Šta je novo?

Kolekcije sa kioska

@GhostFace prodaj, ali trazi 20.000din minimum :LOL:

@rAMA, posalji link neki, ja nisam video tu opciju na njihovom zvanicnom sajtu.
Ako mislis na ono da se upise mejl i pritisne dugme "Pretplati se" to je u marketinske svrhe da ti salju obavestenja i to.

Pošalješ mail Global Press-u. Možda najbolje direktno Global Press subscription menageru. Pre koju nedelju znam da je funkcionisalo.

[email protected]

Napiši da želiš da se pretplatiš na narednih 8-10 brojeva na legendarne. On će ti poslati predračun, uplatiš i počneš da dobijaš autiće.

Pretplata je na osam brojeva i izadje oko 1300 dinara po primerku, mislim da je u temi vec neko pisao.

Poslednja izmena:
Nije ovde pisano, ali sam nasao gde jeste :)

FB_IMG_1702071728662-01.jpeg

Sad sam bacio pogled na ostale Deagostini kolekcije. U razvijenijim drzavama ima preko 10 kolekcija. Ne znam dal idu istovremeno ili se neke zavrsile neke, pocele...
Zvucne Price u Spaniji imaju 150 brojeva, u Meksiku 135. A cena je svuda odprilike ista, tj 9,99€. Cak i malo skuplje kod njih, nego kod nas.

Ima li neko informaciju koja ce biti sledeca stavka iz DA kolekcije?

Ako mislis na legendarne automobile :
Broj 8 Reno-IMV 4L "Katrca"

Ja sam odustao nakon cetvrtoga broja. Za bubu sam zakasnio, ali kada sam Floridu trazio otisao sam u utorak uvece, rekli mi stize u sredu ujutru, otisao u sredu u 7 kazu treba danas da stigne, pojavio se ponovo oko 1 popodne kazu kao nema, sve prodato. Pa reko ********* koga vi *****avate... Tako da sam odustao od kolekcija iako sam bio veoma zagrejan kada sam prvi put saznao za istu. Pored kiosk mafije jednostavno ne vredi se patiti, a ovim preprodavcima, a pogotovo njihovim kupcima zelim sve najgore u zivotu. Jos se razmisljam da ova cetiri sto sam uspeo ugrabiti, prodam ovcama iz Srbije i odem na neku veceru kao gospodin covek.. :cool:

Ako nekome treba Florida, 1300 dinara sa postarinom, da dam kontakt coveka koji prodaje (nije preprodaja covek je kolporter, preko cene casopisa naplacuje samo postarinu).

Ne, nego sl. kolekcija

Ima li neko informaciju koja ce biti sledeca stavka iz DA kolekcije?
Ja lično mislim da neće započinjati novu kolekciju dok ne završe neku od postojećih. A kad završe, verovatno će umesto Šumskih Životinja, biti opet nešto za decu. Naprimer, divlje životinje, praistorijske, domaće. Ili kada se završe Zvučne Priče, opet nešto za decu, recimo mumijevi, pa se sklapa kuća i skupljaju figurice. Umesto autića koje se sklapa u delovima Dožd, ili kako se već zove, verovatno kad se završi, biće isto autić na sklapanje, dolorian. Onaj iz filma "povratak u budućnost".
Možda isto bude lokomotiva koja se skuplja u 120 brojeva. Slično kao što je Titanik.

A ova firma koja objavljuje časopis Titanik, takođe ima dosta toga što se sklapa. Naprimer, alien, ratni brod, betmobil mislim da je njihov. I jedna i druga firma imaju baš dosta kolekcija.
Minerali Zemlje su sada na 60 brojeva. Ostalo je još 20 do kraja. Verovatno će opet nešto izbaciti umesto nje.
A pre 10 godina Deagostini je u Hrvatskoj imao kolekciju insekti, pa dobiješ primerak u plastičnoj kutijici, kod nas to tada nie bilo.

Šumske životinje su najsocijalnije odrađene figurice ikad, ne znam ko to kupuje...

Jel mozda neko natrcao negde da ima vise primeraka Renoa 4 da mi uzme ? U Nisu danas pustili u prodaju, svuda rasprodato.

Gubim mesta, morao sam da improvizujem novi nivo police sa kartonom, a mozda cu morati jos jedan takav ispod, ima mesta 😄

1000019432.jpg

1000019430.jpg

Sada sam izašao do trafike da uzmem zvučnu i kaže žena poslednji komad dobijaš. Iznenadila me, mislio sam da se sve slabije kupuje i da sam sada među retkima koji je još istrajan u kupovini...

Kod mene, trafika u kojoj redovno kupujem, nije ni dobila danas knjige. Mozda samo smanjuju broj koji narucuju. A sa druge strane ima ljudi koji konstantno kupuju.

Sada sam izašao do trafike da uzmem zvučnu i kaže žena poslednji komad dobijaš. Iznenadila me, mislio sam da se sve slabije kupuje i da sam sada među retkima koji je još istrajan u kupovini...
Pa dobro, ja u bližem okruženju znam bar 10 parova koji kupuju deci samo one priče koje su njima poznate i koje su oni (roditelji) voleli kao mali.
Dakle ništa Frozen, Cars, Toy story i sl, samo old school Pinokio, Uspavana lepotica i sl.
Ovaj miš je bio baš popularan kad smo mi bili mali, možda je to razlog, a možda je i slučajnost.

Ja u NS imam par prodavnica u kojima proveravam, ukoliko ne nađem na ovom prvom kiosku ujutro, a tu u 99,9% slučajeva nađem jer se zabodem pre sedam. Naravno napočetku je bilo fora da na kiosk stiže xy komada, a da je baš tih xy već obećano, ali više ne, kontam da su me prihvatili kao stalnu mušteriju. Nisam nikad tražio da mi sačuvaju broj, ali verujem da bi i to uradili.

Prošli broj mala bila bolesna pa nisam u sredu stigao da obilazim kioske, ali sam u četvrtak uredno našao Zlatokosu, doduše ne na tom prvom kiosku gde sam pitao, tu je prometno pa ipak ode sve poručeno, ali u tim ostalim štekovima imaju na stanju i nedelju-dve posle izlaska.

Zna li neko sta ide od legendarnih posle ovih uvodnih 10 brojeva? Sad ide skoda 1000mb, pa spacek i to je prvih 10 koji stoje na sajtu.

Da se prodaje slabije prodaje se, verovatno je ranije ta trafika dobijala tipa 10 komada, a sad po 3-4

Zna li neko sta ide od legendarnih posle ovih uvodnih 10 brojeva? Sad ide skoda 1000mb, pa spacek i to je prvih 10 koji stoje na sajtu.

Verovatno neka skroz nova kategorija, mislim da su legendarni samo ovih 10.

Nazad
Vrh Dno