Šta je novo?

Kolekcije sa kioska

Meni je ludilo da je ovolika pomama za time, ne znam nikog ko skuplja modele automobila, ja sam to do sad uzimao kad odem negde u inostranstvo pa ako zakacim neki simpatican model, kao suvenir, a sad ispada svi imaju taj hobi kod nas? Jel za klince uzimate ili za sebe, ja koliko znam ovo nisu igracke, ni tockovi se vecini ne pomeraju.. za klince su pre neki Majorette, matchbox, hot wheels ne znam..
Ma ja sam uzeo Juga (i hteo sam Bubu) za sebe da stoje kao ukras.

Pošto sam za bubu kanda izvisio uzeću preko ALi, ne vidim neku razliku u kvalitetu...

Nije ista, veći je što je još bolje. :D

Ne znam bas da li je vece (uvek) bolje :D Iz moje kolekcije najlepsi su mi ovi 1:43 razmera, taman je odnos koliko mesta zauzimaju i kako vizuelno izgledaju. Kad ih predjes 10ak bitno je da nisu bas ogromni :)

Pa sve mu jbm, zar je danas sreda?
Buba je izasla izgleda u petak, pisao sam....od tad je mnogi imaju na oglasima, i to sam proverio, nisu fake oglasi. Sad, da li ti ljudi rade nesto u tim magacinima, ili imaju neke dilove, ne znam.
Inace bio sam jutros do kolportera kod Trga republike, kaze covek, dobio sam jutros 5 komada, nemam ni mesta za vise i prodao ih za 5 minuta

Poslednja izmena:
Buba je izasla izgleda u petak, pisao sam....od tad je mnogi imaju na oglasima, i to sam proverio, nisu fake oglasi. Sad, da li ti ljudi rade nesto u tim magacinima, ili imaju neke dilove, ne znam.
Inace bio sam jutros do kolportera kod Trga republike, kaze covek, dobio sam jutros 5 komada, nemam ni mesta za vise i prodao ih za 5 minuta
Izgleda da si u pravu...
Lik pre 6 dana okačio Bubu na oglas.
Taj kao da radi u Deagostini u logistici.

Buba jeste stigla u Subotu na većinu trafika, ali nije bila u prodaji, jer ne mogu da je kucaju.

Ako je neko dobio, dobio je bez fiskalnog računa. Verovatno stalne/proverene mušterije.

Mene je moj rezervisani primerak sačekao i ovog jutra. Nisam se cimao ranije.

Tako je, ni meni nisu jutros iskucali u DIS-u, receno mi je da dodjem popodne da uzmem kada prodje artikal kroz kasu. Inace radnica na trafici mi je rekla da im je doslo tri primerka i da je svaka radnica ostavila po jedan primerak za sebe, tako da prica da se ostavlja za preprodavce bas i ne pije vodu. Sve ostale brojeve sam bez problema nasao u Nisu, obidjem par trafika i natrcim negde gde nisu rasprodate.

Buba ima u običanom Dis u onim budicama u objektu pre ulaska u sam supermarket, gde prodaju štampu i cigare.

P.S. zato Ironman-ovih udova i delova velikog Fiće ima da se kupi gde gos hoćeš, ali ko je lud da da 100k za to.

Bitno da po oglasima ima gomila likova koji imaju na stanju po 20, 30, 40 komada, sa cenama koje kreću od 1500 din.
Da nam bar proradi inat, pa da većina ne kupi nijedan komad od par narednih brojeva. Možda bi onda ovi iz DeAgostini-ja (i još neko ko u tom lancu ima zaradu) malo mućnuli glavom.

Možda malo previše prenosim bes sa bitnijih životnih stvari na igračke. 😁

Buba ima u običanom Dis u onim budicama u objektu pre ulaska u sam supermarket, gde prodaju štampu i cigare.

P.S. zato Ironman-ovih udova i delova velikog Fiće ima da se kupi gde gos hoćeš, ali ko je lud da da 100k za to.
Samo da javim da sam obisao svaki Super dis i Dis ( Surcin i Rakovica ) u Beogradu danas i presao preko 100km i da nema ni u jednom...znaci 7 objekata nigde nista

Samo da javim da sam obisao svaki Super dis i Dis ( Surcin i Rakovica ) u Beogradu danas i presao preko 100km i da nema ni u jednom...znaci 7 objekata nigde nista
Alal vera brate kad ti toliko znaci zuta buba 😀

Uzmi i za mene ako naletiš, ako neko vidi i yuga negde neka javlja :D

Ja sam pisao nekom direktoru u DeAgostiniju, predlozio online prodaju kao u ostalim zemljama, (pretplatis se, i ceka te svaki broj, a uz to imas i poklone). I pitao sam za kolekciju Americki kamioni, Šampioni formule 1, i pitao sam za Ford Mustang Shelbi gt 500. Lik mi odgovorio za pola sata da navedene kolekcije nece biti uskoro kod nas, a za online pretplatu nista nije rekao. Mozda da im sto vise ljudi pusti mail sa molbom za online pretplatu.. Ne znam, ja na kp NE KUPUJEM. I TAČKA

Ja sam pisao nekom direktoru u DeAgostiniju, predlozio online prodaju kao u ostalim zemljama, (pretplatis se, i ceka te svaki broj, a uz to imas i poklone). I pitao sam za kolekciju Americki kamioni, Šampioni formule 1, i pitao sam za Ford Mustang Shelbi gt 500. Lik mi odgovorio za pola sata da navedene kolekcije nece biti uskoro kod nas, a za online pretplatu nista nije rekao. Mozda da im sto vise ljudi pusti mail sa molbom za online pretplatu.. Ne znam, ja na kp NE KUPUJEM. I TAČKA
Kakav KP, radije bih od Kineza sa aliexpressa uzeo onu igracku na povlacenje nego to. Da podsticem "male preduzetnike" sa KP pijace mi ne pada na pamet.

Stvar je u tome da ako ovi skalperi sa kupujem-prodajem uspevaju da prodaju svoje zalihe automobila, to verovatno znaci da su cene koje je odredio DeAgostini preniske.
Tacnije nisu stavili cenu koju su ljudi maksimalno spremni da plate za tu kolicinu robe na trzistu. Do poboljsanja situacije onda moze doci samo na dva nacina:
1) DeAgostini poveca proizvodnju (da li imaju kapaciteta za to?)
2) DeAgostini poveca inicijalnu cenu (tako da ljudi nisu spremni u dovoljnom broju da plate DeAgostinijevu cenu + proviziju skalpera, pa skalperi na kraju ostanu na gubitku kada ne uspeju rasprodaju zalihe)

Stvar je u tome da ako ovi skalperi sa kupujem-prodajem uspevaju da prodaju svoje zalihe automobila, to verovatno znaci da su cene koje je odredio DeAgostini preniske.
Tacnije nisu stavili cenu koju su ljudi maksimalno spremni da plate za tu kolicinu robe na trzistu. Do poboljsanja situacije onda moze doci samo na dva nacina:
1) DeAgostini poveca proizvodnju (da li imaju kapaciteta za to?)
2) DeAgostini poveca inicijalnu cenu (tako da ljudi nisu spremni u dovoljnom broju da plate DeAgostinijevu cenu + proviziju skalpera, pa skalperi na kraju ostanu na gubitku kada ne uspeju rasprodaju zalihe)
DeAgostini sigurno ima ogroman broj modela, jer smo to videli u prva dva broja, koja sam nalazio na trafikama svaki dan jer su dobijali konstantno dopune, što mi je i prodavačica lokalna potvrdila. Moje mišljenje je da namerno kreiraju ovo stanje da bi delovalo da je potražnja još veća nego što jeste i da bi se o svemu ovome još više pisalo i pričalo, pa da se možda animiraju i oni pasivni, koji inače možda ne bi ni skupljali.

Mislim da je kolicina koja je na KP mizerna u odnosu na ono sto se prodaje.
Koliko god bio nervozan i izrevoltiran misleci da svaka trafika prodaje na kupujem prodajem jer verujte mi obisao sam ih juce 40 sigurno...
Mislim da je trziste na KP mozda 100 komada u vrh glave na sve one prodavce...to dobije 10-15 trafika u gradu...
dakle imamo jos 1000+ trafika u svim vecim gradovima u zemlji. Mislim da se samo dize pomama za modelima, kako bi sto duze opstali, jer videcete, oko 40 broja to se vise nece prodavati, kao sto je bilo i prethodni put

Idiotizam je sto uopste ljudi moraju ovoliko da se cimaju da bi nabavili, nije to bas toliko ekskluzivna roba da bismo se polomili da kupimo, nego deagostini namerno pravi jagmu slanjem mizernog broja primeraka...videli smo da imaju dovoljan broj primeraka u prva dva broja.
Tako je bilo i sa Diznijevim zvučnim pričama u početku, možda prvih deset brojeva.

Odeš u zoru i opet nema. A i to što ima je bilo - čas na dve nedelje, čas na nedelju, jednom utorak umesto srede, pa zamene priču u figurici, pa ne idu predviđenim redosledom i rikna ne odgovara...

Sad i nedelju dana nakon izlaska novog broja možeš pronaći prethodni.

Tako je bilo i sa Diznijevim zvučnim pričama u početku, možda prvih deset brojeva.

Odeš u zoru i opet nema. A i to što ima je bilo - čas na dve nedelje, čas na nedelju, jednom utorak umesto srede, pa zamene priču u figurici, pa ne idu predviđenim redosledom i rikna ne odgovara...

Sad i nedelju dana nakon izlaska novog broja možeš pronaći prethodni.
Bravo, upravo to, sećam se. I ne mogu da verujem da u našem predstavništvu sede takvi dunsteri koji ni na jedan mail ne mogu da odgovore, a ostavili su ga na sajtu.

Naleteo sam juče oko 15č na dve Bube u random prodavnici u NS.
Obično ta prodavnica ima duži period i ostale Deagostini proizvode (čitave nedelje do izlaska novog broja), pa ko je iz NS, a nije našao Bubu mogu mu na PP poslati koja prodavnica je u pitanju i gde se nalazi, uz ogradu da stvarno ne znam da li su u međuvremenu automobilčići prodati.

Da li u beogadu negde ima buba da se uzme?
Pokusano po vozdovcu, centru, cukarici, bezuspesno.. Mada ajde Yuga sam uspeo, bubu vec imam samo u vecim razmerama (kao german police), ne moraju svi da se uzmu.

Ne verujem da ce odustati, samo je svako rezervisao svoj broj. I u DaAgostiniju otprilike znaju koliko brojeva po mestima se proda

Nazad
Vrh Dno