен у делићу секунде.

tenor.gif

Nema potrebe za radnim vizama kada običan VoIP i indijski gazda u Hyderabad-u koji nadgleda na licu mesta završavaju posao sasvim zaodovljavajuće :)

Doduše ne baš zadovoljavajuće za potrebe nas korisnika već potrebe operatora, bitno je da se u Excel tabeli za kvartalni izveštaj vidi ušteda od X procenata na Support delu da bi menadžer genije obezbedio sebi još jedan bonus, korisnike ko šiša.

Svoju karijeru sam nekada davno počeo kao Support mandril za cloud SaaS servis i ne bih preporučio nikome da to radi dugoročno, super je kao ulazak na tržište rada i sticanje iskustva što se tiče veština komunikacije i rada sa svakakvim ljudima sa svih meridijana ali nije za duge staze definitivno

Vrh Dno