Šta je novo?

Koju web kameru kupiti?

Libero90

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2012
Poena
151
Pozdrav,

Trebam da kupim web kameru, ali mi treba neka preporuka koja u lošijem i prigušenom osvetljenju najbolje radi tj se vidi.
Cena oko 3000 dinara.

Hvala unapred!

+ za c270 , odlicna je sto se tice slike i mikrofona(ukljucujuci i snimanje u neosvetljenoj prostoriji).

Какво је тренутно стање што се тиче камера? Не треба ми ништа претерано озбиљно, значи нека пристојна варијанта. Рецимо, поредим сада C270 са GENIUS FaceCam 1005 и по карактеристикама су исте резолуције, а овај други је јефтинији за хиљаду динара. Да ли је C270 и даље best buy или се нешто променило?

Јел има велике разлике између C270 и C310?

Ja imam C270 a i da nemam gledao bih da uzmem bas taj model. Fenomenalno parce hw-a

Moj predlog ide za Sony ps3 eye kameru. Sabija kako radi uz to ima smešnu cenu. Jedino možda nekom smeta rezolucija 640x480 60fps.

C270 ili kao moja C525 jer ima autofokus. Razlika u ceni se isplati.

Inače, sada nešto gledah cene c270, ne može se naći za ispod 2900 dinara, a primera radi u inostranstvu joj se cena kreće oko 25 dolara a može se naći i za nižu.

Još jedan dokaz o načinu na koji trgovci kod nas posluju, oderi mušteriju to je njihov moto. Sramota!

Svi znamo da je c270 dobra kamerica, ali ima li nešto koliko-toliko dobro u nižoj klasi, do 1500din? Ima pregršt Gigatech, Canyon, Xwave i Genius modela, na papiru svi slični, ali da li je neki model možda bolji od ostalih?

Čudno da "Benchmark" još nije odradio neki test jeftinijih modela kamerica... Jeftine su, pa ih je sigurno lako dobiti, lako se testiraju, postave sve jedna do druge u istim svetlosnim uslovima pa se vidi šta je manji a šta veći krš...

Svi znamo da je c270 dobra kamerica, ali ima li nešto koliko-toliko dobro u nižoj klasi, do 1500din? Ima pregršt Gigatech, Canyon, Xwave i Genius modela, na papiru svi slični, ali da li je neki model možda bolji od ostalih?

Čudno da "Benchmark" još nije odradio neki test jeftinijih modela kamerica... Jeftine su, pa ih je sigurno lako dobiti, lako se testiraju, postave sve jedna do druge u istim svetlosnim uslovima pa se vidi šta je manji a šta veći krš...
Po meni se ne isplati to kupovati jer eto ja imam kamericu te klase koja je takodje kupljena kao best buy u svoje vrijeme a no name je.
Sad kad treba da predjem sa xp-a na sedmicu pitanje je da li će biti drajvera.
Zvaničnih drajvera nema.
Dakle bacio sam pare koliko god da sam dao.

Tako sam i ja mislio, većina drugih su obično smeće... Nego, bilo bi lepo kada bi pored navodne pikselaže, davali i pravu fizičku pikselažu i veličinu senzora u tehničkim podacima (kao kod fotoaparata ili od skora kod većine smartphone-ova), ali to niko ne praktikuje.

Evo i ja se dao u potragu za kupovinom web kamere. Cini mi se da umesto da cene padaju ili ostanu barem iste, one sve vece kod ovih nasih derikoza.

Bas sam i ja obratio paznju na C270, jer je svi hvale i preporucuju, ali joj je cena sada oko 4000. Da li vredi dati te pare ili se u tom cenovnom rangu moze naci nesto bolje?

4k za C270?! Ahaha, good one, drugar je kupio za 1700.

4000 je definitivno previše. Ja sam je kupio, doduše na nekoj akciji u inostranstvu, za oko 17 EUR.

Ja sam nabasao na bc group, gde je cena 3300, ali mislim da je i to mnogo s obzirom da je cena u trenutku pojavljivanja bila znatno niza.

Ja sam letos c270 kupio u Emmi-u za 2900, sad vidim da je 3900, ne vidim cemu toliki skok cene

Kupio sam je za 3.300, pa nek ide zivot :) jos sad samo da vidim gde da skinem drajvere za skype, posto nesto zeza

Nazad
Vrh Dno