Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
Srecno sa kupovinom. Ima se para :)

Samo da kažem za vox koju reč. Ja kad sam kupovao bila je u stiroporu, kutija, blokade, sve lepo upakovano. Posle nekih 5 godina i dalje radi kao sat.

Kad stane, necu je popravljati, već pravac radnja 200 evra max, oznaka nebitna :)

Ma to je bio neki povrat na sta bi to licilo da sve te masine budu samo u najlonu, to bi sve bilo polupano :D ... Vidjao sam i ja kad su doterivali meni belu tehniku prosle godine, nekad uviju u najlon a nekad ni to

Poslednja izmena od urednika:
Kada je reč o pakovanju bele tehnike, ove jeseni sam kupio gorenje veš mašinu i gorenje el. šporet. Upakovano odlično, stiropor svuda okolo i na kraju debeo najlon, el. šporet je još i imao ojačanje sa letvicama. Zamerke za pakovanje i rad tih uredjaja zasad nemam.
@M J to ja i pričam, ogromna većina tako i razmišlja, 200 evra i kupiću novu.

Ja još nijednu mašinu nisam video sa paletom sem Milea, tako da jedini imaju to pakovanje.

Kontam da ljudi razumeju šta znači doći na paleti i doći sa daskama?

Ja bih radije kupio polovnu Gorenje malo stariju (kvalitetniju), zbog dijelova, nego danasnje masine, a jeftinije.

Jednostavna i jeftina za odrzavanje, ne kvari se cesto i obicno bude nesto sitno.

Danas je ovo puno elektronike koja ne trpi vlagu, elektronski programatori, plasticni kazani itd

Necu da mijenjam masinu svakih 5 godina koliko je i garancija obicno. Ne znam ima li bitnije stvari u kuci od ves masine.

Ja sam sebi odrzavam stvari po kuci, pa mozda to tako gledam.

@Running a šta ćeš sa kazanom kada procuri. To si u pravu da kod njih nema šta da se pokvari ali kada im procuri kazan tu je kraj. Lično jednu takvu gorenje sam imao, procureo kazan ja ga skinuo da ga krpim al oćeš celo dno skapalo.

Prilozi

• IMG_20211017_163512.jpg
    IMG_20211017_163512.jpg
    378 KB · Pregleda: 54
Nije mi jos nikad procurio. Kazan mi je od nerdjajuceg celika tj. Inoxa. Tako da, ne propada to tek tako.

Na tim plasticnim kazanima su i lexajevi zaliveni zajedno sa plastikom, tako da u slucaju da lezaj ode mijenjas sve komplet...

Nije bas zadnjih 25 godina da nema takvih masina.

To je moje misljenje, ali vidim iz iskustva da se dosta ljudi ne mogu nakupovati ves maisina svakih 5-6 godina, a ja svoju kotistim 20-30 godina sa minornim kvarovima tipa, remen, plastika vrata i slicno.

Da samo jednom ubaciš posteljinu ili natrpaš peškire u novu mašinu sa velikim bubnjem i vratima, da se sve to opere i iscedi na 1400-1600 obrtaja, posle samo prebaciš u mašinu za sušenje, i imaš sve gotovo za 3 sata video bi u kakvoj si zabludi. Takozvani Golf 2 sindrom.

Sta znam, drugacije razmisljam, volim sto jednostavnije. Dijelovi dostupni, servis jeftin. Dugotrajne su i pouzdane. I da nije stvar novca i ustede, samo ono cimanje sa majstorima i servisima kad je masina u kvaru, a potrebna ti je k'o 'leb, nije vrijedno...

Sta mi to treba na masini osim osnovnih stvari, milion opcija kao ove danasnje sto imaju, a koristis tri kao i ja.

Masina je masina, vrijeme je ne moze pregaziti, nije to TV, racunar, telefon itd..

A da ne pricam kakav je osjecaj kad sam nesto odrzavas/popravis/naucis/uradis dobro djelo itd. Meni to nema cijenu.

Kontam da ljudi razumeju šta znači doći na paleti i doći sa daskama?
Mislim da je bitan krajnji rezultat, radi mene neka pakuju u bale sena, bitno mi je da roba stigne u mint stanju
Ivan je bio rekao sta je video ja sam rekao da stizu sa daskama, da ok nisu palete (svi znamo sta je paleta paleta)
Ali opet zar je bitno ako masina stigne bez ostecenja? A od ovih turaka imao sam prosle godine 2 masine, 2 sudomasine (sve beko) i Vestel vox
Sve je detaljno pregledano i sve je bilo mint stanju bukvalno ni mikro ogrebotina...

@Running inox kazani su retkost. Kod novih mašina postoje i kazani na šrafovima pa se lako menjaju lageri.
Ipak bolje peru novije mašine od starih to je lično moje iskustvo, nekada ćeš ga i sam steći. Posebno je bolje ispiranje i omekšavanje.

Mislim da je bitan krajnji rezultat, radi mene neka pakuju u bale sena, bitno mi je da roba stigne u mint stanju
Ivan je bio rekao sta je video ja sam rekao da stizu sa daskama, da ok nisu palete (svi znamo sta je paleta paleta)
Ali opet zar je bitno ako masina stigne bez ostecenja? A od ovih turaka imao sam prosle godine 2 masine, 2 sudomasine (sve beko) i Vestel vox
Sve je detaljno pregledano i sve je bilo mint stanju bukvalno ni mikro ogrebotina...
Ma okej sve to, ali kad se desi neka katastrofa npr prolije se neka tekucina, nije isto bila na paleti ili ne. Ja barem tako gledam. Druga stvar paleta košta. Sve je to nešto što ulazi u cenu.

@aleksa.ue epa neznam na kojoj mašini imaš to loše ispiranje. Na gorenje imaš prilikom pranja na osnovnim programima da dodaš još neki dodatak kao voda plus, gde se bubanj puni više vodom i produžuje ispiranje. Ima toga još ali nisam ih sve isprobao.

Danas legao povracaj novca za Beko masinu. Trebalo im je malo duze od kako su preuzeli masinu (pre 6-7 dana), ali znajuci kakva su iskustva sa nasim radnjama ovo je skroz ok. Sve vreme su brzo odgovarali na mailove i bili maksimalno korektni.

Sledi mi kupovina mašine za pranje veša ali bih kupio i za sušenje uz uslov da mogu da se popnu jedna na drugu, nemam prostor da stoje jedna pored druge. Da li možete nešto da preporučite? Ne bih se prostirao široko, mogao bih da platim neku Gorenje ili Beko, ne najjeftinije već da je sa inverterskim motorom, malo bolji model. Za sušenje bih ipak toplotnu pumpu bez obzira na prljanje izmenjivača. Ima li neke preporuke ?

@dalek
Imas vec razradjenu temu o susarama sa TP, preporucujem da sve procitas

Hajde i ja da se upišem u temu :ROFLMAO:

Sahranio sam upravo Gorenje W8503, mesec dana posle isteka garancije - otišao semering, ležajevi, amortizeri, katastrofa, ne isplati se popravka bukvalno.

Uzeo bih novu sa inverter motorom do recimo 50.000 RSD (manje više, sve zavisi od trenutnih akcija itd.), standardno 7-8kg, 1000+ obrtaja, prelistao sam temu od početka, izdvojio sam par modela koji su spominjani:

Dajte još neki predlog, ako imate nešto pametno. Još istražujem koja je koja serija, koja je razlika, pa ne zamerite ako sam nešto bubnuo ;)

Manje više nije problem cifra koliko je pitanje da li će da sve bude kako treba kada se rasklopi i sklopi, s obzirom da je lepljen plastični kazan koji mora da se seče.

U svakom slučaju sam rešio da uzmem novu, a ovu možda "okrpim" ono što je najbitnije i prebacim u vikendicu, tamo će ionako da radi preko leta par puta i to je to...

Znači, ova prva Bosch WAN28290BY? Hvala :)

EDIT: Ima i ova Bosch WAN29262BY, ove prve slabo ima na stanju, jedino u G... sumnjam da nije neka refurbished?

EDIT2: Kaže majstor ova Samsung se dobro pokazala?

Poslednja izmena:
Kaže majstor ova Samsung se dobro pokazala?
Ok su te Samsung, mi imamo neku sličnu. Lepo radi, fino pere, ima dosta programa, i lako se podešavaju parametri. E sad, nemam pojma kakve su u odnosu na druge u klasi.

E da, smorili smo se ovde sa Samsung servisom, teško da ću opet kupovati njihovu belu tehniku, možda je u Srbiji bolja servisna podrška, možda ne, proveri i to obavezno pre eventualne kupovine.

Poslednja izmena:
Uzmi Bosch, Samsung izbegni. Sto zbog servisa, sto zbog loseg odziva kupovine masina i prituzbi.

Hajde i ja da se upišem u temu :ROFLMAO:

Sahranio sam upravo Gorenje W8503, mesec dana posle isteka garancije - otišao semering, ležajevi, amortizeri, katastrofa, ne isplati se popravka bukvalno.

Uzeo bih novu sa inverter motorom do recimo 50.000 RSD (manje više, sve zavisi od trenutnih akcija itd.), standardno 7-8kg, 1000+ obrtaja, prelistao sam temu od početka, izdvojio sam par modela koji su spominjani:

Dajte još neki predlog, ako imate nešto pametno. Još istražujem koja je koja serija, koja je razlika, pa ne zamerite ako sam nešto bubnuo ;)
Dva lagera i semening koštaju manje od 1000 dinara. Ako je kazan na šrafove to se lako menja.

Vrh Dno