Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
Za sada nemam nikakvih zamerki.

Uglavnom pustamo Pamuk Eko 40c ili 60c sa ukljucenim brzim pranjem jer nista to nije posebno prljav ves. Centrifugu sam pustio prvi put na 1200rpm, nakon toga svaki put na 1400rpm. Za sada je sve izaslo dobro oprano, a to je program koji trosi najmanje struje i vode.

Upravo sam pustio zimsku jaknu na 30c bez centrifuge na programu za osetljiv ves. Izmericu precnik vrata kada budem vadio jaknu kasnije, pa cu napisati.

Da li leđima može da bude skroz naslonjena na zid, ili zbog creva mora da bude odmaknuta?
Izvini na ovim pitanjima ali knap sam sa prostorom, i nisam siguran da vrata mogu da se otvore u mom slučaju… Ne bih da kupim mašinu, pa da onda moram i kupatilo da renoviram da bi stala. :)

Kod mene je 7-8 cm udaljena od zida. Zadnji deo gornje ploce je produzen u odnosu na masinu, deluje mi da mogu kablovi da stanu kako treba cak i ako se nabije do zida.

Precnik vrata 28-29cm, od kraja gume s jedne strane do pocetka gume s druge strane.

Gornja ploca je sa zadnje strane uvek starija od masine, tako da kabl i creva mogu iza nesmetano da se sprovedu.

Na ranijim modelima je gornja ploca isla odozgo kao poklopac na masine, a na novijim modelima (zadnjih 6-7 godina recimo) taj poklopac ide u ravni sa celom masine.

Ukupna visina masine sa gornjom plocom je uvek 85cm, s tim sto si kod starih modela skidanjem ploce mogao da skines 3cm, dok kod novih to vise ne moze.

Neko ko ugradjuje elemente ce naci da su ove informacije vrlo korisne.

Ja sam zato sutnuo ves masinu i buducu susilicu u garazu. Kupatilo prodisalo.

Precnik otvora kroz koji se gura ves, da. Mislio sam da to trazis.

Imas li susaru?

Posto je stan i kako kazes tesno, ako nemas mesta za susaru razmisli o nekoj boljoj kombinovanoj masini.

Deca mala, masina svaki dana radi...

Bosch, crkao grejac tj "explodirao" da se tako izrazim... i uz to i elektonirka otisla, posle 5.5 godina rada , garancija istekla naravno, a placena je tad oko 500eura.
Popravka, 100 eura grajac i ruke , plus jos 100 eur za popravku elektornike (ne novu( elektroniku). Pitanje je koliko ce jos da radi...
Mislim da sam pogresio, trebao sam u smece i odmah uzeti novu, i to prema sledecim kriterijumima...

1. Sa najvisom garnacijom, 5 do 7 godina i cenovnim i rangom od 300eura... pa moze svakih 5 godina da crkava, plus imam povrat 10e od Roma.. plus je i iznesu...

Ili ova Haier samo zbog garancije.... opet upadam u istu dilemu ili probleme... ali su vec vise od 550 eur.

p.s.
Boshova susilica , kondezaciona, za sad 4 godine bez problema... bucna je jeste, cak i vise od obicne masine...

Kombinovana !? Mislim da bi kod mene to crklo posle 2 godine.... mada nemam, niti cu, pa ne sudite....

Eto koliko nema pravila. Ja imam Bosch Clasixx6 plaćena oko 35k a sigurno ne više od 40k i evo ušla u 10-u godinu rada i nikakvih problema sa istom.

@FM Balkan

Da li kod tebe radi isto kao kod njega svaki dan? 5 ipo godina svakodnevnog rada, to je preko 2000 pranja.

Pa najmanje 4x sedmično. Od kada je stigla i beba često i svaki dan sem nedelje.

@ivanbass1
Da ne bi preterao itd , evo konsultovao sam se sa suprugom... i ona kaza SKORO svaki dan, neki se i preskoci a nekad bogami i po vise puta ukljuci... mislim da mogu da kazem da u proseku bude ajde barem 6 puta sedmicno...da ne preterujem....
Mozda je stvar u vodi, kamencu tj mom NeOdrzavanju. Mozda bi trebalo MAXImalno koristiti Calgonit, sodu bikarbonu i sve one fore sto se po Selu i Komsiluku prica da valja za masinu.
Jer kad sam video grejac, ista prica kao kod bojlera... kamenac...

Poslednja izmena:
Vrh Dno