Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Nema razloga da se ne odvoji nekoliko GB. Ja imam nešto više od 7GB i podešen swappiness na 10. S obzirom da imam 16GB memorije, retko se dešava da se koristi swap, što je i dobro, jer nemam SSD, a sa HDD-om je poprilično sporo
Nema razloga da se ne odvoji nekoliko GB. Ja imam nešto više od 7GB i podešen swappiness na 10. S obzirom da imam 16GB memorije, retko se dešava da se koristi swap, što je i dobro, jer nemam SSD, a sa HDD-om je poprilično sporo
Ovo sam postovao sa razlogom..Ja imam swap od 20GB jer povremeno sortiram fajl velicine 10-15GB a RAM mi je 8GB. Vise njih sa novijim laptopovima imaju problem sa hibernacijom bas zbog swap fajla, imaju ljudi 16-32GB RAM memorije.
Kako sam procitao ovaj clanak preporuka je swap 2x vise nego RAM-a a i njima je to resilo problem. Glup jeste jer sta ako je ssmo nesto malo bilo u memoriji a sad to malo trazi npr 16GB iako mu objektivno ne treba.
Hibernaciju ne koristim - ili sleep (skoro uvek) ili shutdown (skoro nikad). Inače, KDE/Plasma ima opciju da sačuva trenutnu sesiju i pokrene je prilikom novog startovanja bez standardne hibernacije. Ne znam da li koristi swap ili home particiju, ali znam da radi i kad je swap manji od RAM-a.
Ali se slažem da ko nema dovoljno prostora (SSD) i ne koristi KDE, onda može imati problem ako mu treba hibernacija
Hibernaciju ne koristim - ili sleep (skoro uvek) ili shutdown (skoro nikad). Inače, KDE/Plasma ima opciju da sačuva trenutnu sesiju i pokrene je prilikom novog startovanja bez standardne hibernacije. Ne znam da li koristi swap ili home particiju, ali znam da radi i kad je swap manji od RAM-a.
Ali se slažem da ko nema dovoljno prostora (SSD) i ne koristi KDE, onda može imati problem ako mu treba hibernacija
Ovako izgleda u plazmi 5 - System settings -> Startup and shutdown -> Desktop session -> Restore previous session https://app.seafile.de/f/8056c1671d/?raw=1
Slično je u četvorci. U openSUSE-u je to podrazumevano podešavanje, mada ga ja isključujem i kad gasim, gasim sve. Zanimljivo je da mi ubija Operu, i ne pokreće je, ali u browseru je moguće podesiti da na startu otvara prethodnu sesiju