Bio juce do advokata, jedan od razloga je i EPS, naime keva i jos 2 njena rodjaja su nasledili tetku (ostavinsko za potrazivanja iz PIO fonda je bio rpedmet ostavine) ta tetka zivela u kuci koju je ona napravila ali nikada legalizovala niti ozakonila, samim tim kuca nema vlasnika u Katastru, brojilo se vodi na pokojnicu uspeo sam da ga registrujem na portalu.
Dug od 2018 do sada je 82k, posto naslednici nisu mogli da se dogovore ko ce da placa struju a mi tj. keva placala od 2017 do 2018. racuni nisu ni placani, sada salju upozorenje za izvrsioca normalno naslovljeni na pokojnicu.
Posto mi nista ne mozemo da uradimo jer brojilo nije na nekog od naslednika( vidimo sta se desava kada se posalje mail za obicno citanje) a ne moze da predje dok se nelegalizuje kuca a to moze da potraji. Advokat mi kaze moze da se plati zadnjih 12 meseci i pozove na zastarelost ali EPS nikada nece izbrisati taj dug, naslednici mogu da podnose prigovore, zalbe (to mzoe da potraji i do 2 godine) ali je muka ako ode na izvrsenje jer i EPS i IZvrsioci su drzava za sebe.
Kada sam isao tamo 2017. nakon zavrsenog postupka sa ostavinskim resenjem da pitam da se neki ugovor napravi o prekidu snabdevanja, gospodja na salteru pogledala resenje rekla pa kuce ovde nema, reko nema jer je nema ni u katastru, ona kada to zavrsite dodjite a ja pitam a kako ste vi onda pokojnici dali ugovor i cak i novo digitalno brojilo za daljinsko ocitavanje ako ona nije vlasnik kuce na papiru, ostao sam bez odgovora.
Ono sto me tesi da je praksa Jugoistoka da se struja sece ne salje se izvrsiocu za mali iznos...