Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
Ovo pomera temelje 😂

@KratkoCebe
Auh covece, budi srecan sto imas 5 god garancije. 😄 Zato sam na pocetku teme napisao, sta god da kupi da gleda da ima 5 god garancije. Pogotovo ako se kupuju egzoticne marke, a ne Miele, Bosch visih serija i sl.
Bas me zanima da li ce moju Candy masinu da uhvati korozija, u novom stanu stoji pored kade mesecima, naravno bude malo poprskana strana do kade... Za sada nema znakova korozije.
Pre ove sam imao Whirpool stajala na istom nestu pored kade i nije zardjala 9 godina , otisla elektronika i na zalost morala nova . Tu mi je i bojler jedno 6 godina koji nije nigde korodirao od vlage. Sto ti kazes bude poprskana ali to se prebrise i druga stvar to je masina za ves mora da izdrzi ako ima malo vlage. Ali ocigledno im je lim nikakav il je zastita losa. Pitao sam ja njih i da nije curela mozda pa propala, kazu iz servisa ma jok nije curila nigde.
A zasto ne trazis zamenu? 2-3 popravke i mislim da imas pravo na novo ili da ti vrate pare
Bubanj je prva popravka, zamena stranica druga( to i dalje cekam), ako se desi jos nesto sa njom trazicu im novu svakako. Servis ili centrala im je jako neozbiljna , trebalo im dve nedelje da dodju po nju. Navodno nisu dobili nalog, po dolasku i preuzimanju zavrsili su brzo .

Bosch ima tu akciju vec par meseci.

Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci) se prodaje na svim trzistima i ima fantasticne ocene.

Dobio sam svuda preporuku za Miele (cak i od momka koji radi u Beko servisu), a prakticno nigde nisam procitao negativna iskustva. Dopalo mi se i sto se isti model prodaje i u EU gde i kosta vise trenutno, a ima dobre recenzije.

Neka je basic, treba da dobro pere, da cuva ves i da traje. Svidja mi se i ovaj "sacasti" bubanj, nisam video to na drugim masinama, vidim da imaju i neki patent za to.

Tehnomedia bas azurna sa isporukom. Porucio u toku vikenda, stize sutra. Ici ce direktno u garazu gde sam planirao da stavljam i masinu za susenje kasnije.

Videcu sutra da zavrsim sa vodoinstalaterom postavljanje ventila i onog cuda na koje se kaci crecvo za odvod, ako ne bude mogao onda neki drugi dan do kraja nedelje.

javljam utiske prvom prilikom, a i skinucu gornju plocu da vidim od cega je spoljasnji bubanj. @Djilkosh_Ns kaze da je kod boljih Miele od celika, zanima me od cega je kod ovog modela :D

I na kraju si uzeo Miele ?!? :rolleyes: Zašto nisi odmah uzeo Miele i poštedeo sebe cele ove igranke ?
Ovo je bukvalno kao da si pitao za preporuku laptopa sa ograničenjima u rangu petica i sedmica, u nekom trenutku se odlučio za "optimalnu" trojku, ali na kraju javio "Ej ljudi, smorilo me ovo pa sam uzeo devetku, uopšte nije loša".
Zvuči kao da kritikujem, ali nije to, samo primećujem.

Uzeo sam Beko poveden svojim i iskustvom drugih ljudi oko sebe. Svi imaju Beko belu tehniku i ne znam nikog ko ima ikakav problem, a i sama masina 9744 ima dosta funkcija u tom cenovnom rangu. 9KG bubanj, 1400rpm centrifuga, opcija za paru, 300 drugih cuda. Ima i recenzije na YT gde je covek snimao kako radi sve programe.

Sto se trenutnog izbora tice, Miele WED 135 ima jako dobru cenu kod nas trenutno, pitanje je da li bih uzeo da to nije slucaj. Razmisljao sam izmedju ne i Bosch serije 8 koja ima i Home Connect i jos neka cuda, ona je bila 117k, ali u drugoj radnji.

Na kraju digao ruke od dodatnih funkciija i uzeo Miele po odlicnoj ceni, valjda ce da potraje.

Stigla masina. Programator na nemackom, ali ima nalepnica na srpskom. Deluje robusno bas. Sutra dolazi vodoinstalater da namesti ventil i odvod, pa ce da se proba, nakupilo se prljavog vesa.

Normalno ko je uzeo Miele vm.nece reci da nije zadovoljan a pritom mnogo novca je izdvojio za istu.Naravno da ce recenzije i sve sto ide biti odlicno ,jer za nase prilike veoma mali broj ljudi ce kupiti novu Milele vm.
Tako da nam prenesi ako mozes posle izvesnog vremena svoja iskustva,veliki pozdrav i neka te sluzi dugo!

Bicu biti iskren, nemam razloga da lazem niti predrasuda prema brendovima. Ako bude nekih problema, sledece sto ide je LG ili Bosch.

U kamionu koji je dostavljao je bilo nekoliko ves masina. Vox ide bez ikakvog pakovanja, samo umotana u celofan, ostale sa stiroporom, Miele jedini sa drvenom paletom za transport ispod. Ostale masine nisam video koji su brendovi od pakovanja.

Generalno pakovanje odlicno, dosta stiropora sa svih strana, drvena paleta ispod i nakon toga sve umotano u onaj rastegljivi celofan.

Da, i beko i vox idu sa stiroporom, drvetom i kartonom
opet verujem ti da je miele bolje upakovan jer nije bas da ce dozvoliti da se razbije masina od 100k

ali programator na nemackom?
to vec nije prihvatljivo, ne bi smelo tako da bude za domace trziste.

Da me ne shvatis pogresno, imam siemens i bosch koje su na nemackom, nikada na to ne mogu da se naviknem i uvek me nervira.

Takve su sve mašine za Skandinaviju npr. Dođu sa nazivima na švedskom, ili engleskom, pa prelepi ako želiš norveški /finski/danski.

Miele košta koliko košta, a naš narod će reći za te pare kupiću tri gorenje mašine koje će sa prosečnim radnim vekom možda i nadživeti jednu Miele mašinu. A pride svaka će imati po 5 godina garancije. Tako razmišlja velika većina ljudi. Tako da kolika je opravdanost dati toliko para za Miele veš mašinu je znak pitanja.

Većina ljudi i ne kupuje premijum tehniku. Sa druge strane ima onih koji mogu da priušte skuplju tehniku i ne gledaju koliko kg veša može da vrti za najmanje evra, već kupuju ono što im se sviđa i misle da je kvalitetno iz ovog ili onog razloga. Na kraju ne mora se čekati da crkne Miele da se zameni, još bolje menjati tehniku dok je ispravna i koristiti popuste i sl, a ne juriti daj šta daš kad mašina ispusti dušu, kao što sam ja radio poslednji put.

Pa ipak teško da će neko preventivno menjati belu tehniku, pogotovu ako radi.
Audio-video, mobilne, računare da ali tehniku ne. Ali svakako slažem se da bi bilo bolje kada bi standard dozvoljavao da jednom u 8-10 godina zamenimo za bolje.

@mitar1982

Tako sam i uzeo ovu Miele ves masinu. Gledao sam ponudu u Tehnomediji jer sam video da su dosta azurni sa podrskom i sa slanjem narudzbina i naletim na ovaj model.

Po njihovoj teoriji cena snizena 30%, sa oko 130k na 89k. Pogledam cenu u Evropi, uglavnom holandske i nemacke radnje, 950-1050e. Verovatno moze i za manje novca da se iskopa u EU, ovo su rezultati sa Google-a. Recenzije svuda odlicne, na skali 1-10 uglavnom preko 9, ukljucujuci i sajtove koji testiraju.

Edit:

Od danas cena za ovaj model 115k.

Poslednja izmena:
Pogledao sam i ja recenzije.
Skoro svaka druga je bila imao sam Milea i sada sam kupio Milea i zadovoljan sam :D

Mislim ne mislim da je masina losa vrv je dobra vidim da je za 15kg teza od proseka tako da je sigurno robusna.

Takve su sve mašine za Skandinaviju npr. Dođu sa nazivima na švedskom, ili engleskom, pa prelepi ako želiš norveški /finski/danski.
To je katastrofa pogotovo za masine koje imaju graficki meni kao moja siemens i bosch, tu nalepnica ne pomaze, a jos strasnije sto u meniju nema engleskog.

Pa ipak teško da će neko preventivno menjati belu tehniku, pogotovu ako radi.
Audio-video, mobilne, računare da ali tehniku ne. Ali svakako slažem se da bi bilo bolje kada bi standard dozvoljavao da jednom u 8-10 godina zamenimo za bolje.
pricas kojesta...
ljudi kupuju i jeftine i skupe masine, prema nameni za koju im treba.

A vala izmedju skupih i jeftinih ima i gomila modela izmedju, zlatna sredina, i one se najvise isplate.

masina se trosi i ne treba cekati da se raspadne, jer vrednost malo vece popravke je otprilike 30% vrednosti nove... a ti okrpis i opet imas staru.

Mislim ne mislim da je masina losa vrv je dobra vidim da je za 15kg teza od proseka tako da je sigurno robusna.
Pa sad... moja indesit je 3x jeftinija a ima 80kg
tezina najvise ide prema jacini centrifuge ;)

Po njihovoj teoriji cena snizena 30%, sa oko 130k na 89k. Pogledam cenu u Evropi, uglavnom holandske i nemacke radnje, 950-1050e. Verovatno moze i za manje novca da se iskopa u EU, ovo su rezultati sa Google-a. Recenzije svuda odlicne, na skali 1-10 uglavnom preko 9, ukljucujuci i sajtove koji testiraju.

Edit:

Od danas cena za ovaj model 115k.
Nikad ne bih kupio te masine od soma eura. Imam 2 candy od 200e i neunistive su, preko 15 godina mi rade bez greske i ni jedan zastoj. Novac radije trosim na provod nego na prestiz. Ali Boze moj... svako ima svoj rezon. Ne plasite se jeftinijih ves masina, rade i one odlicno.

@bakara

Ne znam kakav je Siemens/Bosch, Samsung veš mašina dolazi sa setom ovih nalepnica na različitim jezicima, a na mašini su samo 'ikonice'. Isto je bilo i na mašini za sušenje.
20220118_213017.jpg
AEG/Husqvarna je na švedskom. Nije neka razlika pa nisam lepio norvešku.
20220118_213050.jpg

Tu je prosto, mislio sam na ovakve masine>
I svabe to bez pardona naprave da nema engleski, neces to sresti kod samsunga.
Sad sam se setio da sam i AEG susaru isto imao na nemackom.

Smor je sto mora da se lepi nalepnica, mada to je 10 minuta posla. Na ekranu koliko sam video nema niceg osim brojeva i znakova, tako da ne verujem da ce biti problema pri koriscenju.

Sutra cemo da krenemo sa "testiranjem" nadam se.

Nazad
Vrh Dno