Šta je novo?

Kolika je provizija za uplatu na bankovni racun

Platio sam 100 din u Rajfajzn banci pri uplati na racun Erste korisnika. Mnogo li je, zar ne? Ili se radi o nekoj varci?

Tako negde i ja platih proviziju (oko 100) za uplatnicu od 1000din na racun faxa (prijava ispita) Rajfajzn banka dere samo tako...
al opet provizije zavise od banke do banke, al Rajfajzn bank je na vodecem mestu :D!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Uprava za trezor upravlja trezorom (budžetom) republike Srbije. :) Nalaze se na uglu Pop Lukine i Brankove.

http://www.trezor.gov.rs/

I ja sve plaćam u Trezoru, nikad nema nikoga osim kad je registrovanje poljoprivrednih gazdinstava (valjda) ali to je maksimalno 2 puta godišnje. I klima piči kao luda unutra što se leta tiče :)

A sta je uprava za trezor?? Jel' to blagajna, ona diskretna blagajna ili nesto peto?

To ti je druže bivši ZOP. Svi plaćaju kod nas jer smo ULTRA JEFTINI !!!!

Na 1000 din naplaćujemo 4 din, na 2000 din naplaćujemo 8 dinara i tako u nedogled ....

Kakve banke, kupuj domaće.

Aaaaa, ja sam razumeo Trezor u Raiffeisenu (kod njih postoji isto Trezor, ali koliko znam nema veze sa uplatama) - zato me zbuni ;)

A posta? Svi ste zaboravili da i tamo moze da se vrsi placanje? Nisam odavno bio tamo ali mislim da njihove provizije nisu nesto narocito velike.

Koristim iskljucivo e-bank kod Credit Agricole i Marfin banke. Provizije su od 8-9 do 20 dinara, zavisno da li nalog ide hitno i koliki je iznos.
Cak i uplatnice policiji ili opstinama, koje insistiraju na zastareloj "Opstoj uplatnici" mogu tako da se plate, jedino treba svratiti u banku po pecat na kopiji uplatnice koju odstampate na svom stampacu.

Jok i nisu, 30 dinara, a za telefon Telekom 25 dinara ....

veća je nego u nekim bankama ....

U Hipo banci je prosle godine bila 0.5% (za vece iznose)... ne znam da li je i dalje?

Moraju da se razlikuju uplate na racune fizickih i na racune pravnih lica. Ako se uplacuje na racun fizickog lica najbolje je otici u banku kod koje to lice ima racun. Kod svih banaka tu ne bi trebalo da bude provizije.
Kod uplate na racun pravnih lica bi trebala da vazi ista filozofija ali ne vazi jer banke "navodno" moraju da uzmu procenat iako ja to ne razumem. Prvo se raspitajte da li neko pravno lice omogucava uplatu bez provizje u nekoj banci, kao recimo ako placate Telenor racun u Rajfajzen banci nema provizije, ili je ranije bilo VIP racun u Posti takodje nije bilo provizije. Takodje, ono sto najcese jos placate je Infostan i racun za struju, neke banke ne uzimaju proviziju proverite koje.

Dalje, postoji trajan nalog, dosta banaka za "komunalije" sklapa trajan nalog da se odmah skida sa vaseg racuna cim dospe racun i tu nema provizije.

Sve ovo naravno zahteva vremena dok se provali, zato podelite iskustva.

Kada bih recimo hteo da prebacim novac od kolege iz Francuske koji ima racun u Societe u Parizu na moj racun takodje u Societe ali u Beogradu, kolika bi bila provizija na recimo 5000 e ? Ili na neki drugi racun u nekoj banci u Beogradu, a da nije u pitanju Societe ?

Prenos za bilo koji iznos iz SG Paris u SG Srbija (i obrnuto) je oko 10EUR, taj trosak moze da plati ili korisnik naplate ili nalogodavac. Najbolje bi bilo da je prijatelj raspita u SG Paris ili pozovi 011 3019710 / 3011572 / 3011455 / 3011466 (platni promet sa inostranstvom SGS).

Sto se tice trajnh naloga preko SGS oni su min. 30RSD ili 0.5% dok su trajni nalozi za mobilne operatere i telekom besplatni. Znam da je u nekom od paketa uplata za infostan bez naknade.

Poslednja izmena:
Meni u Piraeus banci uzimaju 20 dinara kada plaćam račun na netu. Što je puno, puno je! To je od skora, pre je bilo 7 dinara po računu, a ako plaćaš na šalteru onda 15 dinara.

Pa nemojte tako ljudi... moraju banke nesto da zarade, sta je svega nekoliko milijardi za njih ;)

Prenos za bilo koji iznos iz SG Paris u SG Srbija (i obrnuto) je oko 10EUR, taj trosak moze da plati ili korisnik naplate ili nalogodavac. Najbolje bi bilo da je prijatelj raspita u SG Paris ili pozovi 011 3019710 / 3011572 / 3011455 / 3011466 (platni promet sa inostranstvom SGS).

Hvala na odgovoru.

Znaci 100 din koje sam platio (100 na 300) je normalno?

: [

Nazad
Vrh Dno