Zato recimo Nemci, kad koriste ebay, vrlo retko primaju paypal
Nije varka, cene provizija na uplate novca su skocile odnedavno u Raiffeisen banci (verovatno i nu nekim drugim). Minimalna provizija kod njih je sada 80din (pre bila 40din)... na vece sume je to 1% ili 1.5% nisam siguran.
Za sve uplate u postu, najmanja je provizija.
Nisam siguran o cemu pricas?Te banke nemaju veze jedna sa drugom iako se isto zovu![]()
To i je dalje slucaj za Nemacku i jos neke zemlje ali nazalost to ne vazi za UK, tako da nije EU.Čisto da se zna, u EU je za prebacivanje sa računa bilo koje banke na račun bilo koje druge banke u EU, limitirana provizija na 50c (za transfere do 15.000e).
To i je dalje slucaj za Nemacku i jos neke zemlje ali nazalost to ne vazi za UK, tako da nije EU.
Verovatno sam najupućeniji u ovu temu jer radim u Upravi za trezor na mestu blagajnika. Na moju veliku žalost stvari stoje ovako. Uplata koja se izvrši u Upravi za trezor, prema bilo kom računu je fiksna i iznosi 0,004 %. U praktičnom primeru to izgleda ovako. Stranka dođe i želi da uplati recimo 1.000,00 na nečiji tekući račun u Raiffeisen banci. Na ovaj iznos provizija je 4 dinara. Na 2.000,00 din je 8 dinara .....2.500,00 je 10 dinara i tako ....
Na početku pisanja sam napisao na žalost. Od kako je Pošta podigla proviziju ceo grad plaća račune kod nas. Ja i kolege bukvalno "ginemo" od posla
* Ima i mala caka. Kod nas može da se izvrši uplata samo na Nalogu za uplatu - popularnoj uplatnici. Ko želi da plati kod nas mora da prepiše recimo račun za struju, telefon, vodu, gas ....
Nadam se da sam pojasnio neke stvari i natovario sebi i kolegama još posla :wall:
Verovatno sam najupućeniji u ovu temu jer radim u Upravi za trezor na mestu blagajnika. Na moju veliku žalost stvari stoje ovako. Uplata koja se izvrši u Upravi za trezor, prema bilo kom računu je fiksna i iznosi 0,004 %. U praktičnom primeru to izgleda ovako. Stranka dođe i želi da uplati recimo 1.000,00 na nečiji tekući račun u Raiffeisen banci. Na ovaj iznos provizija je 4 dinara. Na 2.000,00 din je 8 dinara .....2.500,00 je 10 dinara i tako ....
Na početku pisanja sam napisao na žalost. Od kako je Pošta podigla proviziju ceo grad plaća račune kod nas. Ja i kolege bukvalno "ginemo" od posla
* Ima i mala caka. Kod nas može da se izvrši uplata samo na Nalogu za uplatu - popularnoj uplatnici. Ko želi da plati kod nas mora da prepiše recimo račun za struju, telefon, vodu, gas ....
Nadam se da sam pojasnio neke stvari i natovario sebi i kolegama još posla :wall:
Pre nepunih godinu dana (jun 2010) u Intesi je postojala provizija 0,4% za devizni transfer unutar same Intese, a po osnovi kupoprodajnog (pred)ugovora za nekretninu. Mislim da je i sada tako.U okviru iste banke, provizije nema, ma kolika je suma u pitanju (zgodno za kupoprodaju nekretnika i skupljih vozila).
Gde kosta samo 0.4%? U RF Tarifi stoji min. 0.5% i to samo ako je racun u RF banci.
Hoces reci da je Raiffeisen jeftinija od bilo koje druge banke?Ja iskreno sumnjam da je i jedna banka skuplja od RF za provizije platnog prometa (this is not meant as a factual statement
)
U intesi je 40 dinara, a 15 dinara ako imaš HIT račun kod njih .... u PBB banci je 150 dinara![]()
![]()
ludaci, a u AIK i u Agro banci je 10 ili 15 dinara .....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari