Šta je novo?

Koliki TV da uzmem?

AtiRage

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2002
Poena
620
Cao svima, interesuju me vasa iskustva sa SD i antenskim kanalima na Full HD televizorima. Planiram da uzmem neki od 37 ili 40 inca, ali posto sam u sobi ogranicen sa prostorom [u smislu ne mogu previse da se udaljim od uredjaja] interesuje me na koliko metara i na kolikom ekranu je prihvatljiva slika iz analognog izvora.

Sto se tice prostora - mogu se udaljiti od zida max 2.5 metra. Tako da uveliko razmatram 32" zbog blizine ekrana..

Na umu sam imao seriju 5 ili 6 od Samsunga.
Interesuju me vasa iskustva sa istim televizorima i nasim tv programom [necu imati mogucnost digitalne kablovske].
Kog proizvodjaca bi ste mi preporucili i koji model koji se dobro snalazi sa SD signalom?

TV kupujem za gledanje HD filmova, dvdripova i igranje. Pretezno za kucni bioskop, ali cu puno gledati i tv program.

Unapred hvala :wave:

Sad izmerih kod sebe.
Gledace se tv od 1.6 do 3.2 metra,sve se tripujem da mi ne bude veliko 42" i mrljavo.
Iako ce se 70% gledati tv program,30%filmovi,konzola ne bi voleo da uzmem tv i da se razocaram zbog nekvaliteta slike.Ajde sada ocekujem da mi neko kaze uzmi slobodno tv nije prevelik ili idi na 37".Pucajte?

HD filmove i igre ces moci da gledas sa 2, a Divx i TV sa 3. E sad, ako ides na plazmu, ja bih ti predlozio da uzmes Panasonic 37PV8/PV80 zbog ovoga, od zadnjeg posta na toj strani pa nadalje.

Poslednja izmena:
Sad izmerih kod sebe.
Gledace se tv od 1.6 do 3.2 metra,sve se tripujem da mi ne bude veliko 42" i mrljavo.
Iako ce se 70% gledati tv program,30%filmovi,konzola ne bi voleo da uzmem tv i da se razocaram zbog nekvaliteta slike.Ajde sada ocekujem da mi neko kaze uzmi slobodno tv nije prevelik ili idi na 37".Pucajte?

Ako uzmeš 37" kajaćeš se. Ako uzmeš 42" kajaćeš se... ali ćeš se brzo navići :D

Sad ozbiljno, odeš lepo u radnju gde su izloženi TV pa gledaš 37, 40, 42 inča, pa vidiš šta ti odgovara.

Još samo da uzme HD plazmu, a ne 1024x768 :)

Ako uzmeš 37" kajaćeš se. Ako uzmeš 42" kajaćeš se... ali ćeš se brzo navići :D

Sad ozbiljno, odeš lepo u radnju gde su izloženi TV pa gledaš 37, 40, 42 inča, pa vidiš šta ti odgovara.

Gledao sam danas pola sata u Tehnomarketu.Jos me pokolebala ova nova full hd 40" Toshiba a taman sam se odlucio za Samsung plazmu a 410.Uzeo bi nju pre sam za plazmu ali nekako mi lcd deluje ostrije sta znam a ja volim ostru sliku.:)

Ako voliš oštru sliku, uzmi Samsung LCD, serija 5 pa naviše ;) (Full HD)

Pozzzz ljudi...Hteo bih da uzmem Sony 32w4000.. Prvenstveno za PS3 i hd filmove.. Gledao bih sa razdaljine od oprilike 2-3m.. Zakacio bih ga na zid, pa bih tako dodao jos koji cm razdaljine :) Neki predlog?? Isplati li se?? Nameracio sam se bas.. Ili da uzmem Samsung neki od 40''?? A imam losa iskustva sa Samsungovim uredjajima.. Pozzz..

Ako uzimate 40 inch lcd uzmite A656 jer ne moze da se poredi sa drugima. Jeste malo vise kosta, ali ovaj tv je pun pogodak od strane Samsunga. Evo imam ga vec 3 meseca i nemam zamerki. Slika je fenomenalna. Gledam Planet earth serijal u HD i tek sad izvaljujem koliko tv dobre boje ima. Cak i SD iptv izgleda prilicno dobro.

Od plasmi priznajem samo Panasonic Full HD modele, sve ispod nema sta da trazi u izboru.

Sad izmerih kod sebe.

Kod mene je bas ta razdaljina, Panasonic PV80 i SBB kablovska/D3 i veruj mi da ti (posle par dana privikavanja ako prelazis sa nekog obicnog CRT kao ja) 42" ekran sa 3m nece biti ni velik ni mrljav sta god da gledas - jedino mozda neki krs turbofolk-astro-kviz kanal ako imas psihopatsku crtu u sebi pa to konzumiras. Sa 1.5m gledanje SD signala je uzasno, uz D3 je kao malo ostrije, ali i dalje tragedija, znaci minimum za SD i 42" je tu oko 3m. Sto se tice velicine,u svakom slucaju sad mi je drago sto nisam uzeo 37", size does matter:whip:

Za BR ripove i DVD(kode mene je Pioneer DV-610 koji radi upscale), 42" je potpuno ok za gledanje sa manje razdaljine

Generalno, koliko ces se kupovinom tv-a razocarati ili ne, zavisi iskljucivo od tebe - isprati malo forume na ovu temu i znaces sta da ocekujes. Nazalost ,vecina ljudi udje bez imalo pripreme u najblizu radnju gde se besomucno vrte nabrijani HD demoi proizvodjaca ili neki HDTV Promo/trejleri i ocekuje da im tako bude i kod kuce kad tv povezu na SD signal. Narvno onda je razocaranje potpuno

Poslednja izmena:
Kod mene je bas ta razdaljina, Panasonic PV80 i SBB kablovska/D3 i veruj mi da ti (posle par dana privikavanja ako prelazis sa nekog obicnog CRT kao ja) 42" ekran sa 3m nece biti ni velik ni mrljav sta god da gledas - jedino mozda neki krs turbofolk-astro-kviz kanal ako imas psihopatsku crtu u sebi pa to konzumiras. Sa 1.5m gledanje SD signala je uzasno, uz D3 je kao malo ostrije, ali i dalje tragedija, znaci minimum za SD i 42" je tu oko 3m. Sto se tice velicine,u svakom slucaju sad mi je drago sto nisam uzeo 37", size does matter:whip:

Za BR ripove i DVD(kode mene je Pioneer DV-610 koji radi upscale), 42" je potpuno ok za gledanje sa manje razdaljine

Generalno, koliko ces se kupovinom tv-a razocarati ili ne, zavisi iskljucivo od tebe - isprati malo forume na ovu temu i znaces sta da ocekujes. Nazalost ,vecina ljudi udje bez imalo pripreme u najblizu radnju gde se besomucno vrte nabrijani HD demoi proizvodjaca ili neki HDTV Promo/trejleri i ocekuje da im tako bude i kod kuce kad tv povezu na SD signal. Narvno onda je razocaranje potpuno

Tv uzimam za dnevnu sobu a gledace se uglavnom tv program(naravno bice tu i HD,konzola samo manje nego obican tv program) i sa 1.8m i sa 3m tako da cu da najverovatnije idem na 37-cu.Relano i to je dovoljno veliko i sigurno mi nece biti malo posle 54cm crt-a. :wave:

Poslednja izmena:
Tv uzimam za dnevnu sobu a gledace se uglavnom tv program(naravno bice tu i HD,konzola samo manje nego obican tv program) i sa 1.8m i sa 3m tako da cu da najverovatnije idem na 37-cu.Relano i to je dovoljno veliko i sigurno mi nece biti malo posle 54cm crt-a. :wave:

posle metar dana aktivnog gledanja ( bar 2-3 sata dnevno ) hoce, sigurno.

ma bice ti malo i posle nedelju dana gledanja, uporedi malo cene, u trenutku kada sam ja uzeo 42PV80 ovaj manji 37PV80 je bio nepunih 7K dinara jeftiniji. Za mene to nije bilo dovoljno niza cena da bi uzeo 5" manji ekran. Ako se dvoumis oko one price o rezoluciji iz @Colt-ovog posta, batali to teoretisanje, to je akademska onanija. Potrazi malo po netu i videces koji je best-buy 2008 godine, ako bas svi toliko grese u oceni onda...

O tome i ja pricam, neka je ok i sva ta matematika sa pixelima - 5" vise ponistava svaki suludi perfekcionizam. Uostalom kao sto @Colt rece, njegove pare, njegov izbor. Kao i svakog od nas.

Poslednja izmena:
Pozzzz ljudi...Hteo bih da uzmem Sony 32w4000.. Prvenstveno za PS3 i hd filmove.. Gledao bih sa razdaljine od oprilike 2-3m.. Zakacio bih ga na zid, pa bih tako dodao jos koji cm razdaljine :) Neki predlog?? Isplati li se?? Nameracio sam se bas.. Ili da uzmem Samsung neki od 40''?? A imam losa iskustva sa Samsungovim uredjajima.. Pozzz..

Nisi uopste bio jasan ovde.
Sta ce ti full hd za 32"?
Kolko je tacno, 2 ili 3 metra. 3 metra mi je previse za 32". Ja gledam 40" sa nesto manje od 3 metra pa mi izgleda daleko.
Koliki ti je budzet? Za 40 inch tv sam ti odgovorio sta da uzmes.

Izmerio sam.. 3 metara je razdaljina. Dobio sam dobru ponudu za njega, pa naravno da ne bih propustio tavku ponudu :) Videh da se krece oko 80-90.000 din.. Ja imam ponudu za 50.000.. Duga prica, kako, sta :) Inace, dobro bi mi (ponekad) posluzio kao monitor.. I kako nisam jasan bio?? Rekoh, prvenstveno za PS3 i flimove... Pozzzz...

Izmerio sam.. 3 metara je razdaljina. Dobio sam dobru ponudu za njega, pa naravno da ne bih propustio tavku ponudu :) Videh da se krece oko 80-90.000 din.. Ja imam ponudu za 50.000.. Duga prica, kako, sta :) Inace, dobro bi mi (ponekad) posluzio kao monitor.. I kako nisam jasan bio?? Rekoh, prvenstveno za PS3 i flimove... Pozzzz...

Mislio sam nisi bio jasan za udaljenost :) Meni je razlika izmedju 2 i 3 metra velika.
Pa znas kako, sa 3 metra neces primetiti razliku izmedju 720p i 1080p na 32".

Inace ta ponuda mi zvuci previse dobro ako je tv nov. Ja bi ga kupio za te pare pa bi ga preprodao i uzeo neki od 40"

Mislio sam nisi bio jasan za udaljenost :) Meni je razlika izmedju 2 i 3 metra velika.
Pa znas kako, sa 3 metra neces primetiti razliku izmedju 720p i 1080p na 32".

Inace ta ponuda mi zvuci previse dobro ako je tv nov. Ja bi ga kupio za te pare pa bi ga preprodao i uzeo neki od 40"

Sa 3m na 32" nece primetiti razliku ni izmedju SD i HD:-devil-:

Stvarno zvuci povoljno zako je u pitanju nov uredjaj. Jedino obratiti paznju da nije repariran model ili da nije radio vec xxx sati u nekoj radnji kao izlozbeni primerak

Nazad
Vrh Dno