Šta je novo?

Koliki TV da uzmem?

AtiRage

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2002
Poena
620
Cao svima, interesuju me vasa iskustva sa SD i antenskim kanalima na Full HD televizorima. Planiram da uzmem neki od 37 ili 40 inca, ali posto sam u sobi ogranicen sa prostorom [u smislu ne mogu previse da se udaljim od uredjaja] interesuje me na koliko metara i na kolikom ekranu je prihvatljiva slika iz analognog izvora.

Sto se tice prostora - mogu se udaljiti od zida max 2.5 metra. Tako da uveliko razmatram 32" zbog blizine ekrana..

Na umu sam imao seriju 5 ili 6 od Samsunga.
Interesuju me vasa iskustva sa istim televizorima i nasim tv programom [necu imati mogucnost digitalne kablovske].
Kog proizvodjaca bi ste mi preporucili i koji model koji se dobro snalazi sa SD signalom?

TV kupujem za gledanje HD filmova, dvdripova i igranje. Pretezno za kucni bioskop, ali cu puno gledati i tv program.

Unapred hvala :wave:

40" iz potpisa gledam sa 1.5 - 2 metra ali ne i kad gledam SD :smoke:

Gledas sta tacno?
Tvoj panasonic je HD ready, i jos je plazma, pa pretpostavljam da se sa TV signalom dosta dobro snalazi..
Navodno Full HD televizori daju uzasnu sliku SD signala.
Pa u vezi toga me interesuju iskustva..

E taj me interesuje [LE40 656] - jel mozes da mi kazes sa koje razdaljine ti je ok slika kad gledas analognu televiziju?
I koji video sadrzaj gledas sa 1.5m ?

Sa 1.5 do 2m HD filmove i desktop (posto ga koristim kao monitor), a SD gledam iz kreveta koji 3.5m od TV-a.

Hvala ti falcon.

Jel mi mozes reci na 2.5 metra na sta lici SD tv. Da li taj Samsung ima neke opcije za peglanje i sredjivanje analognog signala?

Ima "Digital NR" ali ne očekuj čuda. Sa ovim TV-om ćeš videti sve mane SD signala i sve prednosti HD materijala ;)

Za SD ipak treba da se odmakneš, da se ne bi nervirao kao ja u početku. Mislio sam da gledam najgoru moguću sliku preko sobne antene a ne preko D3. Daj joj "malo prostora" i biće sve OK ;)

HD je besprekoran.

SD na ovom tv-u za razliku od ostalih lcd-ova (iptv) izgleda skroz ok sa 2,5 metra ,dok je HD besprekoran sa bilo koje udaljenosti :)

Sto se tice Digital NR to treba da bude off. Ja sam lepo kalibrisao tv,po uputstvima lika sa avforums i skroz sam zadovoljan.

Testovi su rađeni sa našim analognim kanalima tamo? :)

Poslednja izmena:
Falcon - upravo sam zato i pokrenuo thread, posto nemam tog prostora. Ja bih SD na 40"-nom televizoru gledao sa nekih 3-4 metara, ali nemam toliko prostora, pa sam zato pitao, sta raditi na 2.5-3m max. Kontam, treba malo vise mesta, ali sta je tu je..

I ja u zeo veceras oko 19 casova jedan od zadnjih primeraka Toshiba ko ludo:)Strava TV za te pare:banana:,a zakacio sa kompjutera compozitni izlaz na ulaz scart i pustio HD stargate i odusevio se kakva slika i to preko obicnog compozitnog ulaza.Inace shok akcija traje do ponedeljka i a "scheilinkin" kaze da tv ima SRT tehnologiju, što znači ako gledaš npr. total tv, d3, digi ili iptv tj. bilo koji digitalni signal on mu poboljšava rezoluciju i slika izgleda skoro kao HD. a za 50000 40" sa SRT-om to je prosto neverovatna cena i prilika

Poslednja izmena:
Kakva sada shok akcija u TM do ponedeljka? :) Hoce li oni da rasprodaju bas sve sto imaju? I nabavljaj neki HDMI kabl jer tak kompozitni ne moze da progura HD rezolucije.

A vec ima i pokrenut thread o tom modelu - ovde

Ja sam ga povezao preko HDMI kabla, na komp sa stavio DVI > HDMI konvertor i teram ga na 1920*1080 rezoluciji. Pa slika je strava! Treba jos malo da kalibriem boje, naspram mog monitora, ali bilo koji HD film koji sam pokrenuo izgleda super. Bez ikakvih zamerki.

A Full HD filmovi su mi neopisivo lepi, kad moze sa pola metra da se gleda na tolikom TV-u!

Sto se tice televizije, imam malo slabiji signal sa kablovske pa se tu vide artifakti i ne snalazi se bas najbolje sa peglanjem. Doduse ja [moram da] ga gledam sa 2.5 metara, ali pretpostavljam da bi sa 3-4 metara to bilo sve neprimetno i dosta OK.

Inace sam ga okacio na zid sa Opus Superfixom Midi Tilt [onaj zeleni] sto ima u Tehnomarketu za 2.5k i svaka preporuka zbog kvaliteta i cvrstine tog nosaca. Stvarno je kvalitetno izradjen, sa svim potrebnim srafovim. [Ako neko hoce da ga malo okrene prema dole, inace je dobar i onaj jeftiniji model bez tilta]

Za 50.000 dinara nisam smeo ni sanjati da cu naci ovakav Full HD televizor.
Ja sam ga uzeo pretezno za HD filmove sa kompa i eventualno surfovanje i za to je savrsen.

A vec ima i pokrenut thread o tom modelu - ovde

Ja sam ga povezao preko HDMI kabla, na komp sa stavio DVI > HDMI konvertor i teram ga na 1920*1080 rezoluciji. Pa slika je strava! Treba jos malo da kalibriem boje, naspram mog monitora, ali bilo koji HD film koji sam pokrenuo izgleda super. Bez ikakvih zamerki.

A Full HD filmovi su mi neopisivo lepi, kad moze sa pola metra da se gleda na tolikom TV-u!

Sto se tice televizije, imam malo slabiji signal sa kablovske pa se tu vide artifakti i ne snalazi se bas najbolje sa peglanjem. Doduse ja [moram da] ga gledam sa 2.5 metara, ali pretpostavljam da bi sa 3-4 metara to bilo sve neprimetno i dosta OK.

Inace sam ga okacio na zid sa Opus Superfixom Midi Tilt [onaj zeleni] sto ima u Tehnomarketu za 2.5k i svaka preporuka zbog kvaliteta i cvrstine tog nosaca. Stvarno je kvalitetno izradjen, sa svim potrebnim srafovim. [Ako neko hoce da ga malo okrene prema dole, inace je dobar i onaj jeftiniji model bez tilta]

Za 50.000 dinara nisam smeo ni sanjati da cu naci ovakav Full HD televizor.
Ja sam ga uzeo pretezno za HD filmove sa kompa i eventualno surfovanje i za to je savrsen.

e što nije bio letos za te pare :smash: .
stvarno odlična prilika i strava tv, samo mi čudno što je uputstvo na ruskom kad kod nas po zakonu mora biti i srpsko uputstvo sa svakim proizvodom te vrste.
danas gledam u metrou 32xv500 košta 54000 pa vi vidite zašto je ovaj tako dobra prilika.

Vrh Dno